Aktivér totrinsbekræftelse

Totrinsbekræftelse er en valgfri, men stærkt anbefalet, sikkerhedsfunktion. Når det er aktiveret, kræver Dropbox en sekscifret sikkerhedskode eller en sikkerhedsnøgle foruden din adgangskode.

Bemærk! Inden du aktiverer totrinsbekræftelse, modtager du ti nødsikkerhedskoder. Kopiér disse koder, og gem dem et sikkert sted. Hvis du på et tidspunkt mister din telefon eller ikke kan modtage eller generere en sikkerhedskode, skal du bruge en af nødsikkerhedskoderne til at få adgang til din Dropbox. Nødsikkerhedskoder kan kun bruges én gang.

Bruger du allerede totrinsbekræftelse, og er blevet låst ude? Få mere at vide om, hvordan du får adgang til din konto igen.

Afsnit i artiklen:

Aktivér totrinsbekræftelse

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar øverst til højre på en side for at åbne kontomenuen.
  3. Vælg fanen Sikkerhed.
  4. Under Totrinsbekræftelse skal du vælge Til.
  5. Klik på Kom i gang.
  6. Af sikkerhedsmæssige årsager bliver du bedt om at indtaste dit password igen for at aktivere totrinsbekræftelse. Når du har gjort det, kan du vælge at modtage din sikkerhedskode via sms eller anvende en mobil-app.
  7. Når du har aktiveret funktionen, bør du overveje at tilføje et alternativt telefonnummer, der også kan modtage sms'er. Hvis du på et tidspunkt mister din primære telefon, kan du i stedet modtage en sikkerhedskode på dit alternative telefonnummer.

Opbevaring af dine nødsikkerhedskoder

Inden du aktiverer totrinsbekræftelse, modtager du ti 8-cifrede nødsikkerhedskoder. Det er yderst vigtigt, at du skriver koderne ned og gemmer dem et sikkert sted. Hvis du på et tidspunkt mister din telefon eller ikke kan modtage eller generere en sikkerhedskode, kan du bruge en af nødsikkerhedskoderne til at få adgang til din Dropbox. Nødsikkerhedskoder kan kun bruges én gang.

Brug sms

Hvis du vælger at modtage dine sikkerhedskoder via sms, skal du have en telefon, der kan modtage sms'er (operatørtakster kan være gældende). Når du logger på Dropbox ved hjælp af dit password, sendes der en sms med en sikkerhedskode til din telefon. Sådan aktiverer du denne indstilling:

1. Vælg Brug sms under opsætningen af totrinsbekræftelse.
  2. Indtast det telefonnummer, du gerne vil modtage sms'er på.
  3. Du får tilsendt en sikkerhedskode via sms. Bekræft dit telefonnummer, og aktivér totrinsbekræftelse ved at indtaste denne kode, når du bliver bedt om det.

Brug en mobilapp

Der findes flere mobil-apps, der genererer en unik, tidsbegrænset sikkerhedskode, som du kan bruge til at færdiggøre login på din Dropbox-konto. Alle apps, der understøtter TOTP-protokollen (Time-based One-Time Password), fungerer, inklusive følgende:

Sådan bruger du en af disse apps:

1. Vælg Brug en mobil-app under opsætningen af totrinsbekræftelse.
  2. Du kan vælge enten at scanne stregkoden (hvis din app understøtter det) eller indtaste din hemmelige nøgle manuelt for at få en hemmelig nøgle, du kan indtaste i appen.
Scan en stregkode, eller indtast en kode manuelt
  1. Når din app er konfigureret, skal du indtaste en sikkerhedskode, der er genereret af din godkender-app, for at bekræfte opsætningen og aktivere totrinsbekræftelse.

De fleste apps genererer også sikkerhedskoder, selvom mobiltjenesten/datatjenesten ikke er tilgængelig. Det er nyttigt, når du rejser eller befinder dig et sted, hvor dækningen er upålidelig.

Bemærk! Hvis du vælger at bruge en godkenderapp til at modtage dine bekræftelseskoder, anbefaler vi på det kraftigste, at du indtaster dit primære og dit alternative telefonnummer manuelt i dine kontoindstillinger. Det er vigtigt, fordi vi bruger disse kontaktoplysninger til at hjælpe dig med at få adgang til din konto igen, hvis du skulle blive låst ude på grund af en fejl i forbindelse med totrinsbekræftelse.

