Hvad er en filanmodning, og hvorfor har jeg modtaget en?

Hvis du har modtaget en filanmodning, betyder det, at en person med en Dropbox-konto gerne vil modtage filer fra dig. Hvis du skal sende en fil via en filanmodning, behøver du ikke at oprette en Dropbox-konto. Hvis du allerede bruger Dropbox, kan du nemt uploade filer fra din konto og samtidig beholde de originale filer sikkert i din Dropbox.

Sådan sender du filer via en filanmodning:

1. Find invitationen med filanmodningen i din indbakke, og klik på knappen Upload filer til.

Bemærk! Den person, der anmoder om filerne, kan have sendt et filanmodningslink direkte til dig. Hvis det er tilfældet, skal du klikke på linket for at begynde at uploade filer.

2. Klik på Vælg på computer eller Vælg i Dropbox i det indlæste browservindue for at uploade en fil. Alternativt kan du trække og slippe de filer, du vil uploade, direkte til browservinduet.
  3. Klik på + Tilføj endnu en fil, hvis du vil uploade flere filer.
  4. Når du har tilføjet alle de filer, du vil uploade, anmodes du muligvis om at angive dit fornavn, dit efternavn og din e-mailadresse, så modtageren af filerne kan identificere dine filer.
  5. Klik på Upload.

Bemærk! Så længe filanmodningen er åben, kan du altid tilføje flere filer ved at klikke på invitationen med filanmodningen. Du har ikke adgang til de filer, du allerede har uploadet.

6. Et grønt flueben betyder, at du har overført dine filer til filanmodningen.

Hvordan kan jeg se, om en filanmodning har en deadline?

Hvis du har modtaget en e-mail med en filanmodning, vil e-mailen indeholde oplysninger om en eventuel deadline for upload af filer. Her er nogle nyttige oplysninger om deadlines:

• Klokkeslættet og datoen for filanmodningens deadline er angivet med tidszonen for den, der oprettede filanmodningen.
  • Inden deadline modtager du en e-mail med en påmindelse om, at du skal uploade filer.
  • Hvis du videresender filanmodningen til en anden, som ikke blev inviteret af den, der oprettede filanmodningen, vil vedkommende ikke modtage en e-mail med en påmindelse.
  • Du modtager ikke en e-mail, hvis deadlinen for upload bliver ændret.
  • Hvis den, der opretter filanmodningen, angiver en ekstra frist, vil de filer, der bliver uploadet efter deadlinen, bliver markeret som forsinkede.

Jeg blev bedt om at uploade en fil, men jeg har ikke modtaget en invitation med filanmodningen. Hvad er der sket?

Prøv disse løsningsforslag, hvis du ikke har modtaget en forventet filanmodning:

• Undersøg, om invitationen med filanmodningen er havnet i din spammappe.
  • Kontrollér, om modtageren af filerne bruger din korrekte e-mailadresse.
  • Tilføj no-reply@dropbox.com som e-mailkontaktperson, og bed modtageren af filerne om at sende din invitation igen.
  • Kontakt din e-mailudbyder, hvis ovenstående forslag ikke løser problemet.

Hvorfor får jeg vist en fejlmeddelelse, når jeg forsøger at uploade en fil?

Herunder vises et par fejlmeddelelser, som du kan støde på, når du uploader filer til en filanmodning. Du får også til løsning af problemet:

• De filer, der uploades, må højst være på 2 GB.
    Hvis filanmodningen blev oprettet af en Dropbox Basic-bruger, kan du uploade filer på op til 2 GB. Hvis filen er større end 2 GB, kan du i stedet bruge et delt link.
    • For de filanmodninger, der er oprettet af Dropbox Business-teammedlemmer eller Plus-brugere, kan du uploade filer på op til 20 GB.
  • [Indsamlerens navn] har ikke tilstrækkelig plads i Dropbox til disse filer.
    Bed modtageren af filerne om at kontrollere, hvor meget plads vedkommende har på sin Dropbox-konto.

• Der gik noget galt. Prøv at sende dine filer igen.
    Hvis der er tilstrækkelig plads på modtagerens Dropbox-konto, og filen er mindre end 2 GB, kan du prøve at uploade til filanmodningen i en anden browser (Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari) eller i et inkognito/privat browservindue. Du kan også rydde browserens cache og prøve at uploade filen igen.