De cachemap van Dropbox wissen

Bijgewerkt Dec 15, 2023

De cachemap van Dropbox is een verborgen map met de naam .dropbox.cache die is opgeslagen in de hoofdmap van je Dropbox.

Deze map is onzichtbaar, tenzij het weergeven van verborgen bestanden en mappen is ingeschakeld in je besturingssysteem.

Als je een groot aantal bestanden hebt verwijderd uit je Dropbox, maar deze bestanden nog steeds op de harde schijf van je computer staan, zijn de verwijderde bestanden misschien opgeslagen in de cachemap. Dropbox bewaart bestanden in de cache voor efficiëntie en noodgevallen. De cache wordt ook gebruikt als verzamelplaats voor het downloaden en uploaden van bestanden.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox ruimte kunt besparen.

Hoe kan ik de cachemap van Dropbox wissen?

De cachemap wordt automatisch om de drie dagen gewist. Als je vertrouwelijke bestanden onmiddellijk wilt verwijderen of opslagruimte wilt vrijmaken op je harde schijf, kun je de cache handmatig wissen. Voer hiervoor de volgende stappen uit:

1. Open een nieuw Windows Verkenner/Bestandsverkenner-venster door te klikken op het menu Start en vervolgens op Mijn computer/Mijn pc.
  2. Typ of kopieer en plak onderstaande code in de adresbalk bovenaan het venster en druk op Enter:

%HOMEPATH%\Dropbox\.dropbox.cache

3. Hiermee ga je direct naar de cachemap van Dropbox in de map Application Data.
  4. Verwijder de bestanden uit je cache door ze van de Dropbox-cachemap te slepen naar de Prullenbak van Windows.

Dropbox-teamgebruikers:

Als je een Dropbox-teamaccount hebt gekoppeld aan de desktop, wordt je teamnaam toegevoegd aan de naam van je Dropbox-map.

Als je bijvoorbeeld je cache wist van een Dropbox-teamaccount met de naam 'Organisatie', zie je het volgende:

%HOMEPATH%\Organisatie Dropbox\.dropbox.cache

highlight icon

Let op: Vervang 'Organisatie' door de naam van je Dropbox-team in het bovenstaande pad.

Als je een persoonlijk account hebt gekoppeld aan de desktop, wordt je persoonlijke gebruikersnaam tussen haakjes toegevoegd aan de naam van je Dropbox-map ('Persoonlijk').

Als je bijvoorbeeld de cache van een persoonlijk gekoppeld account wist, zie je het volgende:

%HOMEPATH%\Dropbox (Persoonlijk)\.dropbox.cache

1. Open de Dropbox-map in Finder.
  2. Druk op Shift-Command-. (punt).
    • Een map met de naam .dropbox.cache wordt geopend.
  3. Open de map .dropbox.cache .
  4. Verwijder de bestanden uit je cache door ze naar de Prullenmand te slepen.

Dropbox-teamgebruikers: Als je een Dropbox-teamaccount hebt gekoppeld aan de desktop, wordt je teamnaam toegevoegd aan de naam van je Dropbox-map.

Als je bijvoorbeeld je cache wist van een Dropbox-teamaccount met de naam 'Organisatie', zie je het volgende:

~/Organisatie Dropbox/.dropbox.cache

Als je een persoonlijk account hebt gekoppeld aan de desktop, wordt je persoonlijke gebruikersnaam tussen haakjes toegevoegd aan de naam van je Dropbox-map ('Persoonlijk').

Als je bijvoorbeeld de cache van een persoonlijk gekoppeld account wist, zie je het volgende:

~/Dropbox (persoonlijk)/.dropbox.cache

highlight icon

Let op: Op Mac File Provider wordt de mapnaam “.dropbox.cache” niet weergegeven.

1. Open een nieuw terminalvenster.
  2. Voer daar de opdracht in om de bestanden in de Dropbox-cachemap te verwijderen:
    • Niet-zakelijke gebruikers voeren het volgende pad in: rm -R ~/Dropbox/.dropbox.cache/*
    • Zakelijke gebruikers voeren het volgende pad in: ~/Organisatie Dropbox/.dropbox.cache
    • Persoonlijke gekoppelde accounts voeren het volgende pad in: ~/Dropbox (Persoonlijk)/.dropbox.cache