Aktiver to-trinns verifisering

To-trinns verifisering er en valgfri, men sterkt anbefalt sikkerhetsfunksjon. Når den er aktivert, vil Dropbox kreve en sekssifret sikkerhetskode eller en sikkerhetsnøkkel i tillegg til passordet.

Obs! Før du aktiverer to-trinns verifisering, vil du motta ti reservekoder. Noter disse kodene og oppbevar dem på et trygt sted. Hvis du noensinne mister telefonen eller ikke kan få tak i eller generere en sikkerhetskode, må du bruke en av disse reservekodene til å få tilgang til Dropboxen din. Når en reservekode har blitt brukt, kan den ikke brukes igjen.

Bruker du allerede to-trinns verifisering og er låst ute? Finn ut hvordan du får tilgang til kontoen din igjen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Aktivere to-trinns verifisering

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din øverst på en hvilken som helst side for å åpne kontomenyen.
  3. Velg Sikkerhet-fanen.
  4. Under To-trinns verifisering velger du .
  5. Klikk Kom i gang.
  6. Av sikkerhetsgrunner, blir du bedt om å skrive inn passordet ditt igjen for å aktivere to-trinns verifisering. Når du gjør det, kan du velge mellom å motta sikkerhetskoden via tekstmelding eller å bruke en mobilapp.
  7. Etter du har aktivert denne funksjonen, bør du vurdere å legge til et ekstra telefonnummer som også kan motta tekstmeldinger. Hvis du noensinne mister hovedtelefonen, vil du kunne motta en reservesikkerhetskode til dette nummeret.

Oppbevaring av reservekoder

Før du aktiverer to-trinns verifisering vil du motta ti reservekoder på 8 siffer. Det er veldig viktig at du noterer disse kodene og oppbevarer dem på et trygt sted. Hvis du noensinne mister telefonen, eller ikke kan motta eller generere en sikkerhetskode, vil du trenge en av disse reservekodene for nødtilgang til Dropboxen. Når en reservekode har blitt brukt, kan den ikke brukes igjen.

Bruke tekstmeldinger

Hvis du velger å motta sikkerhetskodene via tekstmelding, vil du trenge en telefon som kan motta tekstmeldinger (operatørkostnader kan tilkomme). Når du logger deg på Dropbox med passordet ditt, vil en tekstmelding som inneholder en sikkerhetskode sendes til telefonen din. Slik aktiverer du dette alternativet:

1. Velg Bruk tekstmeldinger i løpet av konfigurasjonen av to-trinns verifisering.
  2. Tast inn telefonnummeret du ønsker å motta tekstmeldinger på.
  3. Du får tilsendt en sikkerhetskode via en tekstmelding. Bekreft telefonnummeret ditt og aktiver to-trinns verifisering ved å taste inn denne koden når du blir bedt om det.

Bruke en mobilapp

Flere mobilapper som vil generere en unik tidssensitiv sikkerhetskode er tilgjengelig. Du kan bruke disse til å fullføre pålogging til Dropbox-kontoen din. Enhver app som støtter Time-based One-Time Password (TOTP)-protokoll skal fungere, inkludert de følgende:

Slik bruker du en av disse appene:

1. Velg Bruk en mobilapp i løpet av konfigurasjonen av to-trinns verifisering.
  2. Du kan velge å enten skanne strekkoden (hvis appen støtter det) eller klikke skriv inn den hemmelige koden manuelt for å motta en hemmelig kode du kan skrive inn i appen.
Skann en strekkode eller skriv inn en kode manuelt
  1. Når appen er konfigurert, må du skrive inn en sikkerhetskode som genereres av godkjenningsappen for å bekrefte konfigurasjon og aktivere to-trinns verifisering.

De fleste appene vil generere sikkerhetskoder selv når mobil-/datatjeneste ikke er tilgjengelig – dette er nyttig når du reiser eller når dekningen er upålitelig.

Obs! Hvis du velger å bruke godkjenner-appen til å få bekreftelseskodene, anbefaler vi på det sterkeste at du manuelt skriver inn et hoved- og reservetelefonnummer i kontoinnstillingene. Dette er et viktig skritt, siden denne kontaktinformasjonen brukes til å hjelpe deg med å få tilgang til kontoen din hvis du noen gang blir låst ute på grunn av en feil med to-trinns verifisering.

Bruke en sikkerhetsnøkkel

Om sikkerhetsnøkler

En sikkerhetsnøkkel er en liten USB- eller NFC (Near Field Communication)-enhet som du kan feste på en nøkkelring. Når du fullfører to-trinns verifisering, vil det å sette sikkerhetsnøkkelen inn i datamaskinen autentisere deg hos Dropbox.com og logge deg på Dropbox-kontoen.

En sikkerhetsnøkkel krever ikke et separat batteri eller en nettverkstilkobling, som når du bruker SMS eller en mobilapp til to-trinns verifisering. Det er svært praktisk å bare kunne sette inn nøkkelen, i stedet for å måtte skrive inn en sekssifret kode. Det viktigste av alt er imidlertid at sikkerhetsnøkler bruker autentisert kommunikasjon for å forsvare deg mot nettfisking-angrep, der angriperen har satt opp en falsk Dropbox-påloggingsside for å lure til seg dine private opplysninger.

Skaffe en sikkerhetsnøkkel

Det å sette opp en sikkerhetsnøkkel krever at du kjøper en USB-nøkkel som følger en åpen standard, som heter «FIDO Universal 2nd Factor (U2F)».

Hvor kan jeg bruke sikkerhetsnøkkelen min?

Når du har en sikkerhetsnøkkel, kan den aktiveres både for den private og den arbeidsrelaterte Dropbox-kontoen din. Den kan også brukes sammen med andre U2F-aktiverte tjenester, for eksempel Google-apper.

Foreløpig støttes sikkerhetsnøkler bare på utvalgte enheter og i utvalgte nettlesere. Du må derfor først sette opp to-trinns verifisering for Dropbox og velge å motta koder via SMS-melding eller en mobilapp. Dette trinnet sørger for at du har en reservemetode, i tilfelle en enhet ikke støtter sikkerhetsnøkkelen.

Dropbox støtter kun bruk av sikkerhetsnøkkel når du logger på nettstedet ved hjelp av Chrome-nettleseren. Du kan i øyeblikket ikke bruke en sikkerhetsnøkkel til å logge på skrivebordsklienten eller mobilappen. Ingen grunn til bekymring, du har fortsatt mulighet til å bruke vanlig to-trinns verifisering på enheter og plattformer som ikke støtter U2F, eller hvis du ikke har en sikkerhetsnøkkel tilgjengelig.

Slik konfigurerer du en sikkerhetsnøkkel på Dropbox:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din øverst på en hvilken som helst side for å åpne kontomenyen.
  3. Velg Sikkerhet-fanen.
  4. Under to-trinns verifisering finner du Sikkerhetsnøkler. Hvis du ikke ser denne delen, må du følge Aktiver to-trinns verifisering-instruksjonene før du fortsetter.
  5. Velg Legg til nøkkel.
  6. Du vil bli bedt om å sette inn sikkerhetsnøkkelen i en USB-port.
Bruke en sikkerhetsnøkkel

Obs! Sikkerhetsnøkler varierer litt i fremgangsmåte når du skal aktivere dem. Med din nøkkel kan det være nødvendig å trykke på en knapp eller lignende for at den skal aktiveres. Hvis du har problemer med å fullføre registreringen av sikkerhetsnøkkelen, bør du sjekke at sikkerhetsnøkkelen er U2F-kapabel. Du kan også sjekke instruksjonene fra produsenten for den spesifikke enheten din.

[Avansert]

Linux-brukere: Generering av en sikkerhetskode fra kommandolinjen

De som bruker Unix eller Linux-skall, kan vurdere å generere en sikkerhetskode med OATH-verktøyet. På denne måten kan du trygt generere en sikkerhetskode fra datamaskinen, rett fra den komfortable kommandolinjen.

Dropbox Business-brukere

Hvis du mister telefonen og ikke kan logge deg på med to-trinns verifisering, kan administratoren slå av to-trinns verifisering for deg i administratorkonsollen.

Hvis administratoren din krever at du logger deg på via en sentral identitetsleverandør med single sign-on (SSO), vil du se Administrert med Single Sign-On under Sikkerhet-fanen inne på kontoinnstillingene.

Dropbox Business-administratorer: Du kan kreve to-trinns verifisering for teamet ditt. Du kan enten gjøre dette via administratorverktøyet eller leverandøren av identitetsbehandling, hvis du har konfigurert single sign-on (SSO).

Beslektede emner: