Systeemvereisten voor Dropbox: een overzicht

Bijgewerkt Feb 14, 2024
highlight icon

De informatie in dit artikel geldt voor alle Dropbox-gebruikers.

De Dropbox-desktopapp

Als je wilt weten wat de systeemvereisten zijn, kies dan hieronder uit de lijst de app of website die je wilt gebruiken en je besturingssysteem:

Als je een Windows-computer gebruikt (niet in S-modus) en je de Dropbox-app wilt gebruiken, moet je beschikken over het volgende:

highlight icon

Opmerkingen:

• Dropbox ondersteunt ARM-processors voor de bovenstaande Windows-versies.
  • Dropbox ondersteunt Windows Server OS niet.

Om de Dropbox desktop-app op je Mac uit te voeren, heb je het volgende nodig:

De mobiele Dropbox-app

Om de mobiele Dropbox-app op je Android-apparaat uit te voeren, heb je het volgende nodig:

Lees hoe je toegang krijgt tot je Dropbox-account op een mobiel Android-apparaat.

Om de Dropbox-app op een iOS-apparaat (iPhone, iPad of iPod touch) uit te voeren, heb je het volgende nodig:

Lees hoe je toegang krijgt tot je Dropbox-account op een mobiel iOS-apparaat.

De Dropbox-app voor Windows in de S-modus (Dropbox Lite)

Om Dropbox Lite op je apparaat uit te voeren met Windows in S-modus (het universele Windows-platform), heb je het volgende nodig:

Meer informatie over de Dropbox-app voor Windows in de S-modus (Dropbox Lite).

De Dropbox desktop-app voor Linux-computers

Belangrijke vereisten voor Linux

Om de Dropbox-app op je Linux-computer uit te voeren, heb je het volgende nodig:

• Ubuntu 14.04 of hoger
  • Fedora 21 of hoger
  • Glibc 2.19 of hoger
  • De nieuwste Dropbox-app voor Linux
  • Een Dropbox-map op een harde schijf of partitie die is geformatteerd voor een van de volgende typen bestandssystemen:
    • ext4
    • zfs (alleen op 64-bits systemen)
    • eCryptFS (ondersteund door ext4)
    • xfs (alleen op 64-bits systemen)
    • btrfs
highlight icon

Opmerkingen:

• Als je apparaat niet voldoet aan de besturingssysteemvereisten, kun je de Dropbox-desktopapp nog steeds gebruiken, maar kan het resultaat afwijken.
  • Als je een probleem hebt en contact opneemt met Dropbox Support terwijl je apparaat niet over de juiste systeemvereisten voor Linux beschikt, word je verzocht de juiste systeemvereisten te gebruiken.
  • Dropbox ondersteunt geen ARM-verwerkers voor Linux.

De complete Dropbox-app in Linux

Als je daarnaast de complete Dropbox-desktopapp wilt installeren, heb je het volgende nodig:

• Een computer die geschikt is voor het vereiste besturingssysteem en een van de volgende desktopomgevingen:
    • GNOME-shell (mogelijk heb je de TopIcons-extensie nodig om het Dropbox-pictogram in je menubalk te krijgen.)
    • Unity
    • GNOME Classic
    • XFCE met de bijbehorende Nautilus-afhankelijkheden
  • De volgende aanvullende vereisten, indien van toepassing:
    • GTK 2.24 of hoger
    • Glib 2.40 of hoger
    • Libappindicator 12.10 of hoger
    • Nautilus 3.10.1 of hoger

De Dropbox-app in Linux zonder grafische gebruikersinterface

Om de Dropbox-app zonder grafische gebruikersinterface te gebruiken (met alleen de opdrachtregel), hoef je alleen te voldoen aan de belangrijkste vereisten voor de Dropbox-app. Je kunt vervolgens de app installeren en de Linux Command Line Interface (CLI) gebruiken om de desktop-app te beheren.

De Dropbox-website op dropbox.com

Je kunt via dropbox.com in de meeste moderne browsers bestanden overzetten en downloaden. Dropbox.com werkt echter het beste in de twee recentste versies van:

highlight icon

Opmerking: Safari versie 12 en lager worden niet ondersteund.

IPv6-addressering

De Dropbox desktop-app ondersteunt verbindingen met netwerken die gebruikmaken van IPv6-adressering.

Vereisten:

• Een bijgewerkte versie van de Dropbox-desktop-app
  • Een werkende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox detecteert automatisch het adresprotocol dat het netwerk gebruikt. Dus als je interne netwerk IPv6-adressen gebruikt, werkt de desktop-app binnen deze omgeving.

Dual-stack (of native dual-stack) IP-implementatie

In een dual-stack IP-implementatie (waarin zowel IPv6 als IPv4 beschikbaar zijn) gebruikt Dropbox standaard het IPv6-netwerk. Als het omzetten van IPv6-adressen te lang duurt, schakelt de app automatisch over naar IPv4.

highlight icon

Opmerking: LAN-synchronisatie maakt gebruik van IPv4. Als je netwerk alleen IPv6 ondersteunt, kun je LAN-synchronisatie niet gebruiken.

Dropbox Paper op internet en de mobiele Dropbox Paper-app

Je kunt Dropbox Paper gebruiken in de meeste moderne browsers. De app werkt het beste in de meest recente versies van:

highlight icon

Opmerking: Safari versie 11 en lager worden niet ondersteund.

Mobiele Dropbox Paper-app

Voor iPhone, iPad en iPod touch:

Voor Android-telefoons:

De Dropbox Passwords-apps voor desktop en mobiele apparaten.

Meer informatie over het downloaden en installeren van Dropbox Passwords

Mobiele Dropbox Passwords-app

• Voor een iPhone en iPad is iOS 13.1 of hoger vereist.
    • Opmerking: je kunt de mobiele app Dropbox Passwords gebruiken op de iPad, maar de app wordt niet officieel ondersteund.

• Voor Android is Android 8 (API-niveau 26) of hoger vereist.
    • Opmerking: de app wordt niet ondersteund in Chrome OS.

Dropbox Passwords-browserextensie

• Chrome 66 of hoger
  • Firefox 63 of hoger
  • Edge 79 of hoger
  • Safari 14 of hoger

De Dropbox-app voor Infinite Office

De Dropbox-app voor Infinite Office is beschikbaar in het Oculus App Lab. Om de app uit te voeren, heb je een Oculus Quest 2-apparaat nodig.

Voor de beste ervaring moet je ervoor zorgen dat je apparaat altijd is bijgewerkt met de nieuwste versie van de Dropbox-app en dat het voldoet aan de volgende voorwaarden:

• 1 GB ruimte op de harde schijf
  • 2 GB RAM