Brug en sikkerhedsnøgle

Om sikkerhedsnøgler

En sikkerhedsnøgle er en lille USB- eller NFC-enhed (Near Field Communication), som du kan have i din nøglering. Når du skal udføre totrinsbekræftelse, skal du indsætte sikkerhedsnøglen i din computer for at godkende din adgang til Dropbox.com og logge på din Dropbox-konto.

Sikkerhedsnøglen kræver ikke et separat batteri eller en netværksforbindelse, som totrinsbekræftelse via sms eller en mobilapp. Du skal blot indsætte din nøgle for at blive godkendt i stedet for at du skal indtaste en 6-cifret kode. Det vigtigste er, at sikkerhedsnøgler bruger godkendt kommunikation til at beskytte mod phishing, hvor angribere opretter en falsk Dropbox-logonside for at lokke dig til at afgive private oplysninger.

Sådan får du en sikkerhedsnøgle

Hvis du vil oprette en sikkerhedsnøgle, skal du købe en USB-nøgle, der overholder den åbne standard "FIDO Universal 2nd Factor (U2F)".

Hvor kan jeg bruge min sikkerhedsnøgle?

Når du har en sikkerhedsnøgle, kan du bruge den både til din private og arbejdsrelaterede Dropbox-konto. Du kan også bruge den med andre tjenester, der understøtter U2F, f.eks. Google-apps.

I øjeblikket understøttes sikkerhedsnøgler kun af visse enheder og browsere, så du skal først indstille totrinsbekræftelse i Dropbox og vælge at modtage koder via sms eller en mobilapp. Det sikrer, at du har en alternativ metode, hvis en enhed ikke understøtter din sikkerhedsnøgle.

Dropbox understøtter kun brug af sikkerhedsnøgler, når du logger på websitet med webbrowseren Chrome. Du kan i øjeblikket ikke bruge sikkerhedsnøgler til at logge på computerprogrammet eller mobilappen. Hvis du befinder dig på en platform, der ikke understøtter U2F, eller hvis du ikke har fået din sikkerhedsnøgle med dig, kan du stadig bruge almindelig totrinsbekræftelse.

Sådan opretter du en sikkerhedsnøgle i Dropbox:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar øverst til højre på en side for at åbne kontomenuen.
  3. Vælg fanen Sikkerhed.
  4. Find sektionen Sikkerhedsnøgler under Totrinsbekræftelse. Hvis sektionen ikke vises, skal du følge instruktionerne til aktivering af totrinsbekræftelse, inden du fortsætter.
  5. Vælg Tilføj nøgle.
  6. Du bliver bedt om at indsætte din sikkerhedsnøgle i en USB-port.
Brug en sikkerhedsnøgle

Bemærk! Der kan være forskellige instruktioner til aktivering af forskellige sikkerhedsnøgler. Din nøgle kan kræve, at du trykker på en knap for at aktivere registreringen. Hvis du har problemer med at registrere din sikkerhedsnøgle, skal du undersøge, om sikkerhedsnøglen understøtter U2F. Du kan også se producentens instruktioner til din enhed.

[Avanceret]

Linux-brugere: Generér en sikkerhedskode fra kommandolinjen

Hvis du bruger en Unix- eller Linux-shell, kan du overveje at generere en sikkerhedskode ved hjælp af OATH-værktøjet. På den måde kan du generere en sikkerhedskode sikkert og praktisk fra din computer via kommandolinjen.

Dropbox Business-brugere

Hvis du mister din telefon og ikke kan logge på med totrinsbekræftelse, kan din administrator slå totrinsbekræftelse fra for dig i administratorpanelet.

Hvis administratoren kræver, at du logger på via en central identitetsudbyder med enkeltlogon (SSO), står der Administreret med enkeltlogon under fanen Sikkerhed i dine kontoindstillinger.

Dropbox Business-administratorer: Du kan kræve totrinsbekræftelse af dit team. Du kan enten gøre dette gennem administratorpanelet eller via din udbyder af identitetsstyring, hvis du har konfigureret enkeltlogon (SSO).

Relaterede emner: