Oplysninger om visning i delte filer

Denne artikel beskriver en funktion, der kun er til rådighed for visse brugere og for Dropbox Business-teams med tidlig adgang.

Hvis du vil bruge funktionen i dit Business-team, kan du aktivere den og gå i gang. Hvis du bruger Basic eller Plus, kan du ikke tilmelde dig til funktionen.

Hvad betyder det, at et Dropbox-produkt er i "alfa" eller "beta"?

Med oplysninger om seere kan du se, om nogen i øjeblikket kigger på en fil. Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team på planen Advanced, Enterprise eller Education, kan du også se, hvem der sidst kiggede på en fil.

Se, om et medlem kigger på din fil

Når medlemmer kigger på en delt fil, vises deres ikoner med forskellige farver. Hvis du holder markøren over et ikon, står der Kigger med nu. Efter at et teammedlem har kigget på filen, er ikonet gråt.

Når du giver teammedlemmer tilladelsen Kan se eller Kan redigere til en fil, vises deres ikoner i gråt ud for knappen Del. Hvis du deler med teammedlemmer via et delt link, vises deres ikoner ikke, før de kigger på filen.

Se, hvornår et medlem sidst kiggede på din fil

Medlemmer af Dropbox Business-teams på planen Advanced, Enterprise eller Education, kan se, hvem der sidst kiggede på en fil. Du kan se, hvornår en person sidst kiggede på en fil, ved at holde markøren over personens avatar.

Du kan også se hele historikken for, hvornår filerne blev set af hvem.

Sådan ser du en liste over alle de personer, der har set filen:

1. Log på dropbox.com.
  2. Åbn den relevante fil.
  3. Klik på seerlisten (ikonerne for de medlemmer, der har adgang til filen).
  4. Dialogboksen viser en liste over de personer, der har adgang til filen via delt fil eller mappe.
Oplysninger om seere
Se, hvornår et medlem sidst kiggede på en fil

Brug af oplysninger om seere

Oplysninger om seere skulle som standard være aktiveret for din konto. Hvis det ikke er tilfældet, kan du slå oplysninger om seere til.

Når oplysninger om seere er slået til, er de automatisk slået til for alle de filer, du ejer. Hvis du ikke vil se oplysninger om seere for en bestemt fil eller mappe, kan du deaktivere funktionen:

Delte filer

1. Log på dropbox.com.
  2. Find den relevante fil.
  3. Klik på Del.
  4. Klik på Filindstillinger.
  5. Vælg Vis ikke ud for Vil du vise, hvem der har haft adgang til filen?
  6. Klik på Gem indstillinger.

Delte mapper

1. Log på dropbox.com.
  2. Find den relevante mappe.
  3. Klik på Del.
  4. Klik på Mappeindstillinger.
  5. Vælg Vis ikke ud for Vil du vise, hvem der har haft adgang til mappen?
  6. Klik på Gem indstillinger.

Bemærk! Det er kun ejeren af en delt mappe, der kan deaktivere oplysninger om seere. Redaktører kan deaktivere oplysninger om seere for delte filer.

Hvis du kigger på en fil, kan du ikke skjule dine oplysninger om seere for ejeren af filen. De personer, der kigger på dit indhold, kan ikke slå oplysninger om seere fra for din delte fil eller mappe.

Eksempel: Et teammedlem har slået oplysninger om seere fra. Et teammedlem er blevet inviteret til en delt mappe, hvor oplysninger om seere er slået til. Teammedlemmet vises i oplysningerne om seere for den delte mappe.

Persondata

Teammedlemmer og personer med tilladelsen Kan redigere eller Kan se

Du kan se oplysninger om seere for medlemmer af dit team og personer med tilladelsen Kan redigere eller Kan se. Teammedlemmer og personer med tilladelsen Kan redigere til en fil, kan se navnet og e-mailadressen på teammedlemmer, personer med tilladelsen Kan redigere og personer med tilladelsen Kan se.

Personer med tilladelsen Kan se kan ikke se oplysninger om seere.

Personer, der får adgang til en fil via et delt link

Når personer, som ikke er teammedlemmer eller ikke personligt er blevet inviteret til filen, opretter adgang til filen via et delt link, vises de som Gæst. Du kan ikke se navnet eller e-mailadressen på en fils gæst.

Gæster kan ikke se oplysninger om seere.

Klik på et spørgsmål for at få mere at vide:

Hvordan slår jeg oplysninger om seere til?

Oplysninger om seere kan som standard være aktiveret for din konto. Hvis oplysninger om seere ikke vises for indhold, du ejer, kan du slå funktionen til for alle de filer, du ejer:

Dropbox Business-administratorer

1. Log på dropbox.com med din administratorkonto.
  2. Klik på Administratorpanel.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Oplysninger om seere.
  5. Vælg Til som standard i rullemenuen.
  6. Gem ændringerne.

Bemærk! Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, og din administrator har slået oplysninger om seere fra, skal du kontakte administratoren for at få slået funktionen til.

Plus- og Basic-brugere

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Flyt skyderen ud for Oplysninger om seere for alle de filer, jeg ejer til Til.

