Slimme synchronisatie

In dit artikel beschrijven we een functie die alleen via vroege toegang beschikbaar is voor Dropbox Business-teams. Als je deze functie wilt gebruiken, kun je deze inschakelen en er gelijk mee aan de slag gaan.

Wat betekent het als een Dropbox-product beschikbaar is als alfa- of bètaversie?

Slimme synchronisatie is een functie van Dropbox waarmee je opslagruimte op de harde schijf kunt besparen. Je kunt vanaf je computer bij elk bestand en elke map in je Dropbox-account, terwijl dit vrijwel geen opslagruimte op de harde schijf kost. Slimme synchronisatie is beschikbaar voor leden van Dropbox Business-teams. Met Slimme synchronisatie kun je het volgende doen:

• Aangeven of specifieke bestanden of mappen alleen online of lokaal op je computer beschikbaar zijn.
  • Een standaardsynchronisatie-instelling selecteren voor nieuwe bestanden en mappen die met je worden gedeeld.

Met Slimme synchronisatie is materiaal op je computer alleen online, lokaal of in mappen met gemengde inhoud beschikbaar.

Pictogram voor alleen-online inhoud

Alleen-online inhoud

Alleen-online inhoud wordt weergegeven in je lokale Dropbox-map, maar gebruikt niet de volledige ruimte die het bestand in beslag zou nemen. Je ziet het bestand in de verkenner, maar het bestand wordt pas volledig gedownload op het moment dat je het nodig hebt. Alleen informatie over het bestand, zoals de bestandsnaam, de locatie en de datum waarop het is bijgewerkt, wordt gedownload.

Pictogram voor lokale inhoud

Lokale inhoud

Lokale inhoud wordt gedownload en opgeslagen op de harde schijf van je computer. Je kunt dergelijke bestanden direct bewerken met toepassingen op je computer.

Pictogram voor mappen met gemengde inhoud

Mappen met gemengde inhoud

Mappen met gemengde inhoud bevatten zowel lokale inhoud als alleen-online inhoud.

Slimme synchronisatie gebruiken

Wanneer je begint met het gebruik van Slimme synchronisatie:

• Er verandert niets aan de bestanden die al in de Dropbox-map op je computer staan.
  • Nieuw materiaal is automatisch alleen-online, tenzij jij of je team voor een andere optie kiest.

Opmerking: wanneer je Slimme synchronisatie wilt gebruiken, moet je de Dropbox-desktopapp installeren op je computer.

Instructies weergeven voor:

Macintosh

Hoe maak ik materiaal alleen-online?

1. Open je zakelijke Dropbox-map op je computer.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
    2. Klik op het mappictogram.
    3. Kies Map van [Naam van je team] openen.
  2. Zoek het materiaal dat je alleen-online wilt maken.
  3. Klik met de rechtermuisknop (of met Control ingedrukt) op het bestand of de map.
  4. Kies Slimme synchronisatie.
  5. Kies Alleen-online.

Materiaal alleen-online maken
Materiaal alleen-online maken

Hoe synchroniseer ik alleen-online materiaal met mijn computer?

Je kunt een bestand op de gebruikelijke manier openen in een programma of via Finder. Het volledige bestand wordt gedownload naar je computer.

Wanneer je bestanden of mappen wilt synchroniseren zonder deze onmiddellijk te openen, kun je ze lokaal maken:

1. Open je zakelijke Dropbox-map op je computer.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
    2. Klik op het mappictogram.
    3. Kies Map van [Naam van je team] openen.
  2. Zoek het materiaal dat je alleen-online wilt maken.
  3. Klik met de rechtermuisknop (of met Control ingedrukt) op het bestand of de map.
  4. Kies Slimme synchronisatie.
  5. Kies Lokaal.

Hoe kan ik een standaardinstelling kiezen voor nieuw materiaal?

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  3. Klik op de tab Account.
  4. Kies je zakelijke Dropbox-account.
  5. Wijzig je keuze voor Standaardinstelling voor Slimme synchronisatie:
    • Standaardinstelling van beheerder: de standaardinstelling gekozen door je teambeheerder.
    • Lokaal: alle downloads van nieuw materiaal naar je computer.
    • Alleen-online: handmatig bestanden downloaden naar je computer wanneer je ze nodig hebt.

Windows

Hoe maak ik materiaal alleen-online?

1. Open je zakelijke Dropbox-map op je computer.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
    2. Klik op het mappictogram.
    3. Kies Map van [Naam van je team] openen.
  2. Zoek het materiaal dat je alleen-online wilt maken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map.
  4. Kies Slimme synchronisatie.
  5. Kies Alleen-online.

Materiaal alleen-online maken
Materiaal alleen-online maken

Hoe synchroniseer ik alleen-online materiaal met mijn computer?

Je kunt een bestand op de gebruikelijke manier openen in een programma of via Windows Verkenner. Het volledige bestand wordt gedownload naar je computer.

Wanneer je bestanden of mappen wilt synchroniseren zonder deze onmiddellijk te openen, kun je ze lokaal maken:

1. Open je zakelijke Dropbox-map op je computer.
    1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
    2. Klik op het mappictogram.
    3. Kies Map van [Naam van je team] openen.
  2. Zoek het materiaal dat je alleen-online wilt maken.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand of de map.
  4. Kies Slimme synchronisatie.
  5. Kies Lokaal.

Hoe kan ik een standaardinstelling kiezen voor nieuw materiaal?

