Så här laddar du upp filer till Dropbox på en mobil enhet

Uppdaterat Dec 15, 2023

Med Dropbox för mobila enheter kan du skapa och ladda upp filer direkt till Dropbox-kontot från din mobil eller surfplatta. Uppladdade filer synkas överallt där du kommer åt dina filer i Dropbox.

Använder du inte Dropbox än? Se hur Dropbox gör det enkelt att synka filer.

Så här laddar du upp material från andra mobila applikationer

Du kan ladda upp material från andra mobila applikationer (Foton, Meddelanden osv.) till ditt Dropbox-konto. Gör så här:

1. Öppna appen där materialet är sparat just nu.
  2. Välj vad du vill ladda upp till ditt Dropbox-konto.
  3. Klicka på knappen eller ikonen Dela i appen.
  4. Välj Dropbox för mobila enheter.
highlight icon

Obs! Du måste vara inloggad på ditt Dropbox-konto på Dropbox för mobila enheter.

1. Välj Dropbox som sparplats och spara ditt material.

Så här laddar du upp foton och videor

Om du inte har aktiverat kamerauppladdningar går det fortfarande att lägga till foton manuellt i ditt Dropbox-konto. Gör så här:

1. Öppna Dropbox för mobila enheter.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra fotona.
  3. Tryck på ”+” (plustecknet) längst ned på skärmen.
  4. Välj Ladda upp foton.
  5. Tryck på de foton du vill ladda upp.
  6. Tryck på mappikonen (Android) eller Nästa (iOS) och välj var du vill att filerna ska lagras.
  7. Tryck på Ställ in plats.
  8. Tryck på Ladda upp.
highlight icon

Obs! Dropbox-appen för Windows-enheter stöder för närvarande inte uppladdning av videor. Detta beror på begränsningar i operativsystemet.

Så här laddar du upp ljudfiler

iOS-användare kan spela in ljud genom att använda Dropbox mobilapp och spara direkt i Dropbox-kontot. Gör så här:

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på ikonen + (plus) längst ner på skärmen.
  3. Tryck på Spela in ljud.
  4. Tryck på den röda cirkeln för att börja spela in och på den röda rutan för att sluta.
  5. Välj den Dropbox-mapp där du vill lagra ljudfilen.
  6. Tryck på Ladda upp.
highlight icon

Obs! Dropbox för mobila enheter för Windows i S-läge (Dropbox Lite) och Android-enheter har för närvarande inte stöd för ljudinspelning.

Så här laddar du upp andra filtyper

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra filerna.
  3. Tryck på ”+” (plustecknet) längst ned på skärmen.
  4. Tryck på Ladda upp filer (Android) eller Skapa eller ladda upp en fil (iPhone/iPad).
  5. Tryck på Ladda upp (Android) eller Ladda upp fil (iPhone/iPad).

Du kan även välja att skapa innehåll med Microsoft Office-program.

Mer information om hur du skapar innehåll med Microsoft Office-program.

Om enheten har ett SD-kort går det att ladda upp filer till Dropbox därifrån. Gör så här:

1. Öppna Dropbox mobilapp.
  2. Öppna den Dropbox-mapp där du vill lagra fotona.
  3. Tryck på ”+” (plustecknet) längst ned på skärmen.
  4. Välj Ladda upp filer.
  5. Gå till SD-kortet och tryck på filerna du vill ladda upp.
  6. Tryck på Ladda upp (eller Öppna på vissa enheter).
highlight icon

Obs! Om det inte går att visa SD-kortet när du bläddrar efter filer att ladda upp ska du kontrollera att Visa avancerade enheter är markerat genom att trycka på menyknappen längst upp på skärmen och titta under Inställningar.

Användare med iPhone/iPad kan också ladda upp andra typer av filer genom att använda något av följande:

• Menyn Öppna i på iPhone/iPad när den visas i andra appar
  • App-tillägg på iOS 8 och senare