Gratis Dropbox-teams: Oversigt

Denne artikel beskriver en funktion, der kan anvendes af visse brugere af Dropbox Basic eller Dropbox Plus. Hvis du er interesseret i vores abonnementbaserede løsning til arbejdspladser, kan du læse mere om Dropbox Business.

Gratis teams er udviklet til Basic- og Plus-brugere, som arbejder sammen i samme virksomhed eller på de samme projekter. Når du opretter eller tilmelder dig et gratis team, får du adgang til følgende:

Teammappen

Hvert gratis team får én teammappe, som bruges til at organisere og administrere adgangen til delt indhold.

Adskilt arbejdsrelateret og personlig Dropbox

Teammedlemmer kan forbinde en arbejdsrelateret og en privat Dropbox-konto og hurtigt skifte mellem dem. Brugeren har adgang til begge konti på dropbox.com og på alle forbundne computere eller mobilenheder.

Grupper

En gruppe er en foruddefineret liste med medlemmer. Når du opretter en gruppe, kan du dele filer eller mapper med alle på listen med et enkelt klik i stedet for at tilføje en kollega ad gangen.

Delingsstyring

Teammedlemmer kan begrænse adgangen til delte mapper og links, så det kun er teammedlemmer, der har adgang.

Afsnit i artiklen:

Hvordan opretter jeg et gratis team?

Hvis du bruger en Dropbox-konto med en personlig e-mailadresse:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på fanen Team i venstre sidepanel.
  3. Du bliver bedt om at indtaste en arbejdsrelateret e-mailadresse, hvis du har en.
  4. Hvis du ikke har en arbejdsrelateret e-mailadresse, dvs. hvis du bruger din private e-mailadresse til arbejdet, skal du klikke på Opret et team.
  5. Skriv navnet på din virksomhed eller organisation.
  6. Inviter andre til at tilmelde sig dit team.
  7. Klik på Opret team.

Hvis du har oprettet din Dropbox-konto ved hjælp af en firma- eller arbejdsrelateret e-mailadresse:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på fanen Team i venstre sidepanel.
  3. Klik på Opret et gratis team.
  4. Skriv navnet på din virksomhed eller organisation.
  5. Inviter andre til at tilmelde sig dit team.
  6. Klik på Opret team.

Hvem er administrator for et team?

Administratoren er som standard den person, der har oprettet teamet. Den oprindelige administrator kan derefter udpege et andet teammedlem som administrator. Administratorer har følgende tilladelser:

• Opgrader teamet til Dropbox Business
  • Slet teamet
  • Rediger teamindstillinger (f.eks. teamets navn, indstillinger for visning på netværket og for Dropbox Paper)
  • Fjern inviterede og nuværende teammedlemmer
  • Udpeg andre medlemmer som administrator
  • Fjern andre administratorer fra teamet
  • Fjern medlemmer fra grupper, slet grupper og inviter medlemmer til grupper

Hvem ejer mine data, når jeg bliver medlem af et team?

Når du opretter eller bliver medlem af et team, forbliver dine filer private, medmindre du deler dem eller tidligere har delt dem. Du bevarer også det fulde ejerskab af dine data og din konto.

Bemærk!

• Hvis en teamadministrator opgraderer teamet til Dropbox Business, får administratoren alle administratorrettigheder til din konto.
  • Hvis du har oprettet teamet, er du standardadministratoren, og ingen andre medlemmer kan opgradere teamet til Dropbox Business, medmindre du udnævner dem som administrator.

Hvordan tilføjer jeg medlemmer til et team?

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på fanen Team i venstre sidepanel.
  3. Vælg fanen Medlemmer.
  4. Klik på Inviter medlemmer.
  5. Indtast e-mailadresserne på de kolleger, du gerne vil have til at tilmelde sig dit team, og klik på Inviter til team.

Hvordan fjerner jeg medlemmer af et gratis team?

Kun administratoren for et team kan fjerne teammedlemmer (administratoren er den person, som oprettede teamet). Hvis du er administrator for et team og vil fjerne medlemmer:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på fanen Team i venstre sidepanel.
  3. Klik på X ud for navnet på det teammedlem, du vil fjerne.

Hvordan ændrer jeg navnet på et gratis team?

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på fanen Team i venstre sidepanel.
  3. Klik på Skift navn ud for teamets navn øverst på siden.

Hvordan tilmelder jeg mig et gratis team, som en anden person har oprettet?

