Hvorfor ble jeg tilsendt en filanmodning?

Hvis du har fått en filanmodning, betyr det at noen med en Dropbox-konto vil innhente filer fra deg.

Hvis du vil sende en fil via filanmodninger, er det ikke nødvendig å ha en Dropbox-konto. Hvis du allerede bruker Dropbox, kan du laste opp filer til filanmodningen, samtidig som originalfilene forblir trygge i Dropbox-kontoen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Slik sender du filer via en filanmodning

Bruk følgende fremgangsmåte for å sende filer til en Dropbox-bruker via filanmodninger:

1. Finn fram til invitasjonen til filanmodningen i innboksen din, og klikk på knappen Last opp filer til ….
    • Den som ber om filene, kan ha sendt deg en kobling til en filanmodning direkte. Dersom dette er tilfellet, klikker du på koblingen for å begynne å laste opp filer.
  2. Klikk på Velg fra datamaskin eller Velg fra Dropbox for å laste opp en fil. Eventuelt kan du dra og slippe filen(e) du ønsker å laste opp direkte i nettleservinduet.
  3. Hvis du har flere filer du skal laste opp, klikker du på +Legg til enda en fil.
  4. Når du har alle filene du vil laste opp, kan det hende du blir bedt om å oppgi fornavn, etternavn og e-postadresse slik at personen som anmodet om filene vet hvem som lastet opp disse filene.
  5. Klikk på Last opp.
    • Obs! Du kan legge til flere filer når som helst ved å klikke på invitasjonen så lenge filanmodningen er åpen. Du vil ikke ha tilgang til filer du allerede har lastet opp.
  6. En grønn hake betyr at du har lastet opp filene dine til filanmodningen.

Hvordan vet jeg om en filanmodning har tidsfrist?

Hvis du har fått en invitasjon til en filanmodning i innboksen, vil e-posten inneholde detaljert informasjon om hvorvidt det er en tidsfrist for å laste opp filene. Dette bør du vite om tidsfrister:

• Tid og dato for tidsfristen er i tidssonen til personen som opprettet filanmodningen
  • Du vil få en påminnelse via e-post om å laste opp før tidsfristen
  • Hvis du videresender invitasjonen med filanmodningen til noen som ikke opprinnelig ble invitert av personen som opprettet filanmodningen, vil ikke vedkommende motta en e-post med påminnelse
  • Du vil ikke få en e-post hvis personen som opprettet filanmodningen oppdaterer tidsfristen
  • Dersom den som anmoder om filer angir en utsettelsesperiode, vil enhver fil som lastes opp etter tidsfristen merkes som forsinket

Jeg ble bedt om å laste opp en fil, men jeg har ikke fått noen invitasjon – hva har skjedd?

Hvis du forventer en invitasjon i forbindelse med en filanmodning, men ikke har mottatt den, kan du prøve følgende:

• Sjekk om invitasjonen har havnet i søppelpostmappen
  • Sjekk at den som skal ha filene, har den riktige e-postadressen din
  • Legg no-reply@dropbox.com til i e-postkontaktene dine, og be den som skal anmode om filene, om å sende invitasjonen på nytt
  • Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemet, kan du kontakte e-postleverandøren

Hvorfor får jeg en feilmelding når jeg prøver å laste opp en fil?

Det er flere grunner til at du kan komme til å se en feilmelding når du prøver å laste opp filer til en filanmodning. Her er et par feilmeldinger som kan komme fram, og hvordan du fikser dem:

Feil: Last opp filer på under 2 GB.

Hvis filanmodningen ble opprettet av en Dropbox Basic-bruker, kan du laste opp filer på opptil 2 GB. For filer som er større enn 2 GB, bør du vurdere å bruke en delt kobling. Filanmodninger som opprettes av Dropbox Business-teammedlemmer eller Professional-brukere kan ta imot filer med en størrelse på opptil 20 GB.

Feil: [Anmoderens navn] har ikke nok Dropbox-plass til disse filene.

Be den som anmoder om filene sjekke hvor mye plass vedkommende har i Dropbox-kontoen sin.

Feil: Noe gikk galt. Prøv å sende filene på nytt.

Hvis den som anmoder om filene har nok plass i Dropbox-kontoen, og filen er på under 2 GB, kan du prøve å laste opp til filanmodningen i en annen nettleser (Google Chrome, Mozilla Firefox eller Safari) eller i et inkognito/privat nettleservindu. Du kan også tømme nettleserens hurtigbuffer og forsøke å laste opp filen på nytt.