Wat zijn de systeemvereisten om Dropbox te kunnen uitvoeren?

Voor de beste compatibiliteit raadt Dropbox aan om altijd de nieuwste updates voor je besturingssysteem en apparaat te installeren. Kies een van onderstaande opties om een lijst te zien van vereisten voor het uitvoeren van Dropbox.

Secties in dit artikel:

Systeemvereisten voor de Dropbox-desktopapp

De desktopapp kan worden uitgevoerd op computers met de besturingssystemen Windows, Mac en Linux. Als je de Dropbox-app wilt gebruiken op je computer, heb je het volgende nodig:

• Windows: 7, 8, 8.1 of 10
  • Mac: OS X Mavericks (10.9) t/m macOS High Sierra (10.13)
  • Linux: Ubuntu 10.04 of hoger, Fedora 19 of hoger

Opmerkingen bij de desktopapp

• Behalve een ondersteund besturingssysteem vereist Dropbox een bestandssysteem dat uitgebreide kenmerken (xattrs) ondersteunt. De standaard bestandssystemen (bijvoorbeeld NTFS, HFS, ext4, APFS) voor ondersteunde besturingssystemen bieden ondersteuning voor uitgebreide kenmerken.
  • Als je een ondersteunde versie van het besturingssysteem hebt, maar de melding krijgt dat je computer niet wordt ondersteund, gebruik je Dropbox mogelijk in een niet-ondersteunde configuratie.
  • Als je een oudere versie van een besturingssysteem gebruikt, is het mogelijk dat je van Dropbox een e-mail ontvangt om je te laten weten dat deze versie niet langer wordt ondersteund.
  • Dropbox werkt optimaal als het de enige desktopapp is die wordt gebruikt voor de Dropbox-map. Je kunt niet meerdere Dropbox-desktopapps of andere synchronisatieapps gebruiken in combinatie met de Dropbox-map.

Systeemvereisten voor de Dropbox-website (dropbox.com)

Je kunt via dropbox.com in de meeste moderne browsers bestanden overzetten en downloaden. Dropbox.com werkt echter het beste in de twee recentste versies van:

Sommige functies worden mogelijk niet volledig ondersteund in oudere versies van deze browsers of in browsers die niet in deze lijst staan.

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor iOS

• iOS 9 of hoger
  • Een voor iOS 9 geschikt apparaat
  • Een Apple-ID voor toegang tot de App Store

De Dropbox-apps voor iPhone en iPad downloaden

De Dropbox-versie die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten werkt in elke webbrowser en op elk apparaat: http://m.dropbox.com.

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Android

• Android OS 4.1 en hoger

De Dropbox-apps voor Android downloaden

De Dropbox-versie die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten werkt in elke webbrowser en op elk apparaat: http://m.dropbox.com.

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Windows

• een Windows Phone of Windows-tablet
  • Een recente versie van het mobiele besturingssysteem van Windows:
    • Telefoon: Phone 8.0 of hoger
    • Tablet: Windows 8.1 of Windows RT
  • Een Microsoft-account voor toegang tot de Windows Store (tablet) of Windows Phone Store (telefoon)

De Dropbox-app voor een Windows Phone downloaden

De Dropbox-app voor een Windows-tablet downloaden

De Dropbox-versie die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten werkt in elke webbrowser en op elk apparaat: http://m.dropbox.com.

Systeemvereisten voor Dropbox Paper

paper.dropbox.com

Mobiele Dropbox Paper-apps

iOS-app

• iOS 10 of hoger
  • Voor iOS 10 geschikt apparaat
  • iPhone, iPad en iPod touch

Android-app

• Android OS 5.0 of hoger

Systeemvereisten voor het Dropbox Linux-installatieprogramma

Dropbox ondersteunt de volgende desktopomgevingen:

• Ubuntu (Unity) en GNOME Classic, volledige support met behulp van het pakket op onze installatiepagina.
  • XFCE wordt ondersteund als de overeenkomstige Nautilus-afhankelijkheden zijn geïnstalleerd.
  • De GNOME-shell geeft van zichzelf de bestandsoverlays weer, maar vereist de extensie TopIcons om de app-indicator (systeemvakpictogram) op te halen.

Als je desktopomgeving niet wordt ondersteund, kun je Dropbox uitvoeren vanaf de opdrachtregel van Linux.

