Wat zijn de systeemvereisten om Dropbox te kunnen uitvoeren?

Voor de beste compatibiliteit raadt Dropbox aan om altijd de nieuwste updates voor je besturingssysteem en apparaat te installeren. Kies een van onderstaande opties om een lijst te zien van vereisten voor het uitvoeren van Dropbox.

Secties in dit artikel:

Systeemvereisten voor de Dropbox-desktopapp

De desktopapp kan worden uitgevoerd op computers met de besturingssystemen Windows, Mac en Linux. Als je de Dropbox-app wilt gebruiken op je computer, heb je het volgende nodig:

Windows: 7, 8, 8.1 of 10

• De Dropbox-map moet op een voor NTFS geformatteerde harde schijf staan.

Mac: OS X Mavericks (10.9) t/m macOS Mojave (10.14)

• De Dropbox-map moet op een voor HFS+ of APFS geformatteerde harde schijf staan.
  • De nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp is vereist.
  • Het is mogelijk dat Dropbox anders werkt als je macOS Sierra gebruikt.

Linux: Ubuntu 14.04 of hoger, Fedora 21 of hoger

• Glibc 2.19 of hoger
  • De Dropbox-map moet op een voor ext4 geformatteerde harde schijf of partitie staan.
    • Opmerking: ecryptfs wordt niet ondersteund, maar Dropbox blijft synchroniseren met ondersteunde bestandssystemen die worden versleuteld via volledige schijfversleuteling (bijvoorbeeld LUKS).
  • Als je apparaat niet voldoet aan deze vereisten, kun je nog steeds de Dropbox-desktopapp gebruiken mits het apparaat voldoet aan onze systeemvereisten voor Dropbox voor Linux (maar de resultaten kunnen afwijken).

Opmerkingen bij de desktopapp

Systeemvereisten voor de Dropbox-website (dropbox.com)

Je kunt via dropbox.com in de meeste moderne browsers bestanden overzetten en downloaden. Dropbox.com werkt echter het beste in de twee recentste versies van:

Sommige functies worden mogelijk niet volledig ondersteund in oudere versies van deze browsers of in browsers die niet in deze lijst staan.

Er verschijnt een bericht dat mijn browser niet veilig is als ik een Dropbox-abonnement wil kopen.

Als het foutbericht 'browser is niet veilig' wordt weergegeven wanneer je een Dropbox-abonnement wilt aanschaffen, moet je de browser bijwerken naar een nieuwere versie om de aankoop te kunnen voltooien. Je kunt je browser bijwerken naar een van de versies die hierboven staan vermeld.

Dropbox moet voldoen aan de PCI-norm om op onze website creditcardbetalingen van klanten te mogen verwerken. De PCI SSA (Payment Cards Industry Security Standards Council) heeft onlangs de vereisten voor het verwerken van betalingen bijgewerkt. Dit heeft tot gevolg dat bepaalde oudere browserversies de nieuwe beveiligingsprotocollen niet ondersteunen.

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor iOS

• iOS 10 of hoger
  • Een voor iOS 10 geschikt apparaat
  • Een Apple-ID voor toegang tot de App Store

De Dropbox-apps voor iPhone en iPad downloaden

De Dropbox-versie die is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten werkt in elke webbrowser en op elk apparaat: http://m.dropbox.com.

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Android

• Android 4.4 (KitKat) en hoger

De Dropbox-apps voor Android downloaden

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde versie van Dropbox werkt op elk apparaat. Ga naar dropbox.com in je mobiele browser.

Systeemvereisten voor de Dropbox-app voor Windows

De Dropbox-app voor een Windows Phone downloaden

De Dropbox-app voor een Windows-tablet downloaden

De voor mobiele apparaten geoptimaliseerde versie van Dropbox werkt op elk apparaat. Ga naar dropbox.com in je mobiele browser.

Waar kan ik de nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp vinden?

Hoe kan ik mijn mobiele besturingssysteem bijwerken zodat ik de mobiele Dropbox-app kan gebruiken?

