Wat is een systeemvak of menubalk?

In ons Helpcentrum verwijzen we naar het systeemvak (Windows/Linux) of de menubalk (Mac). Hiermee bedoelen we de balken die boven- of onderaan het scherm worden weergegeven. Het systeemvak of de menubalk bevat het Dropbox-pictogram waarmee je toegang krijgt tot de Dropbox-instellingen.

Waar het systeemvak of de menubalk wordt weergegeven, hangt af van je besturingssysteem. Selecteer je besturingssysteem voor meer informatie:

Linux

Klik op het Dropbox-pictogram om naar het menu van de Dropbox-desktopapp te gaan.

De locatie van het systeemvak hangt af van je Linux-installatie. In Ubuntu staat het systeemvak bijvoorbeeld bovenaan het scherm en ziet het er als volgt uit:

De Dropbox-app in het systeemvak
De Dropbox-app in het systeemvak

Mac

De menubalk staat bovenaan het scherm.

Klik op het Dropbox-pictogram om naar het menu van de Dropbox-desktopapp te gaan.

De Dropbox-app in de menubalk

Windows

Het systeemvak staat onderaan het scherm.

Als je het Dropbox-pictogram niet ziet, wordt het mogelijk automatisch verborgen door Windows. Klik op het witte pijltje om alle pictogrammen in het systeemvak weer te geven. Klik op het Dropbox-pictogram om naar het menu van de Dropbox-desktopapp te gaan.

De Dropbox-app in het systeemvak
De Dropbox-app in het systeemvak

Het Dropbox-pictogram wordt niet weergegeven in mijn systeemvak of menubalk. Is het verdwenen?

Het Dropbox-pictogram wordt alleen weergegeven in het systeemvak of de menubalk als je de Dropbox-desktopapp hebt gedownload en geactiveerd op je computer. Soms lijkt het alsof het Dropbox-pictogram is verdwenen. Dat komt doordat de desktopapp op je computer inactief is. Je kunt dit oplossen door de Dropbox-desktopapp opnieuw te starten of (opnieuw) te downloaden en je aan te melden bij je Dropbox-account wanneer je daarom wordt gevraagd.