Hoe kan ik met de Dropbox-badge een link naar mijn bestand delen?

Bijgewerkt Oct 10, 2023

Je kunt een link naar een exemplaar van je bestand rechtstreeks vanuit de Dropbox-badge delen, zelfs terwijl je werkt.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox moeiteloos bestanden en mappen kunt delen.

Een link naar een exemplaar van je bestand delen:

1. Klik op de Dropbox-badge.
  2. Klik in het pop-upvenster op Link kopiëren.

De link wordt gekopieerd, waarna je deze meteen kunt plakken in e-mailberichten, chatberichten, blogberichten of overal waar je mensen toegang wilt geven tot de kopie van het bestand.

Links die zijn gemaakt vanuit de Dropbox-badge, zijn niet beschermd met een wachtwoord en hebben geen vervaldatum. Klanten met Dropbox Professional en Dropbox-teamaccounts kunnen de link openen die ze vanuit de Dropbox-badge hebben gemaakt en kunnen een wachtwoord of een vervaldatum instellen voor de link.

Je kunt op ieder moment een link verwijderen. Een link verwijderen:

1. Log in op dropbox.com.
  2. Klik op Alle bestanden in de linkerzijbalk.
    • Je kunt ook klikken op '>' (pijl naar rechts) naast Mappen in de linkerzijbalk om je bestand te zoeken.
  3. Wijs in de lijstweergave de naam aan van het item (bestand of map) waar je problemen mee hebt en klik op het pictogram voor delen (rechthoek met pijl omhoog).
    • Wijs in de rasterweergave het bestand of de map aan waar je problemen mee hebt, klik op '' (drie verticale puntjes), selecteer Delen en daarna Delen met Dropbox.
      •  Opmerking: Je kunt pagina's in een document weergeven, door een video bladeren of door het materiaal van een map bladeren zonder deze te openen. Zorg ervoor dat je de rasterlay-out gebruikt en beweeg de cursor horizontaal over het bestand of de map.
  4. Klik op Instellingen of op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.
  5. Klik op Bewerkingslink of Weergavelink, afhankelijk van de link die je wilt verwijderen.
  6. Klik op Link verwijderen.
  7. Klik op Verwijderen.