{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Dropbox for Gmail: Komme i gang

Med Dropbox for Gmail kan du dele Dropbox-filer direkte via Gmail-kontoen. Integreringen er gratis og tilgjengelig via Google Chrome-nettmarkedet.

Hvis du aktiverer integreringen, blir et Dropbox-ikon lagt til nederst i Skriv ny-vinduet i Gmail. Når du klikker på dette ikonet, kommer det frem et hurtigvindu der du kan velge fra innholdet i Dropboxen. En delt kobling til en hvilken som helst valgt fil eller mappe vises i selve e-posten.

Selv om denne koblingen vil se ut som et vedlegg, er det faktisk en delt kobling. Det betyr at hastigheten ikke bremses ned når du sender e-poster, og det er ingen plassbegrensninger i innboksen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan aktiverer jeg Dropbox for Gmail-integreringen?

Det er to måter å aktivere Gmail-integreringen på: Fra Chrome-nettmarkedet eller når du installerer Dropbox-skrivebordsprogrammet (versjon 3.8 og nyere).

Aktiver fra Chrome Nettmarked

Gå til integreringen av Dropbox for Gmail på Chrome Nettmarked, og følg instruksjonene for å komme i gang. Eventuelt kan du åpne Chrome Nettmarked, søke etter «Dropbox for Gmail», og klikke på Legg til Chrome.

For å få mer informasjon om håndtering av utvidelser, går du til hjelpesiden på Chrome Nettmarked.

Aktiver når du installerer Dropbox-skrivebordsprogrammet

Når du installerer Dropbox-skrivebordsprogrammet, vil du bli presentert for Dropbox for Gmail.

Klikk på Aktiver for å bruke integreringen. Eller klikk på Ikke nå.

Hvis du velger å aktivere, vil du neste gang du bruker Gmail i Chrome-nettleseren bli spurt om du ønsker å finne ut mer om hvordan Dropbox for Gmail fungerer.

Hvordan bruker jeg Dropbox for Gmail?

1. Klikk på Skriv ny fra Gmail-kontoen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet nederst i Skriv ny-vinduet.
  3. I hurtigvinduet velger du den filen i Dropbox du vil dele med noen.
  4. Klikk på Sett inn kobling.
  5. Du vil da se en vedleggskobling i selve e-posten.
    • Obs! Filen vil se ut som et vedlegg, med den er faktisk en delt kobling. Dette sparer plass i innboksen, og sørger for at andre alltid vil se den nyeste versjonen av en fil.
Dropbox for Gmail-knapp
Sett inn kobling i Dropbox for Gmail

Har Dropbox for Gmail-integreringen noen begrensninger når det gjelder filtype eller filstørrelse?

Selv om det er teknisk sett ikke er noen filstørrelsesgrense, har Dropbox noen båndbreddebegrensninger som er basert på kontotype.

Siden integreringen oppretter en delt kobling i stedet for å legge ved selve filen, er det ingen filtypebegrensninger.

Er Dropbox Gmail-integreringen tilgjengelig i andre nettlesere enn Google Chrome? Er den tilgjengelig på alle enheter?

Gmail-integreringen er bare tilgjengelig via Google Chrome-nettmarkedet. Den vil fungere på alle slags datamaskiner som har Google Chrome.