Hvis oplysninger om seere er slået fra for din konto, kan du slå funktionen til for bestemte filer eller mapper:

Delte filer

1. Log på dropbox.com.
  2. Find den relevante fil.
  3. Klik på Del.
  4. Klik på Filindstillinger.
  5. Vælg Vis ud for Vil du vise, hvem der har haft adgang til filen?
  6. Klik på Gem indstillinger.

Delte mapper

1. Log på dropbox.com.
  2. Find den relevante mappe.
  3. Klik på Del.
  4. Klik på Mappeindstillinger.
  5. Vælg Vis ud for Vil du vise, hvem der har haft adgang til mappen?
  6. Klik på Gem indstillinger.

Hvordan slår jeg oplysninger om seere fra for hele min konto?

Hvis der ikke skal vises oplysninger om seere for noget af dit indhold, kan du deaktivere funktionen:

Dropbox Business-administratorer

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Administratorpanel.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Oplysninger om seere.
  5. Vælg Fra som standard eller Helt fra i rullemenuen. Hvis du vælger Fra som standard, kan teammedlemmer slå oplysninger om seere til for de filer eller mapper, de ejer.
  6. Gem ændringerne.

Bemærk! Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, vælger administratoren standarden for dit team. Hvis oplysninger om seere er Til som standard eller Fra som standard, kan du ændre indstillingen til oplysninger om seere for bestemte filer og mapper, som du ejer.

Plus- og Basic-brugere

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Flyt skyderen ud for Oplysninger om seere for alle de filer, jeg ejer til Fra.

Bemærk! Hvis du vælger Fra, kan du slå oplysninger om seere til for de filer eller mapper, du ejer.

Hvilke platforme understøtter oplysninger om seere?

Du kan se, når et medlem i øjeblikket kigger på en delt fil, på dropbox.com og i Dropbox-mobilappen. Hvis et medlem bruger Dropbox-badget sammen med en Microsoft Office-fil, kan du se, når de kigger på filen.

Medlemmer af Dropbox Business-teams på planen Advanced, Enterprise eller Education, kan se, når et medlem kigger på en fil på dropbox.com og i en Dropbox-mobilapp, og når de bruger Dropbox-appen på en computer.

Hvis seere bruger Windows, kan du se det, når de kigger på filer i de fleste programmer.

Hvis seere bruger macOS OS 10.9 eller en nyere version, kan du se det, når de kigger på filer i:

• Adobe Acrobat Pro
  • Adobe Photoshop CC 2015 og 2016
  • Microsoft PowerPoint 2011 og 2016
  • Microsoft Word 2011 og 2016
  • iWork Keynote, Numbers, Pages
  • Forhåndsvisning
  • TextEdit

Hvordan har nogen fået adgang til en fil?

Medlemmer af en delt mappe, som Kan redigere mappen, kan invitere andre til mappen. Klik på Del for at se den tilladelse (Kan redigere eller Kan se), en person har.

Hvis du er ejer af en delt mappe, kan du begrænse, hvem der må invitere andre personer til mappen.

Hvis du ser Gæst, kan personen kun få adgang til filen via linket. En gæst kan også være en person, der har adgang til en fil, men som benytter et delt link, når de ikke er logget på.

Hvorfor kan jeg ikke se en person, jeg har givet adgang?

Hvis mere end fire personer kigger på en fil, vises et ikon med et tal. Ikonet viser, hvor mange personer der har kigget på filen. Klik på ikonet for at se alle dem, der har adgang til filen.

Hvis du ikke kan se den person, du leder efter, har vedkommende måske ikke kigget på indholdet eller har kigget på indholdet uden at være logget på. Personer, der ikke er logget på, vises som Gæst, når de kigger på indholdet.

Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team på planen Advanced, Enterprise eller Education, kan du se en komplet historik over, hvornår andre har set filer.

Dropbox Business-administratorer: Kan jeg få adgang til oplysninger om seere?

Ja. Administratorer for Dropbox Business-teams kan se oplysninger om seere i aktivitetsloggene.

Få flere oplysninger

Indstillinger til oplysninger om seere

Hvis oplysninger om seere er slået fra for en delt mappe, er funktionen også slået fra for alt indholdet i mappen. Kun ejeren kan slå oplysninger om seere til for individuelle filer i den delte mappe.

Hvis oplysninger om seere er slået til for en delt mappe, er funktionen kun slået til for de filer, som oplysninger om seere ikke specifikt er slået fra for.

Hvis oplysninger om seere er slået til for en delt mappe, kan de personer, som Kan redigere mappen, slå oplysninger om seere fra for filer i den delte mappe.

Flytning af indhold

Når du flytter en fil til en delt mappe, får filen samme indstilling til oplysninger om seere som den delte mappe. Hvis du flytter en fil til en delt mappe, du ikke ejer, kan ejeren have andre indstillinger til oplysninger om seere.

Bemærk! Hvis du ændrer indstillingen til oplysninger om seere for en fil, før du flytter den, beholder filen den valgte indstilling.

Tilmelding til et team

Hvis du bliver medlem af et Dropbox Business-team, gælder teamets indstilling til oplysninger om seere for din konto.