Aktivér totrinsbekræftelse

Totrinsbekræftelse er en valgfri, men stærkt anbefalet sikkerhedsfunktion. Når funktionen er aktiveret, kræver Dropbox en sekscifret sikkerhedskode eller en sikkerhedsnøgle foruden din adgangskode, hver gang du logger på din konto.

Bruger du allerede totrinsbekræftelse og er blevet låst ude? Læs om, hvordan du får adgang til din konto igen.

Afsnit i artiklen:

Aktivér totrinsbekræftelse

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Vælg  Tilfor Totrinsbekræftelse.
  6. Klik på Kom i gang.
  7. Indtast din adgangskode igen.
  8. Vælg, om du vil modtage din sikkerhedskode i en sms eller i en mobilapp.

Brug sms

Hvis du vælger at modtage dine sikkerhedskoder i en sms, skal du have en telefon, der kan modtage sms'er (operatørtakster kan være gældende).

Når du logger på Dropbox ved hjælp af dit password, sendes der en sms med en sikkerhedskode til din telefon.

Sådan aktiverer du denne indstilling:

1. Vælg Brug sms under opsætningen af totrinsbekræftelse.
  2. Indtast det telefonnummer, du gerne vil modtage sms'er på.
  3. Klik på Næste.
  4. Du får tilsendt en sikkerhedskode via sms. Indtast denne kode i feltet på dropbox.com.
  5. Klik på Næste.

Brug en mobilapp

Der findes flere mobilapps, der kan generere en unik, tidsbegrænset sikkerhedskode, som du kan bruge til at færdiggøre login på din Dropbox-konto. Alle apps, der understøtter TOTP-protokollen (Time-based One-Time Password), burde fungere, inklusive følgende:

Når du har downloadet en af disse apps, skal du gøre følgende for at bruge appen til totrinsbekræftelse til Dropbox:

1. Vælg Brug en mobilapp under opsætningen af totrinsbekræftelse.
  2. Vælg mellem følgende muligheder:
    • Scan stregkoden (hvis appen understøtter det): Åbn din valgte app, og vælg at tilføje en ny konto. Du kan måske bruge telefonens kamera til at scanne stregkoden på dropbox.com.
    • Indtast din hemmelige nøgle manuelt: Du får en hemmelig nøgle på dropbox.com, som du kan indtaste i appen. Brug fremgangsmåden i appen til at oprette en ny konto med en hemmelig nøgle.
  3. Klik på Næste.
  4. Når din app er konfigureret, skal du indtaste den sikkerhedskode, der er genereret af din godkenderapp, for at bekræfte opsætningen og aktivere totrinsbekræftelse.
  5. Klik på Næste.

De fleste apps genererer også sikkerhedskoder, selvom mobiltjenesten/datatjenesten ikke er tilgængelig. Det er nyttigt, når du rejser eller befinder dig et sted, hvor dækningen er upålidelig.

Bemærk! Hvis du vælger at bruge en godkenderapp til at modtage dine bekræftelseskoder, anbefaler vi kraftigt, at du indtaster dit primære og dit alternative telefonnummer manuelt i dine kontoindstillinger. Det er vigtigt, fordi vi bruger disse kontaktoplysninger til at hjælpe dig med at få adgang til din konto igen, hvis du skulle blive låst ude på grund af en fejl i forbindelse med totrinsbekræftelse.

Tilføj en alternativ metode

Når du har slået totrinsbekræftelse til, bør du overveje at tilføje et alternativt telefonnummer, der også kan modtage sms'er. Hvis du skulle miste din primære telefon, eller du ikke kan bruge din godkenderapp, kan du i stedet modtage en sikkerhedskode på dit alternative telefonnummer.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Klik på Tilføj ud for Alternativ metode under Totrinsbekræftelse.
  6. Indtast din adgangskode.
  7. Indtast telefonnummeret til den enhed, du vil bruge som din alternative enhed.

Opbevaring af dine nødsikkerhedskoder

Når du aktiverer totrinsbekræftelse, modtager du ti 8-cifrede nødsikkerhedskoder. Det er yderst vigtigt, at du skriver koderne ned og gemmer dem et sikkert sted. Hvis du skulle miste din telefon eller ikke kan modtage eller generere en sikkerhedskode, kan du bruge en af nødsikkerhedskoderne til at få adgang til din Dropbox. Nødsikkerhedskoder kan kun bruges én gang.

