Een Dropbox Business-abonnement omzetten in een Plus- of Professional-account

Je kunt je Dropbox Business-account omzetten in een Dropbox Plus- of Professional-account en al je bestanden en mappen houden.

Teambeheerders: overschakelen naar Plus of Professional

Als je een Dropbox Business-teambeheerder bent en wilt overschakelen naar een Plus- of Professional-account, moet je eerst je Dropbox Business-team verlaten en vervolgens upgraden naar een Plus- of Professional-account. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar de Beheerconsole.
  2. Klik op Facturering.
  3. Klik op Je abonnement annuleren.
  4. Volg de aanwijzingen die op het scherm worden weergegeven.
    • Hiermee verandert je team in een gratis team, met jou als beheerder, na afloop van je huidige betaalde Dropbox Business-abonnement.
    • Je kunt deze wijziging eventueel sneller laten uitvoeren door Dropbox Support te vragen je huidige abonnement te beëindigen en je team om te zetten in een gratis team.
  5. Ga naar dropbox.com/team en klik op Team verlaten. Je wordt vervolgens overgeschakeld naar een Dropbox Basic-account.
    • Als je de enige beheerder van het gratis team bent, wordt het team hiermee volledig opgezegd en wordt iedereen overgeschakeld naar een persoonlijk account.
    • Als je de enige beheerder bent, kun je eventueel een andere beheerder toewijzen aan het gratis team, zodat het team kan blijven bestaan.
    • Wanneer je een gratis team verlaat, raak je de toegang tot de teammap kwijt.
    • Je kunt klikken op de (drie puntjes) naast bestanden of mappen om deze te downloaden of te kopiëren voordat je het gratis team verlaat.
  6. Ga naar de upgradepagina.
  7. Klik op Upgraden.
  8. Betaal met een goedgekeurde betalingsmethode.

Teamleden: overschakelen naar Plus of Professional

Als je een Dropbox Business-teamlid bent en wilt overschakelen naar een Dropbox Plus- of Professional-account, moet je eerst overschakelen naar een Basic-account en vervolgens upgraden naar een Plus- of Professional-account. Dit doe je als volgt:

1. Neem contact op met je teambeheerder en vraag of deze je account wil omzetten in een individueel account
  2. Wacht tot je bent overgeschakeld naar een Basic-account. Enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:
    • Je houdt toegang tot alle bestanden en mappen die je had opgeslagen in je Business-account.
    • Als je door de overschakeling naar een Basic-account over je nieuwe opslaglimiet heen bent, blijven je oude bestanden bewaard, maar kun je geen nieuwe bestanden meer toevoegen of synchroniseren.
    • Je hebt geen toegang meer tot de bestanden en mappen van het team.
  3. Ga naar de upgradepagina.
  4. Klik op Upgraden.
  5. Betaal met een goedgekeurde betalingsmethode.

Leden van een gratis team: overschakelen naar Plus of Professional

Als je lid bent van een gratis team en wilt overschakelen naar een Plus- of Professional-account, moet je eerst overschakelen naar een Basic-account en vervolgens upgraden naar een Plus- of Professional-account. Dit doe je als volgt:

1. Ga naar dropbox.com/team en klik op Team verlaten om over te schakelen naar een Basic-account.
  2. Wacht tot je bent overgeschakeld naar een Basic-account. Enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:
    • Je houdt toegang tot alle bestanden en mappen die je had opgeslagen in je Business-account.
    • Als je door de overschakeling naar een Basic-account over je nieuwe opslaglimiet heen bent, blijven je oude bestanden bewaard, maar kun je geen nieuwe bestanden meer toevoegen of synchroniseren.
    • Je hebt geen toegang meer tot de bestanden en mappen van het team.
  3. Ga naar de upgradepagina.
  4. Klik op Upgraden.
  5. Betaal met een goedgekeurde betalingsmethode.