Hva er systemkravene for å kjøre Dropbox?

Dropbox anbefaler at du alltid installerer de nyeste oppdateringene for operativsystemet eller enheten din for å sikre kompatibilitet. Velg mellom alternativene nedenfor for å se en liste over kravene for å kunne kjøre Dropbox.

Avsnitt i denne artikkelen:

Systemkrav for Dropbox-skrivebordsappen

Dropbox-skrivebordsprogrammet kjører på operativsystemene Windows, Mac og Linux. Hvis du vil kjøre Dropbox-appen på datamaskinen din, må du ha:

• Windows: 7, 8, 8.1 eller 10
  • Mac: OS X Mavericks (10.9) opp til macOS High Sierra (10.13)
  • Linux: Ubuntu 10.04+ eller nyere, Fedora 19 eller nyere

Merknader om skrivebordsprogrammet

• I tillegg til et operativsystem som støttes, kreves det et filsystem som støtter utvidede attributter (xattrs) for å kunne bruke Dropbox. Standard filsystem (f.eks. NTFS, HFS, ext4, APFS) for de støttede operativsystemene, støtter utvidede attributter.
  • Hvis du kjører et støttet operativsystem, men får beskjed om at datamaskinen ikke støttes, kan det hende du kjører Dropbox i en konfigurasjon som ikke støttes.
  • Hvis du kjører en eldre versjon av et operativsystem, får du kanskje en e-post fra Dropbox om at det ikke lenger støttes.
  • Dropbox fungerer best når det er det eneste skrivebordsprogrammet som kommuniserer med Dropbox-mappen. Vi støtter ikke kjøring av flere Dropbox-skrivebordsprogrammer samtidig på samme datamaskin, eller andre synkroniseringsprogrammer som kommuniserer med Dropbox.

Systemkrav for Dropbox-nettstedet (dropbox.com)

Du kan overføre og laste ned filer fra dropbox.com med alle moderne nettlesere, men dropbox.com fungerer best på de to nyeste versjonene av:

Enkelte funksjoner støttes kanskje ikke 100 % på eldre versjoner av disse nettleserne, eller på nettlesere som ikke er på listen.

Systemkrav for Dropbox iOS-appene

• iOS 10 eller nyere
  • En iOS 10-kompatibel enhet
  • en Apple-ID for tilgang til App Store

Last ned Dropbox-appene for iPhone og iPad.

Den mobiloptimaliserte versjonen av Dropbox skal fungere på alle nettlesere og alle enheter: http://m.dropbox.com.

Systemkrav for Dropbox Android-appen

• Android OS 4.4 og nyere

Last ned Dropbox-appene for Android.

Den mobiloptimaliserte versjonen av Dropbox skal virke på alle enheter. Bare gå til dropbox.com på nettleseren til mobilen din.

Systemkrav for Dropbox Windows-appene

• En Windows-telefon eller -nettbrett
  • En oppdatert versjon av operativsystemet for Windows på mobil:
    • Telefon: Phone 8.0 eller nyere
    • Nettbrett: Windows 8.1 eller Windows RT
  • En Microsoft-konto for å få tilgang til Windows Store (nettbrett) eller Windows Phone Store (telefon)

Last ned Dropbox-appen for en Windows-telefon.

Last ned Dropbox-appen for et Windows-nettbrett.

Den mobiloptimaliserte versjonen av Dropbox skal virke på alle enheter. Bare gå til dropbox.com på nettleseren til mobilen din.

Systemkrav for Dropbox Paper

paper.dropbox.com

Dropbox Paper-mobilapper

iOS-app

• iOS 10 eller nyere
  • iOS 10-kompatibel enhet
  • iPhone, iPad og iPod Touch

Android App

• Android OS 5.0 eller nyere

Systemkrav for Dropbox Linux-installasjonsprogrammet

Dropbox støtter de følgende skrivebordsmiljøene:

• Ubuntu (Unity) og GNOME Classic, full støtte med bruk av pakken fra installeringssiden.
  • XFCE støttes hvis de samsvarende Nautilus-bindingene er installert.
  • GNOME-skall viser filoverleggene, men du må ha utvidelsen TopIcons for å få fram appindikatoren (skuffeikon).

Hvis skrivebordsmiljøet ikke støttes, kan du bruke Linux-kommandolinjen for å styre Dropbox.

