Wat zijn de systeemvereisten om Dropbox te kunnen uitvoeren?

Voor de beste ervaring moet je ervoor zorgen dat je apparaat altijd is bijgewerkt met de nieuwste versie van de Dropbox-app en dat het voldoet aan de volgende voorwaarden:

• 500 MB ruimte op de harde schijf
  • 2 GB RAM

Als je wilt weten wat je systeemvereisten zijn, kies dan je apparaat of besturingssysteem:

Er kunnen extra updates nodig zijn voor:

Systeemvereisten voor de mobiele Dropbox-app voor iOS

Als je een iPhone, iPad of iPod touch hebt en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de mobiele Dropbox-app voor Android

Als je een Android-telefoon hebt en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Windows 10 in S‑modus

Als je op je apparaat Windows 10 in S‑modus (het universele Windows-platform) gebruikt en je de Dropbox-app wilt uitvoeren, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Mac-computers

Als je een Mac-computer hebt en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Windows-computers

Als je Windows gebruikt (niet in S-modus) en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Linux-computers

Belangrijke vereisten voor Linux

Als je Linux gebruikt en je de Dropbox-app wilt uitvoeren, heb je het volgende nodig:

• Besturingssysteem Ubuntu 14.04 of hoger, Fedora 21 of hoger
  • Glibc 2.19 of hoger
  • De nieuwste Dropbox-app voor Linux
  • De Dropbox-map op een voor ext4 geformatteerde harde schijf of partitie
    • Opmerking: ecryptfs wordt niet ondersteund, maar Dropbox blijft synchroniseren met ondersteunde bestandssystemen die worden versleuteld via volledige schijfversleuteling (bijvoorbeeld LUKS).

Als je apparaat niet voldoet aan de besturingssysteemvereisten, kun je de Dropbox-desktopapp nog steeds gebruiken, maar kan het resultaat afwijken.

• Als je een probleem hebt en contact opneemt met Dropbox Support terwijl je apparaat niet over de juiste systeemvereisten voor Linux beschikt, wordt je verzocht de juiste systeemvereisten te gebruiken.

De complete Dropbox-app in Linux

Als je daarnaast de complete Dropbox-desktopapp wilt installeren, heb je het volgende nodig:

• Een computer die geschikt is voor het vereiste besturingssysteem en een van de volgende desktopomgevingen:
    • GNOME-shell (misschien met de TopIcons-extensie voor het systeemvakpictogram)
    • Unity
    • GNOME Classic
    • XFCE met de bijbehorende Nautilus-afhankelijkheden
  • De volgende aanvullende vereisten, indien van toepassing:
    • GTK 2.24 of hoger
    • Glib 2.40 of hoger
    • Libappindicator 12.10 of hoger
    • Nautilus 3.10.1 of hoger

De Dropbox-app in Linux zonder grafische gebruikersinterface

Als je de Dropbox-app zonder grafische gebruikersinterface wilt gebruiken (met alleen de opdrachtregel), hoef je alleen te voldoen aan de belangrijkste vereisten voor de Dropbox-app. Je kunt vervolgens de app installeren en de Linux Command Line Interface (CLI) gebruiken om de desktopapp te beheren.

Systeemvereisten voor dropbox.com

Je kunt via dropbox.com in de meeste moderne browsers bestanden overzetten en downloaden. Dropbox.com werkt echter het beste in de twee recentste versies van:

Systeemvereisten voor Dropbox Paper en Dropbox Showcase

Je kunt Dropbox Paper en Dropbox Showcase gebruiken in de meeste moderne browsers. Ze werken echter het beste in de meest recente versies van:

Mobiele Dropbox Paper-app

Voor iPhone, iPad en iPod touch:

Voor Android-telefoons:

Systeemvereisten voor IPv6-adressering

De Dropbox-desktopapp ondersteunt verbindingen met netwerken die gebruikmaken van IPv6-adressering.

Vereisten

• Een bijgewerkte versie van de Dropbox-desktopapp
  • Een werkende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox detecteert automatisch het adresprotocol dat het netwerk gebruikt. Dus als je interne netwerk IPv6-adressen gebruikt, dan werkt de desktopapp binnen deze omgeving.

Dual-stack (of native dual-stack) IP-implementatie

In een dual-stack IP-implementatie (waarin zowel IPv6 als IPv4 beschikbaar zijn) gebruikt Dropbox standaard het IPv6-netwerk. Als het omzetten van IPv6-adressen te lang duurt, schakelt de app automatisch over naar IPv4.

Houd er rekening mee dat LAN-synchronisatie gebruikmaakt van IPv4. Als je netwerk alleen IPv6 ondersteunt, kun je LAN-synchronisatie niet gebruiken.