Hvad er en proceslinje eller menulinje?

I hjælpecenteret kalder vi linjen øverst eller nederst på computerskærmen for proceslinjen (Windows/Linux) og menulinjen (Mac). Din proceslinje eller menulinje indeholder Dropbox-ikonet, som du bruger til at få adgang til Dropbox-indstillingerne.

Proceslinjen eller menulinjen vises forskellige steder, afhængigt af dit operativsystem. Vælg dit operativsystem for at få mere at vide:

Linux

Klik på Dropbox-ikonet for at gå til menuen i Dropbox på computeren.

Placeringen af proceslinjen afhænger af din Linux-installation. F.eks. vises proceslinjen i Ubuntu øverst på skærmen og ser sådan ud:

Dropbox-programmet på proceslinjen
Dropbox-programmet på proceslinjen

Mac

Menulinjen vises øverst på skærmen.

Klik på Dropbox-ikonet for at gå til menuen i Dropbox på computeren.

Dropbox-programmet på menulinjen

Windows

Proceslinjen vises nederst på skærmen.

Hvis du ikke kan se Dropbox-ikonet, kan det være automatisk skjult af Windows. Klik på den lille hvide pil for at se alle ikonerne på proceslinjen. Klik på Dropbox-ikonet for at gå til menuen i Dropbox på computeren.

Dropbox-programmet på proceslinjen
Dropbox-programmet på proceslinjen

Jeg kan ikke se Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen – er det forsvundet?

Dropbox-ikonet vises kun på proceslinjen eller menulinjen, hvis Dropbox er installeret og kører på din computer. Det kan undertiden se ud, som om Dropbox-ikonet er forsvundet. Det sker, når programmet ikke er aktivt på computeren. Du kan få det vist ved at køre programmet igen, eller du kan downloade Dropbox til computeren (igen) og logge på din Dropbox-konto, når du bliver bedt om det.