Hvorfor har Dropbox-mapper høy CPU-bruk på datamaskinen min?

Noen ganger bruker Dropbox mer minne (RAM) eller prosessorkraft enn forventet. Det kan gjøre datamaskinen tregere.

Hva får Dropbox til å bruke mye minne (RAM)?

Jo flere filer du har i Dropbox-mappen, jo mer minne trenger Dropbox for å holde rede på dem.

Merk: Dropbox-ytelsen i Filutforsker (Windows) og Finder (Mac) begynner å reduseres ved rundt 300 000 synkroniserte filer.

Du kan frigjøre minne på datamaskinen med selektiv synkronisering. Finn ut mer om selektiv synkronisering.

Hva får Dropbox til å bruke mye prosessorkraft?

Dropbox bruker flere prosesser for å lagre, synkronisere og oppdatere filer. Dropbox ser også etter nye versjoner og utfører selvovervåking. Disse oppgavene kan øke prosessorbruken og gjøre datamaskinen tregere.

Andre grunner til at Dropbox kan bruke mye prosessorkraft:

1) Dropbox synkroniserer et stort antall filer

Når du synkroniserer mange filer, spesielt for første gang, kan Dropbox bruke mye prosessorkraft. For å løse dette problemet kan du redusere antallet filer på datamaskinen ved hjelp av selektiv synkronisering.

2) Andre programmer forstyrrer synkroniseringen

Noen programmer, for eksempel antivirus-, sikkerhets- og sikkerhetskopieringsprogramvare, kan ha tilgang til filer i Dropbox-mappen. Dropbox kan tolke denne tilgangen som redigering. Hvis programmene stadig ber om tilgang, vil Dropbox alltid forsøke å synkronisere endringene.

For å finne ut om et program er årsaken til den høye prosessorbruken, kan du deaktivere hvert enkelt program midlertidig i Aktivitetsmonitor/Oppgavebehandling og se om prosessorbruken avtar.

3) Filer i Dropbox-mappen har feil tillatelser

4) Dropbox-mappen er installert på en NAS-enhet

Dropbox fungerer ikke med filsystemer med delte nettverksressurser, så det fungerer ikke på NAS-enheter. Slik løser du dette problemet:

5) Datamaskinen støtter ikke utvidede attributter

Hvis datamaskinen din har et filsystem som ikke støtter utvidede attributter, kan ikke Dropbox synkronisere filene dine. Programmet vil imidlertid hele tiden forsøke å synkronisere, og dette fører til høy prosessorbruk. Slik løser du problemet: