Aktiver to-trinns verifisering

To-trinns verifisering er en valgfri, men sterkt anbefalt sikkerhetsfunksjon. Når den er aktivert, vil Dropbox kreve en sekssifret sikkerhetskode eller en sikkerhetsnøkkel i tillegg til passordet når du logger på kontoen.

Bruker du allerede to-trinns verifisering og er låst ute? Finn ut hvordan du får tilgang til kontoen din igjen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Aktivere to-trinns verifisering

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Velg innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Still To-trinns verifisering på .
  6. Klikk Kom i gang.
  7. Oppgi passordet ditt på nytt.
  8. Velg om du vil motta sikkerhetskoden via tekstmelding eller mobilappen:

Bruke tekstmeldinger

Hvis du velger å motta sikkerhetskodene via tekstmelding, må du ha en telefon som kan motta tekstmeldinger (operatørkostnader kan tilkomme).

Når du logger deg på Dropbox med passordet ditt, vil en tekstmelding som inneholder en sikkerhetskode sendes til telefonen din.

Slik aktiverer du dette alternativet:

1. Velg Bruk tekstmeldinger i løpet av konfigurasjonen av to-trinns verifisering.
  2. Tast inn telefonnummeret du ønsker å motta tekstmeldinger på.
  3. Klikk på Neste.
  4. Du får tilsendt en sikkerhetskode via en tekstmelding. Angi denne koden i ledeteksten på dropbox.com.
  5. Klikk på Neste.

Bruke en mobilapp

Det finnes flere mobilapper som vil generere en unik tidssensitiv sikkerhetskode. Du kan bruke disse til å fullføre pålogging til Dropbox-kontoen din. Enhver app som støtter Time-based One-Time Password (TOTP)-protokoll skal fungere, deriblant:

Når du laster ned en av disse appene, følger du disse trinnene for å bruke appen for to-trinns verifisering for Dropbox:

1. Velg Bruk en mobilapp i løpet av konfigurasjonen av to-trinns verifisering.
  2. Du kan enten:
    • Skanne strekkoden (hvis appen støtter det): Åpne appen din og velg å legge til en ny konto. Deretter vil du kanskje kunne bruke mobilkameraet til å skanne strekkoden på dropbox.com.
    • Skrive inn den hemmelige nøkkelen manuelt: Du får en hemmelig nøkkel på dropbox.com som du kan skrive inn i appen. Bruk fremgangsmåten i appen for å legge til en ny konto ved hjelp av en hemmelig nøkkel.
  3. Klikk på Neste.
  4. Når appen er konfigurert, skriver du inn sikkerhetskoden som genereres av godkjenner-appen for å bekrefte konfigurasjonen og aktivere to-trinns verifisering.
  5. Klikk på Neste.

De fleste appene vil generere sikkerhetskoder selv når mobil-/datatjeneste ikke er tilgjengelig – dette er nyttig når du reiser eller når dekningen er upålitelig.

Obs! Hvis du velger å bruke godkjenner-appen til å få bekreftelseskodene, anbefaler vi på det sterkeste at du manuelt legger inn et hoved- og reservetelefonnummer i kontoinnstillingene. Dette er et viktig skritt, siden denne kontaktinformasjonen brukes for å få tilgang til kontoen din hvis du noen gang blir låst ute på grunn av en feil med to-trinns verifiseringen.

Legg til en reservemetode

Etter du har aktivert to-trinns verifisering, bør du vurdere å legge til et reservetelefonnummer som også kan motta tekstmeldinger. Hvis du noensinne mister hovedtelefonen, eller du ikke kan bruke godkjenner-appen, kan du i stedet sende en sikkerhetskode til reservetelefonnummeret.

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Under To-trinns verifisering klikker du på Legg til ved siden av Reservemetode.
  6. Skriv inn passordet ditt.
  7. Oppgi telefonnummeret du vil bruke som reserveenheten.

Oppbevaring av reservekoder

Når du aktiverer to-trinns verifisering, vil du motta ti reservekoder på 8 siffer. Det er veldig viktig at du noterer disse kodene og oppbevarer dem på et trygt sted. Hvis du noensinne mister telefonen, eller ikke kan motta eller generere en sikkerhetskode, vil du trenge en av disse reservekodene for nødtilgang til Dropboxen. Når en reservekode har blitt brukt, kan den ikke brukes igjen.

Hvis du ikke skrev ned reservekodene da du først opprettet to-trinns verifisering, kan du finne dem på dropbox.com:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Under To-trinns verifisering klikker du på Vis ved siden av Gjenopprettingskoder.
  6. Skriv inn passordet ditt.
  7. Bruk eller lagre koden som vises.

Bruke en sikkerhetsnøkkel

Om sikkerhetsnøkler

En sikkerhetsnøkkel er en liten USB- eller NFC (Near Field Communication)-enhet som du kan feste på en nøkkelring. Når du fullfører to-trinns verifisering, vil det å sette sikkerhetsnøkkelen inn i datamaskinen autentisere deg hos Dropbox.com og logge deg på Dropbox-kontoen.

En sikkerhetsnøkkel krever ikke et separat batteri eller en nettverkstilkobling, som når du bruker SMS eller en mobilapp til to-trinns verifisering. Det er svært praktisk å bare kunne sette inn nøkkelen, i stedet for å måtte skrive inn en sekssifret kode. Det viktigste av alt er imidlertid at sikkerhetsnøkler bruker autentisert kommunikasjon for å forsvare deg mot nettfisking-angrep, der angriperen har satt opp en falsk Dropbox-påloggingsside for å lure til seg dine private opplysninger.

Konfigurer en sikkerhetsnøkkel for Dropbox-kontoen:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din.
  3. Velg innstillinger.
  4. Velg Sikkerhet-fanen.
  5. Under To-trinns verifisering klikker du på Legg til ved siden av Sikkerhetsnøkler. Hvis du ikke ser denne delen, må du følge Aktiver to-trinns verifisering-instruksjonene før du fortsetter.
  6. Skriv inn passordet ditt
  7. Sett sikkerhetsnøkkelen i en USB-port, og klikk deretter på Start konfigurasjon.

Skaffe en sikkerhetsnøkkel

Det å sette opp en sikkerhetsnøkkel krever at du kjøper en USB-nøkkel som følger en åpen standard, som heter «FIDO Universal 2nd Factor (U2F)».

Hvor kan jeg bruke sikkerhetsnøkkelen min?

Når du har en sikkerhetsnøkkel, kan den aktiveres både for den private og den arbeidsrelaterte Dropbox-kontoen din. Den kan også brukes sammen med andre U2F-aktiverte tjenester, for eksempel Google-apper.

Foreløpig støttes sikkerhetsnøkler bare på utvalgte enheter og i utvalgte nettlesere. Du må derfor først konfigurere to-trinns verifisering for Dropbox-kontoen og velge å motta koder via SMS-melding eller en mobilapp. Dette trinnet sørger for at du har en reservemetode, i tilfelle en enhet ikke støtter sikkerhetsnøkkelen.

Dropbox støtter kun bruk av sikkerhetsnøkkel når du logger på dropbox.com ved hjelp av Chrome-nettleseren. Du kan i øyeblikket ikke bruke en sikkerhetsnøkkel til å logge på skrivebordsklienten eller mobilappen. Ingen grunn til bekymring, du har fortsatt mulighet til å bruke tekstmelding eller to-trinns verifisering på enheter og plattformer som ikke støtter U2F, eller hvis du ikke har en sikkerhetsnøkkel for hånden.

Bruke en sikkerhetsnøkkel

Obs! Sikkerhetsnøkler varierer litt i fremgangsmåte når du skal aktivere dem. Med din nøkkel kan det være nødvendig å trykke på en knapp eller lignende for at den skal aktiveres. Hvis du har problemer med å fullføre registreringen av sikkerhetsnøkkelen, bør du sjekke at sikkerhetsnøkkelen er U2F-kapabel. Du kan også sjekke instruksjonene fra produsenten for den spesifikke enheten din.

Dropbox Business

Hvis du mister telefonen og ikke kan logge deg på med to-trinns verifisering, kan administratoren slå av to-trinns verifisering for deg i administratorkonsollen.

Hvis administratoren din krever at du logger deg på med Single Sign-On (SSO), vil du se Administrert med Single Sign-On under Sikkerhet-fanen inne på kontoinnstillingene.

Dropbox Business-administratorer: Du kan kreve to-trinns verifisering for teamet ditt. Du kan enten gjøre dette via administratorverktøyet eller leverandøren av identitetsbehandling, hvis du bruker Single Sign-On (SSO).

Finn ut mer

Linux-brukere: Generering av en sikkerhetskode fra kommandolinjen

De som bruker Unix eller Linux-skall, kan vurdere å generere en sikkerhetskode med OATH-verktøyet. På denne måten kan du trygt generere en sikkerhetskode på datamaskinen fra kommandolinjen.