Controleer voordat je je besturingssysteem (OS) bijwerkt, welke versies worden ondersteund door de mobiele Dropbox-app. Als je apparaat niet geschikt is voor een besturingssysteem dat wordt ondersteund door de mobiele Dropbox-app, kun je toch via je je telefoon of tablet bij je bestanden door in de mobiele webbrowser naar dropbox.com te gaan.

Je werkt als volgt het besturingssysteem op je mobiele apparaat bij naar de nieuwste versie:

Wanneer je de update hebt uitgevoerd, download je de nieuwste versie van de mobiele Dropbox-app.

Systeemvereisten voor Dropbox Paper

paper.dropbox.com

Mobiele Dropbox Paper-apps

iOS-app

• iOS 10 of hoger
  • Voor iOS 10 geschikt apparaat
  • iPhone, iPad en iPod touch

Android-app

• Android OS 5.0 of hoger

Systeemvereisten voor Dropbox Showcase

Je kunt showcase.dropbox.com gebruiken in de meest recente mobiele en desktopversies van:

Sommige functies worden mogelijk niet volledig ondersteund in oudere versies van deze browsers of in browsers die niet in deze lijst staan.

Aanvullende systeemvereisten voor Dropbox voor Linux

Dropbox ondersteunt alleen Ubuntu 14.04 of hoger en Fedora 21 of hoger. Als je apparaat niet voldoet aan deze vereisten, kun je de Dropbox-desktopapp nog steeds gebruiken. De resultaten kunnen echter afwijken.

Vereisten voor een optimale werking van de Dropbox-desktopapp in Linux

Als je Dropbox optimaal wilt benutten, kun je de app installeren vanaf de  installatiepagina van Linux. Daarnaast moet je voldoen aan alle volgende softwarevereisten:

• Glibc 2.19 of hoger
  • GTK 2.24 of hoger
  • Glib 2.40 of hoger
  • Libappindicator 12.10 of hoger
  • Nautilus 3.10.1 of hoger

Ook moet je in een van de volgende desktopomgevingen werken:

• GNOME-shell (misschien met de TopIcons-extensie voor het systeemvakpictogram)
  • Unity
  • GNOME Classic
  • XFCE met de bijbehorende Nautilus-afhankelijkheden

De Dropbox-map moet op een voor ext4 geformatteerde harde schijf of partitie staan.

• Versleuteling met eCryptfs wordt niet ondersteund, maar Dropbox blijft synchroniseren met ondersteunde bestandssystemen die worden versleuteld via volledige schijfversleuteling (bijvoorbeeld LUKS).

Vereisten om de Dropbox-desktopapp headless uit te voeren in Linux

Als je niet voldoet aan de bovenstaande vereisten, kun je de Dropbox-desktopapp nog steeds gebruiken door via de opdrachtregel je bestanden te synchroniseren. De synchronisatiepictogrammen en andere functies zijn in dat geval niet beschikbaar.

Als je de desktopapp via de opdrachtregel wilt gebruiken, installeer je de app vanaf de installatiepagina van Linux en gebruik je de Linux Command Line Interface (CLI) om de desktopapp te beheren.

Je moet aan de volgende softwarevereisten voldoen om de desktopapp headless uit te voeren:

• Glibc 2.19 of hoger

De Dropbox-map moet op een voor ext4 geformatteerde harde schijf of partitie staan.

• Versleuteling met eCryptfs wordt niet ondersteund, maar Dropbox blijft synchroniseren met ondersteunde bestandssystemen die worden versleuteld via volledige schijfversleuteling (bijvoorbeeld LUKS).

Ondersteuning voor IPv6-adressering

De Dropbox-desktopapp ondersteunt verbindingen met netwerken die gebruikmaken van IPv6-adressering.

Vereisten

• Een actuele, werkende versie van de Dropbox-desktopapp
  • Een werkende DNS64/NAT64-gateway

Dropbox detecteert automatisch het adresprotocol dat het netwerk gebruikt. Dus als je interne netwerk IPv6-adressen gebruikt, dan werkt de desktopapp binnen deze omgeving.