Dropbox gebruikt QT 5.5 en heeft daarvoor de volgende software nodig om in desktopomgevingen te werken:

• GTK 2.12 of hoger
  • GLib 2.22 of hoger
  • Libnotify 0.4.4 of hoger
  • Libappindicator 1.0
  • Nautilus 2.30.0 of hoger

De broncode van het Nautilus-installatieprogramma is uitgegeven onder een MIT-licentie, en bekend is dat programmatuur is ontwikkeld op verschillende versies van Gentoo, Arch Linux, OpenSUSE en Debian. Jouw resultaten kunnen afwijken.

Ondersteuning voor IPv6-adressering

De Dropbox-desktopapp ondersteunt verbindingen met netwerken die gebruikmaken van IPv6-adressering.

Vereisten

• Een actuele, werkende versie van de Dropbox-desktopapp
  • Een werkende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox detecteert automatisch het adresprotocol dat het netwerk gebruikt. Dus als je interne netwerk IPv6-adressen gebruikt, dan werkt de desktopapp binnen deze omgeving.

Dual-stack (of native dual-stack) IP-implementatie

In een dual-stack IP-implementatie (waarin zowel IPv6 als IPv4 beschikbaar zijn) gebruikt Dropbox standaard het IPv6-netwerk. Als het omzetten van IPv6-adressen te lang duurt, schakelt de app automatisch over naar IPv4.

Opmerking: LAN-synchronisatie maakt gebruik van IPv4. Als je netwerk alleen IPv6 ondersteunt, kun je LAN-synchronisatie niet gebruiken.

Mijn computer wordt (binnenkort) niet meer ondersteund. Wat moet ik doen?

We brengen regelmatig nieuwe versies van de Dropbox-app uit met extra functies, betere prestaties en een hoger beveiligingsniveau. Deze nieuwe versies zijn echter niet altijd compatibel met oudere besturingssystemen. We beëindigen periodiek de ondersteuning voor oudere besturingssystemen om ervoor te zorgen dat onze producten optimaal blijven presteren. Onlangs hebben we de volgende veranderingen doorgevoerd:

Mac OS

• Mac OS X 10.4 en Mac OS X 10.5 worden sinds mei 2015 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.
  • Versie OS X 10.6 en OS X 10.7 van MacOS worden sinds januari 2018 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.

Windows

• Windows XP wordt sinds augustus 2016 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.
  • Windows Vista wordt sinds januari 2018 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.

Als je de Dropbox-desktopapp gebruikt op een computer met een van deze oudere besturingssystemen, blijven je bestanden veilig opgeslagen in je Dropbox-account, ook als je het besturingssysteem niet wilt upgraden. Je kunt de bestanden openen via een ander ondersteund apparaat, of op dropbox.com als je een ondersteunde browser gebruikt.

Wat betekent dit voor mij?

Wanneer een besturingssysteem niet meer wordt ondersteund, stopt de Dropbox-app met het synchroniseren van wijzigingen in bestanden en mappen. Bovendien word je afgemeld bij de Dropbox-desktopapp op die computer.

Wil je de Dropbox-desktopapp blijven gebruiken op een computer waarvoor de ondersteuning is beëindigd, dan moet je het besturingssysteem upgraden naar een ondersteunde versie.

• Op de website van Microsoft vind je instructies voor het upgraden van je Windows-besturingssysteem.
  • Op de website van Apple vind je instructies voor het upgraden van je macOS-besturingssysteem.

Je kunt als volgt controleren welke versie van het besturingssysteem op je computer is geïnstalleerd:

1. Ga naar de pagina van je Dropbox-account.
  2. Scrol naar Apparaten.
  3. Ga naar Meest recente activiteit en wijs het pictogram i aan om het besturingssysteem van dat apparaat te zien.

Beheerders van Dropbox Business

Je kunt controleren of leden van je team de Dropbox-desktopapp gebruiken op een verouderd besturingssystemen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op deze link: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support.

Ik heb hierover een e-mail ontvangen, maar ik gebruik niet een van de hier genoemde besturingssystemen

Als je een e-mail over het einde van de ondersteuning hebt ontvangen, maar niet een van de besturingssystemen gebruikt die in dit artikel staan vermeld, dan kan het zijn dat de Dropbox-app wordt uitgevoerd in een niet-ondersteunde configuratie. Neem de lijst met ondersteunde besturingssystemen nog eens goed door. Houd er rekening mee dat versies die niet expliciet op deze lijst staan vermeld, niet worden ondersteund.

Als je Windows gebruikt, controleer dan of Dropbox misschien in de compatibiliteitsmodus draait. Je moet de compatibiliteitsmodus uitschakelen als je de Dropbox-desktopapp wilt gebruiken.