{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Hva er systemkravene for å kjøre Dropbox?

Dropbox anbefaler at du alltid installerer de nyeste oppdateringene for operativsystemet eller enheten din for å sikre kompatibilitet. Velg mellom alternativene nedenfor for å se en liste over kravene for å kunne kjøre Dropbox.

Avsnitt i denne artikkelen:

Systemkrav for Dropbox-skrivebordsappen

Dropbox-skrivebordsprogrammet kjører på operativsystemene Windows, Mac og Linux. Hvis du vil kjøre Dropbox-appen på datamaskinen din, må du ha:

Windows: 7, 8, 8.1 eller 10

• Dropbox-mappen må være på en NTFS-formatert harddisk

Mac: Mac: OS X Mavericks (10.9) til macOS Mojave (10.14)

Linux:  Ubuntu 14.04 eller nyere, Fedora 21 eller nyere

• Du må ha glibc 2.19 eller nyere
  • Dropbox-mappen må være på en ext4-formatert harddisk eller partisjon
    • Obs! ecryptfs støttes ikke, men Dropbox vil fortsatt synkronisere med støttede filsystemer som er kryptert med full diskkryptering (eksempelvis LUKS)
  • Hvis enheten ikke oppfyller disse kravene, kan du fortsatt bruke Dropbox-skrivebordsappen så lenge den oppfyller systemkravene for Dropbox på Linux (men husk at resultatene kan variere)

Merknader om skrivebordsprogrammet

Systemkrav for Dropbox-nettstedet (dropbox.com)

Du kan overføre og laste ned filer fra dropbox.com med alle moderne nettlesere, men dropbox.com fungerer best på de to nyeste versjonene av:

Enkelte funksjoner støttes kanskje ikke 100 % på eldre versjoner av disse nettleserne, eller på nettlesere som ikke er på listen.

Jeg ser en melding der det står «nettleseren er ikke sikker» når jeg prøver å kjøpe et Dropbox-abonnement

Hvis du ser feilen «nettleseren er ikke sikker» når du prøver å kjøpe et Dropbox-abonnement, må du oppdatere til en nyere versjon av nettleseren for å fullføre kjøpet. Oppdater nettleseren din til en av versjonene oppført ovenfor.

Dropbox være PCI-kompatibel for å behandle kredittkortbetalinger på nettstedet. Payment Cards Industry Security Standards Council (PCI SSA) oppdaterte nylig kravene for behandling av betalinger, og noen eldre nettleserversjoner støtter ikke de nye sikkerhetsprotokollene.

Systemkrav for Dropbox iOS-appene

• iOS 10 eller nyere
  • En iOS 10-kompatibel enhet
  • en Apple-ID for tilgang til App Store

Last ned Dropbox-appene for iPhone og iPad.

Den mobiloptimaliserte versjonen av Dropbox skal fungere på alle nettlesere og alle enheter: http://m.dropbox.com.

Systemkrav for Dropbox Android-appen

• Android OS 4.4 og nyere

Last ned Dropbox-appene for Android.

Den mobiloptimaliserte versjonen av Dropbox skal virke på alle enheter. Bare gå til dropbox.com på nettleseren til mobilen din.

Systemkrav for Dropbox-appen for Windows

• En Windows 10-enhet der Microsoft Store er tilgjengelig
  • En Microsoft-konto for å installere apper fra Microsoft Store
  • En oppdatert versjon av Windows-operativsystemet:
    • Windows 10 Creator Update (15063) eller nyere

Last ned Dropbox-appen fra Microsoft Store.

Systemkrav for Dropbox Paper

paper.dropbox.com

Dropbox Paper-mobilapper

iOS-app

• iOS 10 eller nyere
  • iOS 10-kompatibel enhet
  • iPhone, iPad og iPod Touch

Android App

• Android OS 5.0 eller nyere

Systemkrav for Dropbox Showcase

Du kan bruke showcase.dropbox.com på de nyeste mobil- og skrivebordsversjonene av:

Enkelte funksjoner støttes kanskje ikke 100 % på eldre versjoner av disse nettleserne, eller på nettlesere som ikke er på listen.

Ekstra systemkrav for Dropbox på Linux

Dropbox støtter kun Ubuntu 14.04 eller nyere og Fedora 21 eller nyere. Hvis enheten din oppfyller disse kravene, kan du fortsatt bruke Dropbox-skrivebordsappen. Resultatene kan imidlertid variere.

Krav til en optimal Dropbox-skrivebordsopplevelse på Linux

For å få den fullstendige Dropbox-opplevelsen, kan du installere appen fra Linux-installasjonssiden. Du må også oppfylle alle følgende programvarekrav:

• Glibc 2.19 eller nyere
  • GTK 2.24 eller nyere
  • Glib 2.40 eller nyere
  • Libappindicator 12.10 eller nyere
  • Nautilus 3.10.1 eller nyere

Du må også ha ett av de følgende skrivebordsmiljøene:

• GNOME-skall (kan trenge TopIcons-utvidelsen for å få skuffikonet)
  • Unity
  • GNOME Classic
  • XFCE med tilhørende Nautilus-bindinger

Dropbox-mappen må også være på en ext4-formatert harddisk eller partisjon.

