Overleggene av Dropbox-ikoner vises ikke som de skal

Leter du etter Dropbox-badgen? Finn ut hvorfor den muligens ikke vises.

Hvis du ikke ser ikonoverlegg for Dropbox-synkronisering på filene dine, er det flere mulige grunner til dette.

Den mest sannsynlige forklaringen er at Dropbox kan ha blitt avsluttet på en uventet måte. Ikonoverlegg vises kun over filene mens Dropbox kjører. For å sjekke om Dropbox kjører kan du se etter Dropbox-ikonet i menylinjen eller systemfeltet:

• Windows: Du finner Dropbox-programmet og kan kjøre det fra menyen Start > Programmer
  • Mac: Du finner Dropbox-programmet og kan kjøre det fra Programmer-mappen
  • Linux: Du finner Dropbox-programmet og kan kjøre det fra mappen Programmer > Internett

Hvis du har kontrollert at Dropbox er i gang, men fortsatt har problemer med ikoner, kan dette muligens skyldes følgende:

• Innstillingen Start Dropbox ved oppstart av system er ikke avmerket i innstillingene, eller så måtte Dropbox avsluttes ved tvungen avslutning
  • Du ser på en inaktiv Dropbox-mappe der den var plassert tidligere
    • Dette kan skje hvis du har endret plasseringen til Dropbox-mappen. Den enkleste måten å finne Dropbox-mappen på, er å klikke på ikonet for menylinjen/systemfeltet og klikke på Åpne Dropbox-mappe.
  • Du må gjenopprette integreringen av Dropbox og operativsystemet ved å installere Dropbox på nytt
    • Hvis du installerer på nytt, vil det fikse eventuelle installasjonsproblemer, som f.eks. en ødelagt ikonfil. Det var kanskje dette som førte til at ikonene forsvant eller ikke vistes som de skulle

Hvis ingen av disse scenarioene gjelder, kan du ha en skadet innstillingsfil. Det er mulig å fikse innstillingene ved å koble fra datamaskinen og koble den til igjen.

Finn ut mer

Det finnes noen andre mulige forklaringer på hvorfor overlegg muligens ikke virker på Dropbox-konfigurasjoner som ikke er standard. Disse er avhengig av operativsystemet:

Linux

På Linux

• Hvis du åpner Dropbox-mappen fra en symlink, vil det ødelegge både overlegg og Dropbox-hurtigmenyen som vises når du høyreklikker en fil eller mappe.
  • Dropbox er avhengig av Dropbox Nautilus-utvidelsen når det gjelder hurtigmenyen og ikonoverleggene. Hvis du installerte Dropbox fra kommandolinjen og ikke ser ikonoverlegg i Dropbox-mappen, kan du prøve å laste ned og installere Linux-pakken.

Macintosh

På Mac OS X

Hvis Dropbox installeres uten et administrativt passord, vil det ødelegge alle overlegg. Installerer du på nytt og bruker et administratorpassord, burde det løse problemet.

Hvis du har andre programmer eller tjenester som også legger overlegg-ikoner eller hurtigmenyelementer på filer i Dropbox-mappen, kan du prøve å midlertidig avslutte eller avinstallere dem, og deretter starte Dropbox og Finder på nytt.

• Slik starter du Dropbox på nytt:
    1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
    2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  • Slik starter du Finder på nytt:
    1. Klikk på Apple-ikonet øverst på skjermen.
    2. Klikk på Tvunget avslutning.
    3. Velg Finder, og klikk deretter på Start på nytt.

Vista/Win7/Win8/Win10

Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

• Hvis Dropbox-mappen er plassert på roten (eller toppnivået) av en partisjon eller harddisk, kan Dropbox ha problemer med å få tilgang til visse innstillingsfiler. Å flytte mappen til en annen plassering på harddisken vil normalt sett løse problemet.
  • Hvis Dropbox installeres uten et administrativt passord, vil det ødelegge alle overlegg. Installerer du på nytt og bruker et administratorpassord, burde det løse problemet.
  • Windows har en grense på 15 overleggsikoner som Windows Explorer kan laste inn, og operativsystemet reserverer fire for egen bruk. For å finne ut hvor mange overlegg du har registrert, kan du sjekke registeret:
    1. Trykk på Windows-tasten + R og gå inn på regedit.
    2. Naviger til følgende registernøkkel med denne banen:

3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

Bla til høyre for å se hele kommandolinjen.

Hvis Dropbox-overleggene er blant de første 15 oppføringene, vil de vises. Hvis ikke, må du gjøre plass til dem. Vær oppmerksom på at dette krever at du sletter eller nedprioriterer overleggene fra andre program. Derfor er det viktig at du kun går videre hvis du vet hva som blir påvirket.

4. Hvis du velger å fortsette, kan du velge individuelle nøkler og slette dem ved å høyreklikke på ønsket nøkkel. Hvis du ikke ønsker å slette dem, kan du endre navn på dem og sette bokstaven Z først i navnet. Dette vil sende dem nederst på listen, som sorteres automatisk.
    5. Avslutt explorer.exe og start på nytt fra Oppgavebehandling, eller start hele datamaskinen på nytt.
    6. Kjør Dropbox, det vil i de fleste tilfeller føre til synkroniseringsikonene vises igjen.