Overføre filer med Dropbox og Lenovo Migration Assistant

Oppdatert Dec 15, 2023

Du kan bruke Dropbox og Lenovo Migration Assistant til å overføre filer fra én datamaskin til en ny Lenovo-datamaskin.

Sørg for at Dropbox-skrivebordsappen er installert på både den nye og gamle datamaskinen. Hvis installasjonen er vellykket, ser du en Dropbox-mappe i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac), og Dropbox-ikonet vises på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac).

Før du begynner

• Hvis du har et stort antall filer, bør du vurdere å overføre filene du bruker oftest, først. Vurder også å overføre dem i bulk eller om natten eller i løpet av helgen.
  • Sørg for at det er nok harddiskplass på datamaskinen du overfører filer til, og nok lagringsplass i Dropbox-kontoen din. Finn ut hvordan du sjekker hvor mye lagringsplass du har til rådighet i Dropbox.
  • Sørg for at begge datamaskinene er koblet til internett, og at begge er logget på Dropbox-skrivebordsappen med den samme Dropbox-kontoen.

Overføre filer fra én datamaskin til en annen

1. På datamaskinen du overfører fra, åpner du Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac) og går til filene du vil overføre.
  2. Dra og slipp disse filene i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
    • Filene lastes opp til Dropbox-kontoen din i skyen og synkroniseres deretter på den nye datamaskinen.

Overføringen er fullført når alle filer og mapper er fullstendig synkronisert på den nye datamaskinen. I Dropbox-mappen på begge datamaskinene vil et synkroniseringsikon vises ved siden av hver fil og mappe for å indikere synkroniseringsstatusen. Dessuten vil Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac)  vise teksten Alle filene dine er oppdatert, eller så vises det en synkroniseringsstatus.

Under overføringen

• Ikke endre innstillinger, logg av eller slå av noen av datamaskinene under overføringen. Skrivebordsappen kan bare synkronisere så lenge du er logget på.
  • Hvis du mister internettforbindelsen under overføringen, stanser Dropbox ganske enkelt synkroniseringen og gjenopptar den så snart du er på nett igjen.
  • Dropbox vil prøve å laste ned alle filene i kontoen din. Hvis det finnes filer du ikke vil ha på den nye datamaskinen din, kan du bruke selektiv synkronisering for å lagre dem bare i nettskyen. Det kan imidlertid hende at du må vente til Dropbox har fullført den første synkroniseringen før alternativet for selektiv synkronisering blir tilgjengelig.
  • Du kan sjekke synkroniseringsstatusen når som helst ved hjelp av skrivebordsappen.
  • Hvor lang tid det tar å fullføre overføringen, avhenger av antallet filer du overfører, og av hastigheten på internettforbindelsen. Lær deg å kontrollere båndbredden ved behov.

Etter overføringen

Hvis du senere vil slette filer fra den gamle datamaskinen eller tømme harddisken fullstendig, må du først logge av Dropbox på den aktuelle datamaskinen og avinstallere Dropbox-skrivebordsappen. Da unngår du at synkroniserte filer blir slettet fra Dropbox-kontoen eller fra den nye datamaskinen.