Dual-stack (of native dual-stack) IP-implementatie

In een dual-stack IP-implementatie (waarin zowel IPv6 als IPv4 beschikbaar zijn) gebruikt Dropbox standaard het IPv6-netwerk. Als het omzetten van IPv6-adressen te lang duurt, schakelt de app automatisch over naar IPv4.

Houd er rekening mee dat LAN-synchronisatie gebruikmaakt van IPv4. Als je netwerk alleen IPv6 ondersteunt, kun je LAN-synchronisatie niet gebruiken.

Mijn computer wordt (binnenkort) niet meer ondersteund. Wat moet ik doen?

We brengen regelmatig nieuwe versies van de Dropbox-app uit met extra functies, betere prestaties en een hoger beveiligingsniveau. Deze nieuwe versies zijn echter niet altijd compatibel met oudere besturingssystemen. We beëindigen periodiek de ondersteuning voor oudere besturingssystemen om ervoor te zorgen dat onze producten optimaal blijven presteren. Onlangs hebben we de volgende veranderingen doorgevoerd:

Mac OS

• Mac OS X 10.4 en Mac OS X 10.5 worden sinds mei 2015 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.
  • Versie OS X 10.6 en OS X 10.7 van MacOS worden sinds januari 2018 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.

Windows

• Windows XP wordt sinds augustus 2016 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.
  • Windows Vista wordt sinds januari 2018 niet meer ondersteund door de Dropbox-desktopapp.

Linux

• In oktober 2018 wordt de ondersteuning van de Dropbox-desktopapp voor Ubuntu 10.04 - 13.10, en Fedora 19 en 20 stopgezet.

Als je de Dropbox-desktopapp gebruikt op een computer met een van deze oudere besturingssystemen, blijven je bestanden veilig opgeslagen in je Dropbox-account, ook als je het besturingssysteem niet wilt upgraden. Je kunt de bestanden openen via een ander ondersteund apparaat, of op dropbox.com als je een ondersteunde browser gebruikt.

Wat betekent dit voor mij?

Wanneer een besturingssysteem niet meer wordt ondersteund, stopt de Dropbox-app met het synchroniseren van wijzigingen in bestanden en mappen. Bovendien word je afgemeld bij de Dropbox-desktopapp op die computer.

Wil je de Dropbox-desktopapp blijven gebruiken op een computer waarvoor de ondersteuning is beëindigd, dan moet je het besturingssysteem upgraden naar een ondersteunde versie.

Je kunt als volgt controleren welke versie van het besturingssysteem op je computer is geïnstalleerd:

1. Ga naar de pagina van je Dropbox-account.
  2. Scrol naar Apparaten.
  3. Ga naar Meest recente activiteit en wijs het pictogram i aan om het besturingssysteem van dat apparaat te zien.

Beheerders van Dropbox Business

Je kunt controleren of leden van je team de Dropbox-desktopapp gebruiken op een verouderd besturingssystemen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com met je beheerdersaccount.
  2. Klik op de volgende link: https://www.dropbox.com/team/admin/settings/end_of_support

Ik heb hierover een e-mail ontvangen, maar ik gebruik niet een van de hier genoemde besturingssystemen

Als je een e-mail over het einde van de ondersteuning hebt ontvangen, maar niet een van de besturingssystemen gebruikt die in dit artikel staan vermeld, dan kan het zijn dat de Dropbox-app wordt uitgevoerd in een niet-ondersteunde configuratie. Neem de lijst met ondersteunde besturingssystemen nog eens goed door. Houd er rekening mee dat versies die niet expliciet op deze lijst staan vermeld, niet worden ondersteund.

Als je Windows gebruikt, controleer dan of Dropbox misschien in de compatibiliteitsmodus draait. Je moet de compatibiliteitsmodus uitschakelen als je de Dropbox-desktopapp wilt gebruiken.