Dropbox bruker Qt 5.5, og trenger dermed følgende programvare for å fungere i skrivebordsmiljø:

• GTK 2.12 eller nyere
  • GLib 2.22 eller nyere
  • Libnotify 0.4.4 eller nyere
  • Libappindicator 1.0
  • Nautilus 2.30.0 eller nyere

Kildekoden til Nautilus-installasjonsprogrammet ble sluppet under en MIT-lisens, og folk har rapportert bygning fra kilden på ulike versjoner av Gentoo, Arch Linux, OpenSUSE og Debian. Resultatene kan variere.

Støtte for IPv6-adresser

Dropbox-skrivebordsappen støtter tilkobling på nettverk som bruker IPv6-adresser.

Krav

• En nåværende, fungerende versjon av Dropbox-skrivebordsprogrammet
  • En fungerende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox oppdager automatisk adresseprotokollen som brukes på nettverket. Hvis det interne nettverket bruker IPv6-adresser, vil skrivebordsappen operere innenfor dette miljøet.

Dobbel stakk (eller naturlig dobbel stakk) IP-implementering

Med en dobbel stakk IP-implementering der både IPv6 og IPv4 er tilgjengelig, bruker Dropbox som standard IPv6-nettverket. Hvis IPv6-adressene er trege, bruker appen IPv4 i stedet.

Obs! LAN-synkronisering bruker IPv4. Hvis nettverket ditt bare støtter IPv6, så kan du ikke bruke LAN-synkronisering.

Datamaskinen min støttes ikke lenger, eller vil snart ikke støttes lenger. Hva bør jeg gjøre?

Vi gir stadig ut nye versjoner av Dropbox-appen, med nye funksjoner, bedre ytelse og sikkerhetsforbedringer. Disse versjonene er ikke alltid kompatible med eldre operativsystemer. Vi avslutter fra tid til annen støtte for Dropbox-programmet for disse operativsystemene, slik at produkttilbudene våre holder takt med markedet. Dette omfatter følgende nye endringer:

Mac OS

• I mai 2015 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte macOS-versjonene OS X 10.4 og OS X 10.5
  • I januar 2018 sluttet Dropbox-skrivebordsprogrammet å støtte macOS-versjonene OS X 10.6 og OS X 10.7

Windows

• I august 2016 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte Windows XP
  • I januar 2018 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte Windows Vista

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsprogrammet på en datamaskin med et av disse operativsystemene og du velger å ikke oppdatere operativsystemet, vil filene dine fortsatt være trygge på Dropbox-kontoen. Du kan få tilgang til dem fra en annen støttet enhet eller på dropbox.com hvis du bruker en støttet nettleser.

Hva betyr dette for meg?

Når operativsystemet ikke støttes lenger, vil Dropbox-programmet slutte å synkronisere endringer i filer og mapper. Du vil også bli logget ut av Dropbox-skrivebordsprogrammet på denne datamaskinen.

Hvis du vil fortsette å bruke Dropbox-skrivebordsappen på den datamaskinen etter at støtten har opphørt for operativsystemet, må du oppdatere operativsystemet til en versjon som støttes.

Slik kan du se hvilken versjon av operativsystemet som kjører på datamaskinen din:

1. Besøk Dropbox-kontosiden.
  2. Bla til Enheter.
  3. Under Siste aktivitet holder du pekeren over «i»-ikonet for å se den enhetens operativsystem.

Dropbox Business-administratorer

Du kan sjekke om medlemmer av teamet ditt kjører Dropbox-skrivebordsprogrammet på et gammelt operativsystem som ikke lenger støttes.

1. Logg på dropbox.com med administratorkontoen.
  2. Besøk følgende kobling: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support

Jeg fikk en e-post om dette, men jeg bruker ikke noen av operativsystemene som er oppført i denne artikkelen

Hvis du har mottatt en e-post om opphør av støtte, men du ikke bruker noen av operativsystemene som er nevnt i denne artikkelen, brukes kanskje Dropbox-appen i en konfigurasjon som ikke støttes. Se listen over støttede operativsystemer og merk deg at versjoner som ikke er oppført der, ikke støttes.

Hvis du bruker Windows, må du sjekke om ikke Dropbox kjører kompatibilitetsmodus. For å bruke Dropbox-skrivebordsprogrammet må du deaktivere kompatibilitetsmodus.