Een kopie van een gedeelde map ontgrendelen en verwijderen

Bijgewerkt Jan 02, 2024

Als je een gedeelde map met alleen-lezen-toegang uit je Dropbox-map naar een andere locatie op je computer hebt gekopieerd, dan kan het zijn dat de kopie van de map vergrendeld is.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de map ontgrendelt en verwijdert van je computer.

Je moet eerst de machtigingen van de gekopieerde map wijzigen zodat je deze kan verwijderen. Om de machtigingen te wijzigen:

1. Klik met de rechtermuisknop op de vergrendelde map.
  2. Selecteer Eigendommen.
  3. Klik op de tab Beveiliging.
  4. Klik op Bewerken… onder Groepen of gebruikersnamen.
  5. Selecteer je gebruikersnaam.
  6. Vink het vakje aan onder Toestaan naast Volledig beheer.
  7. Klik op Toepassen.
  8. Klik op OK.
Wijzig de machtigingen van de gekopieerde map naar Lezen en schrijven. Verplaats de map vervolgens naar de prullenbak om deze te verwijderen.
Je moet de machtigingen van de map eerst wijzigen naar Schrijven, alvorens je deze kan verwijderen.