Du kan søge efter et team. Hvis der findes et, kan du tilmelde dig ved hjælp af domænenavnet til den e-mailadresse, der er forbundet med din Dropbox-konto. Det kan være et Dropbox Business-team eller et gratis team. Hvis du vil tilmelde dig et eksisterende team på dit domæne:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på fanen Team i venstre sidepanel.
  3. Klik på Tilmeld dig teamet.

Hvordan forlader jeg et gratis team?

Når du forlader et team, har du ikke længere adgang til den teammappe og de grupper, du var medlem af. Dine arbejdsfiler flyttes til din personlige Dropbox. Hvis du vil forlade et team:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Team i venstre sidepanel.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Slet team.

Hvordan bytter jeg rundt på e-mailadresserne for min arbejdskonto og min private konto?

1. Log på www.dropbox.com , og ret den e-mailadresse, der er tilknyttet din private konto, fra E-mail A til E-mail C.
  2. Klik på dit navn øverst til højre på siden, klik på Indstillinger, og klik derefter på fanen Konto.
  3. Ret e-mailadressen til din arbejdskonto fra E-mail B til E-mail A ved at klikke på Indstillinger og derefter på fanen Konto.
  4. Når disse ændringer er fuldført, kan du skifte din private e-mailadresse fra E-mail C til E-mail B ved at følge trin 1 herover.

Hvad sker der, hvis et medlem af et gratis team overskrider sin egen lagerkvote?

Hvis et medlem af et team overskrider sin egen lagerkvote, stoppes synkroniseringen af delte mapper og filer kun for det pågældende teammedlem. Der slettes ingen filer, og synkroniseringen genoptages, når teammedlemmet igen er under sin kvote. Andre medlemmer af et team påvirkes ikke, hvis et enkelt teammedlem overskrider sin kvote.

Få mere at vide om, hvad du skal gøre, hvis du overskrider din lagerkvote

Jeg forlod et gratis team, og nu har jeg ikke adgang til en delt mappe – hvorfor det?

Når du forlader et team, har du ikke længere adgang til virksomhedens teammappe. Du kan få adgang til indholdet af mappen igen ved at tilmelde dig teamet igen.

Hvis du ikke længere har adgang til en anden mappe end teammappen, har den pågældende mappe sandsynligvis delingstilladelser, der begrænser adgangen. Da du forlod teamet, mistede du adgangen til den delte mappe. Du kan få adgang igen ved at tilmelde dig teamet igen eller ved at anmode ejeren af den delte mappe om at opdatere mappetilladelserne, så andre end teammedlemmer har adgang.

Kan jeg optjene bonusplads for de henvisninger, der er sendt fra mit gratis team?

Du kan ikke modtage henvisningsbonus i din arbejdsteamkonto. Hvis du vil anvende denne bonus i din personlige konto, skal du kontakte Dropbox-support.

Hvad er forskellen mellem et gratis team og Dropbox Business?

Et team er et godt sted at starte, når du vil organisere arbejdsfiler og samarbejde med kolleger om projekter. Efterhånden som teamet bliver større, øges også antallet af filer, mapper og delte emner. Mindst et af teammedlemmerne vil sandsynligvis støde på lagerbegrænsninger.

Med Dropbox Business får dit team den ekstra lagerplads, som de har brug for til deres projekter.

Dropbox Business har andre værktøjer, der beskytter dine data. En række administratorfunktioner giver dig indsigt i konto- og medlemsaktivitet og kontrol over deling. Med Dropbox Business ejer virksomheden dataene i arbejdskonti, så virksomhedens filer forbliver i de rette hænder.

Hvordan opgraderer jeg mit gratis team til Dropbox Business?

Teamadministratorer kan opgradere et team til Dropbox Business:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Opgrader til Dropbox Business øverst på siden.
  3. Klik på Køb eller på Start en gratis prøveperiode.

Bemærk!

• Efter opgraderingen bliver alle teamets administratorer teamadministratorer for den nye Dropbox Business-konto. Ved du ikke, hvem der er administrator for dit team? Gå til siden Team, og se på hvert teammedlems status. Så kan du se, hvem der er administrator.

Hvad sker der, hvis jeg opgraderer mit gratis team til en prøveperiode på Dropbox Business og derefter beslutter at annullere prøveperioden?

Når du annullerer en prøveperiode på Dropbox Business, fjernes din adgang til den ekstra plads, der fulgte med. Du mister også adgangen til de andre funktioner, som kun findes i Dropbox Business. Dette omfatter teammappeadministration, som bruges til at administrere medlemskaberne af mapper. Med teammappeadministration kan du ændre de grupper, som en teammappe er delt med.

Du beholder dine grupper og delingsrelationer efter annulleringen.