Måder at beskytte din Dropbox-konto på

Hvis din computer eller mobilenhed er blevet væk eller stjålet, eller du er bekymret for din kontos sikkerhed, kan du gøre adskillige ting.

Afsnit i artiklen:

Skift din adgangskode

Du kan ændre din adgangskode via siden Kontoindstillinger på din Dropbox-konto. Vælg en stærk adgangskode, som du ikke bruger til andre tjenester.

Se, hvordan du vælger en stærk adgangskode.

Indstil totrinsbekræftelse

Totrinsbekræftelse er en meget effektiv måde at beskytte din konto mod uautoriseret adgang på. Når du logger på Dropbox, skal du indtaste den kode, der er sendt til din telefon eller en godkenderapp til mobilenheder. Se, hvordan du indstiller totrinsbekræftelse.

Slå en enheds sidst kendte IP-adresse op

En computers eller mobilenheds sidst kendte IP-adresse bliver registreret, når Dropbox opretter forbindelse til internettet fra enheden. IP-adressen kan bruges til at finde enhedens omtrentlige geografiske placering, da den oprettede forbindelse via en internetudbyder. Du kan se disse oplysninger under fanen Sikkerhed i dine kontoindstillinger.

Træk musen hen over ikonet "i" for at se den seneste IP-adresse, der er blevet registreret. I øjeblikket viser vi landet for den sidst kendte IP-adresse, men du kan bruge enhver søgetjeneste til IP-adresser til at få mere detaljerede oplysninger.

Afbryd forbindelsen til enheder, websessioner og apps

Fra fanen Sikkerhed kan du også afbryde forbindelsen til enheder, websessioner og apps efter behov ved at klikke på det tilhørende X. Det hjælper med at forhindre uautoriserede ændringer af din konto.

• Hvis du afbryder forbindelsen til en computer eller mobilenhed, registrerer du ikke længere nye IP-adresser fra den pågældende enhed. Du deaktiverer også synkronisering til og fra enheden.
  • Hvis du er logget på Dropbox via en webbrowser, når du afbryder forbindelsen til en websession, logges du af og skal bruge din adgangskode for at logge på igen.
  • Hvis en app fra en tredjepart er forbundet med din konto, og du afbryder forbindelsen til den, kan appen ikke længere få adgang til din Dropbox-konto. Hvis du vil genoprette forbindelsen, skal du bruge din adgangskode.

Fjernslet Dropbox-mappen på en enhed

Som bruger af Dropbox Plus eller Dropbox Business kan du bruge fjernsletning til at slette Dropbox-mappen fra en enhed, når du afbryder forbindelsen til den. Se, hvordan du bruger fjernsletning.

Dropbox Business-teamadministratorer og -teammedlemmer

Dropbox Business-teamadministratorer kan logge på teammedlemmers konti ved hjælp af funktionen Log på som bruger. Teamadministratorer, der logger på teammedlemmers konti, har følgende muligheder:

• Se et teammedlems mappestruktur
  • Dele filer og mapper med andre
  • Se, åbne og downloade filer
  • Slette filer eller gendanne slettede filer

Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, og du tror, at andre har adgang til din konto, fordi en af ovenstående handlinger er foretaget på din konto, skal du først kontakte din teamadministrator.

Relaterede emner