Wat moet ik weten over het stopzetten van Carousel?

Op 31 maart 2016 hebben we Carousel als zelfstandige app stopgezet en zijn we teruggekeerd naar de fotofunctie binnen Dropbox. Al je foto's blijven veilig bewaard bij Dropbox, maar de Carousel-app voor iOS en Android werkt niet meer vanaf 31 maart 2016.

Lees hieronder enkele veelgestelde vragen over het stopzetten van Carousel.

Wat is er gebeurd met mijn foto's?

Van al je foto's is een back-up gemaakt bij Dropbox. Je foto's zijn dus nog steeds veilig opgeslagen bij Dropbox en kunnen op al je apparaten worden weergegeven en gedeeld via de Dropbox-app of op dropbox.com. Je kunt je foto's online bekijken op photos.dropbox.com.

Je kunt als volgt bestanden en mappen weergeven in de desktopapp of mobiele app van Dropbox:

• De map Camera-uploads bevat foto's waarvan automatisch een back-up is gemaakt vanaf je telefoon of camera.
  • De Carousel-map bevat opgeslagen foto's die met je zijn gedeeld via Carousel.
  • Je kunt ook foto's vinden in alle andere Dropbox-mappen waarin je ze hebt opgeslagen.

Wat is er gebeurd met de privéalbums die ik heb gemaakt in Carousel?

Je kunt je privéalbums blijven gebruiken met Dropbox. Je kunt je foto's online bekijken op photos.dropbox.com.

Je foto's weergeven in de Dropbox-app voor Android:

1. Open het hoofdmenu.
  2. Tik op Foto's.
  3. Tik op Albums.

De Dropbox-app voor iOS heeft momenteel geen functie voor albums.

Wat is er gebeurd met de gedeelde albums die ik heb gemaakt in Carousel?

Je had tot en met 31 mei 2016 de mogelijkheid om alle foto's en gespreksteksten uit gedeelde albums van Carousel te exporteren naar je Dropbox. De mogelijkheid om inhoud uit gedeelde albums te exporteren bestaat echter niet meer.

Kan ik nog steeds automatisch een back-up maken van mijn foto's?

Ja, dezelfde functie voor automatische back-up is beschikbaar via de mobiele Dropbox-app voor iOS of Android.

Voer de volgende stappen uit om back-ups van je foto's te maken met de mobiele Dropbox-app:

1. Verwijder de Carousel-app van je apparaat.
  2. Open de Dropbox-app.
  3. Open het menu Instellingen.
  4. Verifieer dat Camera-uploads is ingeschakeld.

Raak ik de bonusopslagruimte kwijt die ik heb verdiend met het installeren van Carousel?

Als je 3 GB bonusopslagruimte hebt ontvangen voor het installeren van Carousel en het maken van een back-up van je foto's via Carousel, blijft die ruimte gewoon van jou.

Wat is er gebeurd met de functie Ruimte vrijmaken?

We zijn nog aan het werk met de functie Ruimte vrijmaken en hopen later dit jaar meer nieuws te hebben.

Wat gebeurt er met mijn verborgen foto's en video's?

De Dropbox-functie voor foto's heeft geen speciale weergave voor verborgen foto's en video's. De foto's die je had verborgen, staan nog steeds in je Dropbox, maar zijn niet zichtbaar in de galerijweergave van het tabblad Foto's. Deze foto's zichtbaar maken:

1. Zoek de foto's die je hebt verborgen in de weergave voor bestanden of mappen.
  2. Sleep de foto's uit je Dropbox-map.
  3. Zet de foto's terug in je Dropbox.
  4. Deze foto's zijn nu zichtbaar en worden weergegeven in het tabblad Foto's op dropbox.com en in de mobiele Dropbox-apps.

Ondersteuning via Twitter

Contact support