Hvis du ikke skrev dine nødsikkerhedskoder ned, da du indstillede totrinsbekræftelse, kan du finde dem på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Klik på Vis ud for Gendannelseskoder under Totrinsbekræftelse.
  6. Indtast din adgangskode.
  7. Brug eller gem den kode, der vises.

Brug en sikkerhedsnøgle

Om sikkerhedsnøgler

En sikkerhedsnøgle er en lille USB- eller NFC-enhed (Near Field Communication), som du kan have i din nøglering. Når du skal udføre totrinsbekræftelse, skal du indsætte sikkerhedsnøglen i din computer for at godkende din adgang til Dropbox.com og logge på din Dropbox-konto.

Sikkerhedsnøglen kræver ikke et separat batteri eller en netværksforbindelse, som totrinsbekræftelse via sms eller en mobilapp. Du skal blot indsætte din nøgle for at blive godkendt i stedet for at du skal indtaste en 6-cifret kode. Det vigtigste er, at sikkerhedsnøgler bruger godkendt kommunikation til at beskytte mod phishing, hvor angribere opretter en falsk Dropbox-logonside for at lokke dig til at afgive private oplysninger.

Indstil en sikkerhedsnøgle til din Dropbox-konto:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Klik på Tilføj ud for Sikkerhedsnøgler under Totrinsbekræftelse. Hvis sektionen ikke vises, skal du følge instruktionerne til aktivering af totrinsbekræftelse, inden du fortsætter.
  6. Indtast din adgangskode
  7. Indsæt sikkerhedsnøglen i en USB-port, og klik derefter på Start opsætning.

Sådan får du en sikkerhedsnøgle

Hvis du vil oprette en sikkerhedsnøgle, skal du købe en USB-nøgle, der overholder den åbne standard "FIDO Universal 2nd Factor (U2F)".

Hvor kan jeg bruge min sikkerhedsnøgle?

Når du har en sikkerhedsnøgle, kan du både aktivere den til din private og din arbejdsrelaterede Dropbox-konto. Du kan også bruge den med andre tjenester, der understøtter U2F, f.eks. Google-apps.

I øjeblikket understøttes sikkerhedsnøgler kun af visse enheder og browsere, så du skal først indstille totrinsbekræftelse for din Dropbox-konto og vælge at modtage koder via sms eller en mobilapp. Det sikrer, at du har en alternativ metode, hvis en enhed ikke understøtter din sikkerhedsnøgle.

Dropbox understøtter kun brug af en sikkerhedsnøgle, når du logger på dropbox.com med webbrowseren Chrome. Du kan i øjeblikket ikke bruge en sikkerhedsnøgle til at logge på Dropbox på en computer eller Dropbox-mobilappen. Du kan dog stadig benytte totrinsbekræftelse via sms eller mobilapp, selvom du bruger en platform eller en enhed, der ikke understøtter U2F, eller du ikke har din sikkerhedsnøgle ved hånden.

Brug en sikkerhedsnøgle

Bemærk! Der kan være forskellige instruktioner til aktivering af forskellige sikkerhedsnøgler. Din nøgle kan kræve, at du trykker på en knap for at aktivere registreringen. Hvis du har problemer med at registrere din sikkerhedsnøgle, skal du undersøge, om sikkerhedsnøglen understøtter U2F. Du kan også se producentens instruktioner til din enhed.

Dropbox Business

Hvis du mister din telefon og ikke kan logge på med totrinsbekræftelse, kan din administrator slå totrinsbekræftelse fra for dig i administratorpanelet.

Hvis din administrator kræver, at du logger på med enkeltlogon (SSO), står der Administreret med enkeltlogon på fanen Sikkerhed i dine kontoindstillinger.

Dropbox Business-administratorer: Du kan kræve totrinsbekræftelse af dit team. Hvis du har bruger enkeltlogon (SSO), kan du enten gøre det via administratorpanelet eller din udbyder af identitetsstyring.

Få flere oplysninger

Linux-brugere: Generér en sikkerhedskode fra kommandolinjen

Hvis du bruger en Unix- eller Linux-shell, kan du overveje at generere en sikkerhedskode ved hjælp af OATH-værktøjet. På den måde kan du generere en sikkerhedskode på en sikker måde via kommandolinjen på din computer.

Det er vi kede af at høre. Fortæl os, hvordan vi kan blive bedre:

Thanks for your feedback! Let us know how this article helped: