Slik administrerer du hvor mye båndbredde Dropbox-skrivebordsappen skal bruke

Oppdatert Oct 04, 2023

Du kan administrere hvor mye båndbredde internettet ditt bruker for å kjøre Dropbox-skrivebordsappen, i appens innstillinger. Dette kan hjelpe deg med å prioritere hvor raskt eller sakte Dropbox-skrivebordsappen kjører, sammenlignet med andre apper på datamaskinen.

Du kan også sette synkroniseringen midlertidig på pause for å redusere hvor mye båndbredde Dropbox bruker.

Slik administrer du hvor mye båndbredde Dropbox bruker

Slik administrerer du hvor mye båndbredde internettet ditt bruker for å kjøre Dropbox-skrivebordsappen:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen nederst på skjermen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Båndbredde.
  5. Velg båndbreddepreferansene dine:
    • For å gi Dropbox maksimal båndbredde velger du Ikke begrens under nedlastingshastighet og opplastningshastighet.
    • Hvis du vil øke hastigheten for andre apper og dermed gjøre Dropbox tregere, velger du Begrens til og deretter hvor mange KB/s (kilobyte per sekund) med båndbredde du vil at Dropbox-skrivebordsappen skal bruke.
    • For å få Dropbox til å velge For deg velger du Begrens automatisk.
      • Merk: Dette er kun tilgjengelig for opplastningshastighet.
  1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen øverst til høyre på skjermen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Nettverk.
  5. Klikk på Endre innstillinger ... ved siden av båndbredde.
  6. Velg båndbreddepreferansene dine:
    • For å gi Dropbox maksimal båndbredde velger du Ikke begrens under nedlastingshastighet og opplastningshastighet.
    • Hvis du vil øke hastigheten for andre apper og dermed gjøre Dropbox tregere, velger du Begrens til og deretter hvor mange KB/s (kilobyte per sekund) med båndbredde du vil at Dropbox-skrivebordsappen skal bruke.
    • For å få Dropbox til å velge For deg velger du Begrens automatisk.
      • Merk: Dette er kun tilgjengelig for opplastningshastighet.

Du kan velge om du vil begrense eller ikke begrense båndbredden for både nedlasting og opplasting.

Hva innebærer båndbreddebegrensninger?

Endringer som er gjort i filene dine i Dropbox-skrivebordsappen, gjenspeiles overalt hvor du åpner Dropbox. Opplastingshastigheten påvirker hvor raskt endringene oppdateres.

Når du legger til eller endrer filer på dropbox.com eller andre steder hvor du har tilgang til filene i Dropbox, gjenspeiles disse endringene i Dropbox-skrivebordsappen. Nedlastingshastigheten påvirker hvor raskt endringene oppdateres.

Begge disse handlingene bruker internettbåndbredde. Internettilkoblingen din har en begrenset båndbredde, og flere skrivebordsapper kan bruke internettbåndbredden din samtidig.

highlight icon

Merk: Mengden båndbredde Dropbox-skrivebordsappen bruker, er ikke det eneste som påvirker hastigheten til Dropbox eller andre apper. Det kommer også an på hva slags internettabonnement du har fra leverandøren din.

For å sjekke internetthastigheten din kan du bruke en av de mange gratis testene på nettet. Du kan også lese artikkelen vår om å løse synkroniseringsproblemer.