• ecryptfs støttes ikke, men Dropbox kan fortsatt synkroniseres med støttede filsystemer som er kryptert med full diskkryptering (f.eks. LUKS)

Krav for å bruke Dropbox-skrivebordsappen uten grafisk brukergrensesnitt på Linux

Hvis du ikke oppfyller kravene ovenfor, kan du fortsatt bruke Dropbox-skrivebordsappen via kommandolinjen for å synkronisere filene dine. Men synkroniseringsikonene og andre funksjoner vil ikke være tilgjengelige.

For å bruke skrivebordsappen via kommandolinjen, må du installere appen fra Installeringssiden for Linux og bruke kommandolinjen til Linux til å styre skrivebordsappen.

Du må oppfylle følgende programvarekrav for å kjøre skrivebordsappen med det grafiske grensesnittet:

• Glibc 2.19 eller nyere

Dropbox-mappen må også være på en ext4-formatert harddisk eller partisjon.

• ecryptfs støttes ikke, men Dropbox kan fortsatt synkroniseres med støttede filsystemer som er kryptert med full diskkryptering (f.eks. LUKS)

Støtte for IPv6-adresser

Dropbox-skrivebordsappen støtter tilkobling på nettverk som bruker IPv6-adresser.

Krav

• En nåværende, fungerende versjon av Dropbox-skrivebordsprogrammet
  • En fungerende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox oppdager automatisk adresseprotokollen som brukes på nettverket. Hvis det interne nettverket bruker IPv6-adresser, vil skrivebordsappen operere innenfor dette miljøet.

Dobbel stakk (eller naturlig dobbel stakk) IP-implementering

Med en dobbel stakk IP-implementering der både IPv6 og IPv4 er tilgjengelig, bruker Dropbox som standard IPv6-nettverket. Hvis IPv6-adressene er trege, bruker appen IPv4 i stedet.

Merk deg at LAN-synkronisering bruker IPv4. Hvis nettverket ditt bare støtter IPv6, så kan du ikke bruke LAN-synkronisering.

Datamaskinen min støttes ikke lenger, eller vil snart ikke støttes lenger. Hva bør jeg gjøre?

Vi gir stadig ut nye versjoner av Dropbox-appen, med nye funksjoner, bedre ytelse og sikkerhetsforbedringer. Disse versjonene er ikke alltid kompatible med eldre operativsystemer. Vi avslutter fra tid til annen støtte for Dropbox-programmet for disse operativsystemene, slik at produkttilbudene våre holder takt med markedet. Dette omfatter følgende nye endringer:

Mac OS

• I mai 2015 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte macOS-versjonene OS X 10.4 og OS X 10.5
  • I januar 2018 sluttet Dropbox-skrivebordsprogrammet å støtte macOS-versjonene OS X 10.6 og OS X 10.7

Windows

• I august 2016 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte Windows XP
  • I januar 2018 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte Windows Vista

Linux

• I oktober 2018 vil ikke Dropbox-skrivebordsappen lenger støtte Ubuntu 10.04–13.10, og Fedora 19 og 20.

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsprogrammet på en datamaskin med et av disse operativsystemene og du velger å ikke oppdatere operativsystemet, vil filene dine fortsatt være trygge på Dropbox-kontoen. Du kan få tilgang til dem fra en annen støttet enhet eller på dropbox.com hvis du bruker en støttet nettleser.

Hva betyr dette for meg?

Når operativsystemet ikke støttes lenger, vil Dropbox-programmet slutte å synkronisere endringer i filer og mapper. Du vil også bli logget ut av Dropbox-skrivebordsprogrammet på denne datamaskinen.

Hvis du vil fortsette å bruke Dropbox-skrivebordsappen på den datamaskinen etter at støtten har opphørt for operativsystemet, må du oppdatere operativsystemet til en versjon som støttes.

Slik kan du se hvilken versjon av operativsystemet som kjører på datamaskinen din:

1. Besøk Dropbox-kontosiden.
  2. Bla til Enheter.
  3. Under Siste aktivitet holder du pekeren over «i»-ikonet for å se den enhetens operativsystem.

Dropbox Business-administratorer

Du kan sjekke om medlemmer av teamet ditt kjører Dropbox-skrivebordsprogrammet på et gammelt operativsystem som ikke lenger støttes.

1. Logg på dropbox.com med administratorkontoen.
  2. Besøk følgende kobling: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support

Jeg fikk en e-post om dette, men jeg bruker ikke noen av operativsystemene som er oppført i denne artikkelen

Hvis du har mottatt en e-post om opphør av støtte, men du ikke bruker noen av operativsystemene som er nevnt i denne artikkelen, brukes kanskje Dropbox-appen i en konfigurasjon som ikke støttes. Se listen over støttede operativsystemer og merk deg at versjoner som ikke er oppført der, ikke støttes.

Hvis du bruker Windows, må du sjekke om ikke Dropbox kjører kompatibilitetsmodus. For å bruke Dropbox-skrivebordsprogrammet må du deaktivere kompatibilitetsmodus.