Vad synkroniseras och hur fungerar det?

Synkning är en process som tar alla filer i din Dropbox-mapp och gör dem tillgängliga oavsett var du är inloggad på ditt Dropbox-konto.

Alla ändringar (redigeringar, tillägg, raderingar) du gör i filerna i Dropbox-mappen synkas. Det betyder att när du väl har synkat en fil i Dropbox når du den från alla enheter (dator, telefon, surfplatta osv.) som är kopplade till ditt konto.

Hur synkar jag filer mellan datorer?

För att synkronisera filer mellan alla dina datorer, telefoner och surfplattor ska du installera Dropbox-klienten och logga in med samma e-postadress på alla dina enheter.

Om du redan har installerat Dropbox behöver du bara lägga till filer i din Dropbox-mapp så synkas de automatiskt till din Dropbox. Sedan kan du öppna filerna från vilken dator, telefon eller surfplatta som helst som du också är inloggad till Dropbox på.

Vill du dela filer med andra, skapar du en delad mapp eller delad länk.

Installera Dropbox-appen

1. Starta genom att ladda ner Dropbox på varje dator, telefon och surfplatta du vill synka med.
  2. När du installerar blir du instruerad att antingen logga in eller skapa ett nytt konto. Du behöver bara ett konto oavsett hur många enheter du vill hålla synkade.
  3. När Dropbox har installerats kommer du att se en ny Dropbox-mapp på hårddisken. Lägg till filer i Dropbox-mappen, så kommer Dropbox automatiskt hålla koll på dem och se till att de är synkade. Du kommer nu åt dina filer via dropbox.com.
  4. När du har installerat applikationen på var och en av dina datorer med samma Dropbox-inloggning kommer dina filer att visas i Dropbox-mapparna på de datorerna också.

Dropbox ser automatiskt till att filerna i din Dropbox-mapp är desamma, oberoende av var du når dem. Inga ytterligare inställningar krävs.

Kan Dropbox synkronisera filer som ligger utanför Dropbox-mappen?

Dropbox synkar bara de filer som finns i din Dropbox-mapp.

Men när du har flyttat en fil eller mapp till Dropbox kan du fortfarande nå den från dess ursprungliga plats om du ställer in en genväg.