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  3. Klik op de tab Account.
  4. Kies je zakelijke Dropbox-account.
  5. Wijzig je keuze voor Standaardinstelling voor Slimme synchronisatie:
    • Standaardinstelling van beheerder: de standaardinstelling gekozen door je teambeheerder.
    • Lokaal: alle downloads van nieuw materiaal naar je computer.
    • Alleen-online: handmatig bestanden downloaden naar je computer wanneer je ze nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de systeemvereisten voor Slimme synchronisatie?

Slimme synchronisatie werkt in Microsoft Windows Vista en hoger en Mac OSX 10.9 en hoger.

Ik heb mappen die selectief worden gesynchroniseerd. Hoe maak ik hier alleen-online materiaal van?

Volg onderstaande stappen om de instellingen voor Selectieve synchronisatie voor je mappen te wijzigen. Wanneer je mappen niet meer selectief worden gesynchroniseerd, worden ze automatisch alleen-online mappen.

Betekent het veranderen van een bestand in alleen-online dat het bestand wordt verwijderd uit mijn Dropbox?

Nee. Wanneer je een bestand alleen-online maakt, wordt het niet verwijderd uit je Dropbox. Alleen de bestandsinhoud wordt verwijderd van je computer, maar het volledige bestand blijft beschikbaar in je account online en op je andere apparaten.

Nemen alleen-online bestanden ruimte in beslag op mijn lokale harde schijf?

Alleen-online bestanden nemen alleen wat ruimte in beslag voor de opslag van informatie over het bestand, zoals de naam en grootte. Dit kost veel minder ruimte dan het volledige bestand.

Heb ik toegang tot alleen-online materiaal wanneer ik geen verbinding heb met internet?

Nee. Alleen-online materiaal wordt niet lokaal opgeslagen op je computer. Wanneer je toegang wilt tot dit materiaal, moet je verbinding maken met internet.

Kan ik alleen-online bestanden verplaatsen binnen mijn Dropbox-map?

Ja. Je kunt alleen-online materiaal verplaatsen binnen de Dropbox-map op je apparaat. Deze wijzigingen worden vervolgens gesynchroniseerd naar je andere apparaten. Als je alleen-online materiaal verplaatst naar een locatie buiten je Dropbox-map, wordt het gedownload naar die locatie.

Wat gebeurt er als ik een alleen-online bestand verwijder of verplaats naar mijn prullenbak?

Alle bewerkingen met een alleen-online bestand worden gesynchroniseerd met je Dropbox-account en iedereen met wie je dat bestand deelt. Aangezien het bestand niet is opgeslagen op je computer, is de bestandsinhoud niet beschikbaar in je prullenbak. Je kunt verwijderde bestanden terugzetten via je Dropbox-account online.

Meer informatie over het terugzetten van bestanden

Kan ik via de zoekfunctie op mijn computer zoeken naar alleen-online bestanden of de inhoud hiervan?

Je kunt met de zoekfunctie op je computer alleen-online bestanden en mappen zoeken op naam. Dergelijke bestanden bevatten echter niet de volledige bestandsinhoud, dus je kunt met deze functie niet de inhoud van bestanden doorzoeken.

Kan ik verschillende instellingen voor Slimme synchronisatie hebben op verschillende apparaten?

Ja. De instellingen voor Slimme synchronisatie zijn uniek voor elk apparaat dat je koppelt aan je Dropbox-account.

Kan ik lokale bestanden hebben in een alleen-online map?

Ja. Als een map alleen-online is, kun je afzonderlijke bestanden downloaden in de map.

Kan ik materiaal volledig verwijderen van mijn apparaat zonder dit te verwijderen uit mijn Dropbox?

Ja. Als je geen bestanden op het apparaat zelf wilt hebben, kun je Selectieve synchronisatie gebruiken. Met Selectieve synchronisatie kun je kiezen welke bestanden worden weergegeven in je desktopapp en welke alleen online beschikbaar zijn.

Kan ik Slimme synchronisatie gebruiken in mijn persoonlijke account?

Slimme synchronisatie is via vroege toegang beschikbaar voor gebruikers van Dropbox Business. De functie is nog niet beschikbaar voor afzonderlijke accounts. Als je je persoonlijke en zakelijke accounts hebt gekoppeld, is Slimme synchronisatie niet beschikbaar voor je persoonlijke bestanden en mappen.

Moet voor Slimme synchronisatie een stuurprogramma worden geïnstalleerd?

Ja. Voor Slimme synchronisatie moet een stuurprogramma worden ingeschakeld (dit wordt een kernelextensie genoemd op een Mac) voor integratie met het bestandssysteem van je besturingssysteem.

Op Mac- en Windows-computers wordt vaak gebruikgemaakt van stuurprogramma's voor de interactie met randapparatuur, zoals een muis of printer. Ons stuurprogramma zorgt ervoor dat de Dropbox-desktopapp bestanden kan synchroniseren naar je bestandssysteem, wanneer je ze opent (uitsluitend voor alleen-online materiaal). Dit stuurprogramma biedt alleen de integratie die nodig is om het werken met Slimme synchronistie mogelijk te maken. Er is alleen interactie met bestanden op je Dropbox-opslaglocatie.

Het stuurprogramma wordt geactiveerd wanneer je team kiest voor het inschakelen van Slimme synchronisatie.

• Opmerking: Op Windows-computers kun je een bestand zien genaamd 'DbxSvc.exe'. Als je kiest voor Slimme synchronisatie, kun je met dit bestand het stuurprogramma installeren.

Slimme synchronisatie via vroege toegang is optioneel. Wanneer je niet kiest voor vroege toegang tot Slimme synchronisatie, wordt het stuurprogramma niet geïnstalleerd. Als een van je teamleden zich na het inschrijven wil afmelden voor vroege toegang tot Slimme synchronisatie, kan het teamlid dit doen via de accountinstellingen.