Systeemvereisten voor het gebruik van Dropbox

Voor de beste compatibiliteit raadt Dropbox aan om altijd de nieuwste updates voor je besturingssysteem en apparaat te installeren.

Desktopapp

De desktopapp kan worden uitgevoerd op computers met de besturingssystemen Windows, Mac en Linux. Als je de Dropbox-app wilt gebruiken op je computer, heb je het volgende nodig:

Windows

• 7
  • 8
  • 8.1
  • 10

Opmerking: als je een oudere versie van Windows gebruikt, is het mogelijk dat je van Dropbox een e-mail ontvangt om je te laten weten dat deze versie niet langer wordt ondersteund. Meer informatie

Mac

• OS X Mavericks (10.9) t/m macOS High Sierra (10.13)
    • Voor de nieuwste versie van macOS heb je versie 10.4.26 of hoger van de Dropbox-desktopapp nodig.
    • Het is mogelijk dat Dropbox niet helemaal werkt zoals je verwacht wanneer je de nieuwste versie van macOS gebruikt. Meer informatie over de compatibiliteit van Dropbox en macOS Sierra
    • Mac OSX 10.9 of hoger is vereist voor Slimme synchronisatie.

Opmerking: als je een oudere versie van het Mac-besturingssysteem gebruikt, is het mogelijk dat je van Dropbox een e-mail ontvangt om je te laten weten dat deze versie niet langer wordt ondersteund. Meer informatie

Linux

Zie het geavanceerde gedeelte aan het eind van dit artikel voor de integratievereisten van de gebruikersinterface.

• Ubuntu 10.04 of hoger
  • Fedora 19 of hoger

Behalve een ondersteund besturingssysteem vereist Dropbox een bestandssysteem dat uitgebreide kenmerken (xattrs) ondersteunt. De standaard bestandssystemen (bijvoorbeeld NTFS, HFS, ext4) voor ondersteunde besturingssystemen bieden ondersteuning voor uitgebreide kenmerken.

Opmerkingen:

• Als je een ondersteunde versie van Windows hebt, maar de melding krijgt dat je computer niet wordt ondersteund, gebruik je Dropbox mogelijk in een niet-ondersteunde configuratie. Meer informatie

Ondersteuning voor IPv6-adressering

De Dropbox-desktopapp ondersteunt verbindingen met netwerken die gebruikmaken van IPv6-adressering.

Vereisten

• Versie 24.3 of hoger van de Dropbox-desktopapp
  • Een werkende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox detecteert automatisch het adresprotocol dat het netwerk gebruikt. Dus als je interne netwerk IPv6-adressen gebruikt, dan werkt de desktopapp binnen deze omgeving.

Dual-stack (of native dual-stack) IP-implementatie

In een dual-stack IP-implementatie (waarin zowel IPv6 als IPv4 beschikbaar zijn) gebruikt Dropbox standaard het IPv6-netwerk. Als het omzetten van IPv6-adressen te lang duurt, schakelt de app automatisch over naar IPv4.

Opmerking: LAN-synchronisatie maakt gebruik van IPv4. Als je netwerk alleen IPv6 ondersteunt, kun je LAN-synchronisatie niet gebruiken.

Voor dropbox.com

Je kunt via dropbox.com in de meeste moderne browsers bestanden overzetten en downloaden. Dropbox.com werkt het beste in de meest recente versies van:

Opmerking: sommige functies worden mogelijk niet volledig ondersteund in oudere versies van deze browsers of in browsers die niet in deze lijst staan.

Mobiele apps

Dropbox is ook toegankelijk via diverse mobiele apparaten:

iPhone-app

• iOS 9 of hoger
  • Voor iOS 9 geschikt apparaat
  • Een Apple-ID voor toegang tot de App Store

iPad-app

• iOS 9 of hoger
  • Voor iOS 9 geschikt apparaat
  • Een Apple-ID voor toegang tot de App Store

Android-app

• Android OS 4.1 en hoger

Windows Phone-app

• Een Windows Phone
  • Windows Phone 8.0 of hoger
  • Een Microsoft-account voor toegang tot de Windows Phone Store

Windows-tablet-app

• Een Windows-tablet
  • Windows 8.1 of Windows RT
  • Een Microsoft-account voor toegang tot de Windows Store

Mobiele browser

De Dropbox-website die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten werkt in elke webbrowser: http://m.dropbox.com

Dropbox Paper

Dropbox Paper is beschikbaar op paper.dropbox.com en via de mobiele Paper-apps:

paper.dropbox.com

Mobiele Dropbox Paper-apps

iOS-app

• iOS 9 of hoger
  • Voor iOS 9 geschikt apparaat
  • iPhone, iPad en iPod touch

Android-app

• Android OS 4.4 of hoger

Linux-installatieprogramma

Dropbox ondersteunt de volgende desktopomgevingen:

• Ubuntu (Unity) en GNOME Classic, volledige support met behulp van het pakket op onze installatiepagina.
  • XFCE wordt ondersteund als de overeenkomstige Nautilus-afhankelijkheden zijn geïnstalleerd.
  • De GNOME-shell geeft van zichzelf de bestandsoverlays weer, maar vereist de extensie TopIcons om de app-indicator (systeemvakpictogram) op te halen.

Als je desktopomgeving niet wordt ondersteund, kun je Dropbox uitvoeren vanaf de opdrachtregel van Linux (CLI). Meer informatie

Dropbox gebruikt QT 5.5 en heeft daarvoor de volgende software nodig om in desktopomgevingen te werken:

• GTK 2.12 of hoger
  • GLib 2.22 of hoger
  • Libnotify 0.4.4 of hoger
  • Libappindicator 1.0
  • Nautilus 2.30.0 of hoger

De broncode van het Nautilus-installatieprogramma is uitgegeven onder een MIT-licentie, en bekend is dat programmatuur is ontwikkeld op verschillende versies van Gentoo, Arch Linux, OpenSUSE en Debian. Jouw resultaten kunnen afwijken.

Meerdere apps uitvoeren

Dropbox werkt optimaal als het de enige desktopapp is die wordt gebruikt voor de Dropbox-map. Je kunt niet meerdere Dropbox-desktopapps of andere synchronisatieapps gebruiken in combinatie met dezelfde Dropbox-map.

Ondersteuning via Twitter

Contact support