Video's afspelen op een mobiel apparaat

Android

De Dropbox-app voor Android gebruikt de eigen videospeler van het Android-besturingssysteem. Veel van de video's in je Dropbox worden waarschijnlijk al ondersteund, afhankelijk van je apparaat en de versie van het Android-besturingssysteem.

Als je op een video stuit die niet door het besturingssysteem wordt ondersteund, zijn er vele toepassingen beschikbaar die speciaal bestemd zijn voor het decoderen hiervan, zodat de video correct kan worden afgespeeld. Wij raden de gratis Handbrake-desktopapp aan (voor Windows, Mac en Linux). Lees de online documentatie van Handbrake voor nadere informatie over hoe je bestanden kunt omzetten voor je mobiele apparaat.

Meer informatie

Je krijgt de beste conversieresultaten als je voldoet aan de criteria van je mobiele apparaat. Zo kan de Dropbox-app voor Android elke video afspelen die je mobiele apparaat ondersteunt. Het Android-besturingssysteem kan H.263 .3gp- en .mp4- bestanden, H.264 AVC .3gp- en .mp4- bestanden en MPEG-4 SP .3gp-bestanden afspelen. Bepaalde functies, zoals schermgrootte en geheugen, variëren per apparaat. Meer specificaties worden mogelijk vermeld in de gebruikershandleiding of helpdocumentatie van je telefoon.

iPad

Wanneer je bent verbonden met het internet, kan de Dropbox-app voor iOS ongeveer elk type videobestand afspelen. Wij maken gebruik van het Apple-protocol HTTP Live Streaming (HLS), dat speciaal is ontworpen om bestanden te streamen naar je iPhone of iPad. De kwaliteit van de stream is afhankelijk van de snelheid van je draadloze verbinding.

iOS en de Dropbox-app ondersteunen talloze videobestandstypen, waaronder:

• .mov
  • .mp4
  • .m4v
  • .mkv
  • .avi
  • .wmv
  • .flv
  • .asf

Een videobestand dat je beschikbaar maakt voor offline toegang en dat niet wordt ondersteund door iOS, moet je openen in een app van derden die het bestandstype wel ondersteunt.

Meer informatie

In het geval dat je een videobestand moet omzetten naar een iOS-vriendelijke indeling, raden wij de gratis Handbrake-desktopapp aan (voor Windows, Mac en Linux). Handbrake beschikt over handige voorinstellingen voor het omzetten van videobestanden voor de iPhone of iPad. Lees de online documentatie van Handbrake voor nadere informatie over de voorinstellingen en hoe je die kunt gebruiken.

Wanneer je bestanden wilt converteren met iets anders dan iTunes of de hierboven genoemde voorinstellingen van Handbrake, moet je aan specifieke criteria voldoen. De Dropbox-app kan de volgende, met iOS compatibele, filmtypen afspelen:

• H.264-video, tot 1,5 Mbps, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde, Low-Complexity-versie van het H.264 Baseline Profile met AAC-LC stereoaudio tot 160 Kbps, 48 kHz, in .mov-, .mp4- en .m4v-bestandstypen
  • H.264-video, tot 2,5 Mbps, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde, Baseline Profile tot Level 3.0 met AAC-LC stereoaudio tot 160 Kbps, 48 kHz, in .mov-, .mp4- en .m4v-bestandstypen
  • MPEG-4 video, tot 2,5 Mbps, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde, Simple Profile met AAC-LC stereoaudio tot 160 Kbps, 48 kHz, in .mov-, .mp4- en .m4v-bestandstypen

iPhone

Wanneer je bent verbonden met het internet, kan de Dropbox-app voor iOS ongeveer elk type videobestand afspelen. Wij maken gebruik van het Apple-protocol HTTP Live Streaming (HLS), dat speciaal is ontworpen om bestanden te streamen naar je iPhone of iPad. De kwaliteit van de stream is afhankelijk van de snelheid van je draadloze verbinding.

iOS en de Dropbox-app ondersteunen talloze videobestandstypen, waaronder:

• .mov
  • .mp4
  • .m4v
  • .mkv
  • .avi
  • .wmv
  • .flv
  • .asf

Een videobestand dat je beschikbaar maakt voor offline toegang en dat niet wordt ondersteund door iOS, moet je openen in een app van derden die het bestandstype wel ondersteunt.

Meer informatie

In het geval dat je een videobestand moet omzetten naar een iOS-vriendelijke indeling, raden wij de gratis Handbrake-desktopapp aan (voor Windows, Mac en Linux). Handbrake beschikt over handige voorinstellingen voor het omzetten van videobestanden voor de iPhone of iPad. Lees de online documentatie van Handbrake voor nadere informatie over de voorinstellingen en hoe je die kunt gebruiken.

Wanneer je bestanden wilt converteren met iets anders dan iTunes of de hierboven genoemde voorinstellingen van Handbrake, moet je aan specifieke criteria voldoen. De Dropbox-app kan de volgende, met iOS compatibele, filmtypen afspelen:

• H.264-video, tot 1,5 Mbps, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde, Low-Complexity-versie van het H.264 Baseline Profile met AAC-LC stereoaudio tot 160 Kbps, 48 kHz, in .mov-, .mp4- en .m4v-bestandstypen
  • H.264-video, tot 2,5 Mbps, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde, Baseline Profile tot Level 3.0 met AAC-LC stereoaudio tot 160 Kbps, 48 kHz, in .mov-, .mp4- en .m4v-bestandstypen
  • MPEG-4 video, tot 2,5 Mbps, 640 bij 480 pixels, 30 frames per seconde, Simple Profile met AAC-LC stereoaudio tot 160 Kbps, 48 kHz, in .mov-, .mp4- en .m4v-bestandstypen