Slik kobler du sammen Dropbox- og Gmail-kontoer

Oppdatert Dec 13, 2023
Du kan legge ved Dropbox-filer i Gmail-meldinger, lagre Gmail-vedlegg i Dropbox eller koble sammen Dropbox- og Gmail-kontoene dine med Dropbox for Gmail-tilleggsprogrammet.
warning icon

I august 2021 sluttet Dropbox å støtte Chrome-utvidelsen Dropbox for Gmail.

Dropbox for Gmail-tilleggsprogrammet er tilgjengelig på alle nettlesere og plattformer, inkludert mobilapper. Med Dropbox for Gmail-tilleggsprogrammet kan du

• Dele Dropbox-filer direkte via Gmail-kontoen
  • Lagre vedlegg fra Gmail direkte i Dropbox-kontoen din

Administratorer kan aktivere Dropbox for Gmail-tillegget for hele teamet sitt rett fra administratorverktøyet for Google.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å sende store filer.

Legg ved Dropbox-filer i Gmail-meldinger

Slik legger du ved en Dropbox-fil i en Gmail-melding:

1. Logg på dropbox.com og last ned filen du vil legge ved, på datamaskinen eller last ned Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Følg instruksjonene i Gmail Hjelp for å legge ved en fil i en Gmail-melding.
  3. Legg ved filen:
    • Hvis du har lastet den ned fra dropbox.com, finner du filen i mappen Nedlastinger på datamaskinen, enten i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
    • Hvis du har lastet ned Dropbox-skrivebordsappen, finner du filen i Dropbox-mappen på datamaskinen, enten i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).

Lagre Gmail-vedlegg i Dropbox

Slik lagrer du Gmail-vedlegg i Dropbox:

1. Følg instruksjonene i Gmail Hjelp for å laste ned et Gmail-vedlegg på datamaskinen.
  2. Finn filen i Nedlastinger-mappen på datamaskinen.
  3. Legg til filen i Dropbox-kontoen din på dropbox.com eller i Dropbox-skrivebordsappen på datamaskinen.

Installer og aktiver Dropbox for Gmail-tilleggsprogrammet

Slik aktiverer du Dropbox for Gmail-tillegget:

1. Klikk på det hvite plusstegnet (+) i sidepanelet til høyre. Når du holder musepekeren over plusstegnet, ser du «Finn tillegg».
highlight icon

Obs! Hvis du ikke ser sidepanelet til høyre, kan du klikke på pilen som vender mot venstre nede i høyre hjørne for å åpne det.

1. Søk etter Dropbox for Gmail. Velg den.
  2. Klikk på Installer.
  3. Følg instruksjonene. Du må muligens logge på Dropbox-kontoen hvis du ikke allerede er pålogget.

Tillegget vil vises i Gmail-kontoen din i sidestolpen til høyre, over det hvite plusstegnet (+), når du åpner en e-post med vedlegg eller med Dropbox- eller Google Disk-koblinger.

Dele filer ved hjelp av Dropbox for Gmail-tillegget

Slik deler du en Dropbox-fil ved hjelp av Dropbox for Gmail-tillegget:

1. Klikk på Skriv ny fra Gmail-kontoen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet nederst i Skriv ny-vinduet.
  3. I hurtigvinduet velger du den filen i Dropbox du vil dele med noen.
  4. Klikk på Sett inn kobling.

Du ser filene du har valgt for deling i selve e-posten.

Lagre filer ved hjelp av Dropbox for Gmail-tillegget

Slik lagrer du et Gmail-vedlegg direkte til Dropbox-kontoen ved hjelp av Chrome-utvidelsen:

1. Åpne en e-post med en eller flere vedlagte filer i Gmail-kontoen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet på høyre sidestolpe.
  3. Velg filen(e) du vil lagre til Dropbox.
  4. Velg hvor du vil lagre filen(e).
  5. Klikk på Lagre.