Gmail + Dropbox

Du kan koble Dropbox- og Gmail-kontoen din sammen på to måter:

Med Gmail Chrome-utvidelsen og Gmail-tillegget kan du:

• Lagre filvedlegg og Dropbox-koblinger fra Gmail direkte til Dropbox-kontoen din
  • Legge til filer direkte fra Dropbox-kontoen i en e-post
    • Disse filene tar ikke opp lagringsplass i innboksen din, siden de bruker delte koblinger

Avsnitt i denne artikkelen:

Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen

Med Dropbox for Gmail kan du dele Dropbox-filer direkte via Gmail-kontoen. Du kan også lagre vedlegg fra Gmail direkte til Dropboxen.

Utvidelsen er gratis og tilgjengelig via Google Chrome Nettmarked. Utvidelsen fungerer bare i Google Chrome-nettleseren.

Hvordan installere Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen

Slik aktiverer du Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen:

1. Gå til Chrome Nettmarked.
  2. Klikk på Legg til i Chrome

Hvis du tidligere har installert Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen, må du sørge for at den er slått på. Hvis du vil ha mer informasjon om håndtering av utvidelser, går du til hjelpesiden på Chrome Nettmarked.

Hvordan dele filer ved hjelp av Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen

Slik deler du en Dropbox-fil ved hjelp av Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen:

1. Klikk på Skriv ny fra Gmail-kontoen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet nederst i Skriv ny-vinduet.
  3. I hurtigvinduet velger du den filen i Dropbox du vil dele med noen.
  4. Klikk på Sett inn kobling.
  5. Du vil da se en vedleggskobling i selve e-posten.
    • Obs! Filen vil se ut som et vedlegg, med den er faktisk en delt kobling. Dette sparer plass i innboksen, og sørger for at andre alltid vil se den nyeste versjonen av en fil.

Hvordan lagre filer ved hjelp av Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen

Slik lagrer du et Gmail-vedlegg direkte til Dropbox-kontoen ved hjelp av Chrome-utvidelsen:

1. Åpne en e-post med en eller flere vedlagte filer i Gmail-kontoen.
  2. Hold musepekeren over forhåndsvisningen av vedlegget nederst i e-posten.
  3. Klikk på Dropbox-ikonet.
  4. Velg mappen der du vil lagre filen.
  5. Klikk Lagre.

Filbegrensninger for Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen

Selv om det ikke er noen filstørrelsesgrense for filer som deles ved hjelp av Dropbox for Gmail Chrome-utvidelsen, har Dropbox visse begrensninger for båndbredde som er basert på din kontotype.

Siden integreringen oppretter en delt kobling i stedet for å legge ved selve filen, er det ingen filtypebegrensninger.

Dropbox for Gmail-tillegget

Med Dropbox for Gmail-tillegg kan du:

• Dele Dropbox-filer direkte via Gmail-kontoen
  • Lagre vedlegg fra Gmail direkte i Dropbox-kontoen din

Dropbox for Gmail-tillegget fungerer på alle nettlesere og plattformer, deriblant Gmail-mobilappene.

Administratorer kan aktivere Dropbox for Gmail-tillegget for hele teamet sitt rett fra administratorverktøyet for Google.

Hvordan installere Dropbox for Gmail-tillegget

Slik aktiverer du Dropbox for Gmail-tillegget:

1. Fra Gmail-kontoen klikker du på det hvite plusstegn-ikonet (+) på høyre sidestolpe. Når du holder musepekeren over plusstegnet, ser du «Finn tillegg».
  2. Søk etter Dropbox for Gmail. Velg den.
  3. Klikk på Installer.
  4. Følg instruksjonene. Du må muligens logge på Dropbox-kontoen hvis du ikke allerede er pålogget.

Tillegget vil vises i Gmail-kontoen på høyre sidestolpe over det hvite plusstegn-ikoet (+) når du åpner en e-post som har vedlegg eller Dropbox- eller Google Disk-koblinger.

Hvordan dele filer ved hjelp av Dropbox for Gmail-tillegget

Slik deler du en Dropbox-fil ved hjelp av Dropbox for Gmail-tillegget:

1. Klikk på Skriv ny fra Gmail-kontoen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet nederst i Skriv ny-vinduet.
  3. I hurtigvinduet velger du den filen i Dropbox du vil dele med noen.
  4. Klikk på Sett inn kobling.

Du ser filene du har valgt for deling i selve e-posten.

Hvordan lagre filer ved hjelp av Dropbox for Gmail-tillegget

Slik lagrer du et Gmail-vedlegg direkte til Dropbox-kontoen ved hjelp av Chrome-utvidelsen:

1. Åpne en e-post med en eller flere vedlagte filer i Gmail-kontoen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet på høyre sidestolpe.
  3. Velg filen(e) du vil lagre til Dropbox.
  4. Velg hvor du vil lagre filen(e).
  5. Klikk Lagre.