Uppdateringar av Dropbox villkor för tjänsten samt sekretesspolicy

Uppdaterat Jan 17, 2024
person icon

Informationen i den här artikeln gäller för alla Dropbox-användare om inget annat anges.

Vi söker ständigt nya sätt att förbättra Dropbox-upplevelsen och utöka våra funktionserbjudanden. Under de senaste åren har vi välkomnat HelloSign – numera Dropbox Sign – och DocSend till Dropbox-familjen, och nu kommer vi att erbjuda dessa tjänster till många av våra användare som en integrerad del av Dropbox. Om du inte har använt dessa tjänster tidigare kan du nu komma åt dem från ditt Dropbox-konto. För närvarande kommer vårt integrerade erbjudande endast att vara tillgängligt för användare utanför team.

Som en del av denna ändring genomför vi ett antal uppdateringar av våra användarvillkor och vår integritetspolicy. Här är en sammanfattning av de viktigaste förändringarna:

• Villkor för tjänsten
    • Vi har lagt till formuleringar för att täcka användningen av Dropbox Sign- och DocSend-tjänsterna.
    • Vi har lagt till formuleringar som förtydligar användarnas ansvar om de väljer att aktivera tredjepartsintegreringar med Dropbox.
    • Vi kallar nu Dropbox Business-team för Dropbox-team och har uppdaterat användarvillkoren i enlighet med detta.
  • Integritetspolicy
    • Vi har lagt till information för att hjälpa användare att förstå hur datainsamling fungerar om de använder DocSend, visningsinsikter kring innehållet som visas i Dropbox eller våra e-signaturtjänster.
    • Vi har lagt till information för att förtydliga hur vi använder data när personer interagerar med Dropbox-representanter i vissa marknadsföringssammanhang.
    • Vi kallar nu Dropbox Business-team för Dropbox-team och har uppdaterat integritetspolicyn i enlighet med detta.

Ta reda på mer genom att läsa våra uppdaterade användningsvillkorintegritetspolicy och vårt blogginlägg.

När börjar dessa uppdateringar att gälla?

De uppdaterade användarvillkoren och integritetspolicyn träder i kraft den 3 april 2023.

Påverkar dessa uppdateringar sättet på vilket jag använder Dropbox?

Med dessa uppdateringar kan vi nu erbjuda användare som inte är med i Dropbox-team integrerad åtkomst till produkterna DocSend och Dropbox Sign och deras funktioner. Om du inte har provat dessa tjänster tidigare och du är inte med i ett Dropbox-team kan du nu komma åt dem från ditt Dropbox-konto.

Om du redan använder DocSend eller Dropbox Sign kan du fortsätta använda ditt befintliga DocSend- eller Dropbox Sign-konto som vanligt. DocSend- och Dropbox Sign-konton har inte automatisk åtkomst till Dropbox-funktioner. Om du vill länka ditt nuvarande DocSend- eller Dropbox Sign-konto till ett Dropbox-konto bör du fortsätta använda befintliga produktintegreringar för DocSend och Dropbox Sign.

Om du inte vill prova DocSend eller Dropbox Sign kan du fortsätta använda Dropbox på samma sätt som du alltid har gjort.

Hur kan Dropbox-teammedlemmar använda DocSend eller Dropbox Sign?

Dropbox-teammedlemmar kan registrera sig för enskilda DocSend- eller Dropbox Sign-konton direkt på docsend.com och dropboxsign.com. Dessa konton skiljer sig från Dropbox-konton och hanteras inte av Dropbox-teamadmin.

Kunder som vill hantera ett team med DocSend- eller Dropbox Sign-användare kan fortfarande registrera sig för en DocSend- och Dropbox Sign-teamplan. Dessa team fortsätter att fungera som vanligt och de skiljer sig från ditt Dropbox-team.

Ändrar ni hur tredjepartsintegreringar fungerar?

Nej, tredjepartsintegreringar fortsätter att fungera som vanligt. De nya formuleringarna klargör endast att Dropbox inte äger eller driver sådana funktioner eller integreringar och därmed inte kan ansvara för eventuella handlingar eller underlåtelser från tredje part, eller tillgängligheten, riktighet, relaterat material, produkter eller tjänster för tredje parter.

Hur påverkar dessa uppdateringar hur mina data används eller delas?

Om du väljer att använda DocSend eller Dropbox Sign kommer dina data att delas med andra användare som en del av funktionen för DocSend och Dropbox Sign. Om du till exempel vill visa ett dokument som har delats i DocSend rapporterar vi information om hur du visat det dokumentet till avsändaren. För att tillhandahålla DocSend- och Dropbox Sign-tjänsterna använder Dropbox ytterligare betrodda tredje parter, och dina data kan komma att delas med dessa för att tillhandahålla tjänsterna. Du kan läsa mer om de betrodda tredje parter vi använder i Vanliga frågor om integritetspolicyn.

Om du väljer att inte använda eller interagera med DocSend eller Dropbox Sign sker ingen ändring i hur dina data används och delas.

Vad händer om jag inte vill godkänna villkoren?

Genom att fortsätta använda Dropbox-tjänsterna godkänner du våra uppdaterade villkor och integritetspolicy. Om du efter att ha granskat uppdateringarna inte längre vill godkänna villkoren kan du annullera ditt konto genom att följa stegen som beskrivs här.

Gäller dessa ändringar mig om jag är befintlig Dropbox Business-kund?

Ändringarna i villkor för tjänsten påverkar inte Dropbox-teamets avtal.