Welke soorten bestanden kan ik weergeven op mijn mobiele apparaat?

Instructies weergeven voor:

Android

Voorbeeldweergave van bestanden bekijken in de Dropbox-app

In de Dropbox-app voor Android wordt voor de volgende bestandstypen automatisch een voorbeeldweergave geopend:

• Microsoft Word-documenten (.doc, .docx)
  • Microsoft PowerPoint-presentaties (.ppt, .pptx)
  • Microsoft Excel-spreadsheets (.xls, .xlsx)
  • Adobe PDF (.pdf)

Voor andere bestandstypen zoekt de app op je apparaat automatisch naar een app die het bestandstype kan openen dat je probeert weer te geven of te bewerken. Het Android-besturingssysteem kan standaard de volgende bestandstypen openen:

• Afbeeldingen (.jpg, .tiff, .gif)
  • Webpagina's (.htm, .html)
  • Tekstbestanden (.txt, .csv)

Wellicht kan je apparaat meer systeemeigen bestandstypen openen, afhankelijk van de versie van je hardware en besturingssysteem. Als Dropbox geen app vindt om je bestandstype weer te geven, installeer je een app waarmee je het bestand kunt openen.

Op de Android-website vind je meer informatie over door Android ondersteunde mediatypen. Lees voor meer informatie over het afspelen van media via de mobiele Dropbox-app het artikel in ons Helpcentrum over het omzetten van media voor je apparaat.

Bestanden openen en bewerken in een andere app

Als je een Dropbox-bestand wilt openen of bewerken in een app van derden, open je het bestand met de andere app.

1. Start Dropbox en blader naar het bestand dat je wilt openen met een andere app.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl rechts van het bestand dat je wilt openen of bewerken.
  3. Tik op Openen met voor een lijst met apps waarmee je het bestand kunt openen. Als je op Altijd tikt, wordt dit de standaardapp waarmee je dit bestandstype opent. Je kunt de standaardapps desgewenst opnieuw instellen in de instellingen van de Dropbox-app.

Bestanden exporteren naar het lokale geheugen

Met de Dropbox-app voor Android kun je bestanden ook handmatig exporteren naar je lokale geheugen of de SD-kaart, als je er een hebt.

1. Start Dropbox en blader naar het bestand dat je wilt exporteren.
  2. Tik op de vervolgkeuzepijl rechts van het bestand dat je wilt exporteren.
  3. Tik op Exporteren.

Dropbox genereert automatisch een lijst met apps waarnaar je bestanden kunt exporteren. Je kunt ook Opslaan op apparaat selecteren om het bestand lokaal op te slaan. Als je geen SD-kaart ziet nadat je op Opslaan op apparaat hebt getikt, tik je in de rechterbovenhoek van het scherm op de menuknop en selecteer je Instellingen. Controleer of Geavanceerde apparaten weergeven is aangevinkt.

Wat moet ik doen als de Dropbox-app geen voorbeeldweergave van mijn documenten opent?

Als je geen voorbeeldweergave van een document kunt bekijken, is het bestand waarschijnlijk beveiligd met een wachtwoord. Zo blijven bestanden privé tot een wachtwoord wordt ingevoerd. Bestanden met wachtwoordbeveiliging openen in Dropbox:

1. Tik op het bestand dat je wilt openen (het bericht Voorbeeld niet beschikbaar wordt weergegeven).
  2. Tik op de knop Openen met.
  3. Kies een programma om het bestand te openen.
  4. Je kunt het wachtwoord invoeren in het geopende scherm.

Als je ondanks een ondersteund bestandstype geen voorbeeld kunt weergeven op je Android-apparaat, neem je contact op met het supportteam van Dropbox.

iOS

Van alle bestanden die worden ondersteund door je telefoon of tablet, wordt automatisch een voorbeeld weergegeven in de Dropbox-app. Met de Dropbox-app kun je bestanden ook openen in andere apps die dat bestandstype ondersteunen.

Een bestand exporteren naar een andere app

1. Selecteer het bestand dat je wilt exporteren naar een andere app.
  2. Tik op het pictogram met de pijl die uit een vak omhoog wijst.
  3. Tik op het pictogram Openen in... in het pop-upmenu. Er verschijnt een lijst met apps die het bestand kunnen openen. Selecteer de app waarmee je het bestand wilt openen.

Let op: zodra je het bestand exporteert naar een andere app, worden eventuele wijzigingen aan het bestand mogelijk niet meer worden opgeslagen in je Dropbox, tenzij de app specifieke integratie met Dropbox biedt. Raadpleeg de documentatie bij de app of de support om hier achter te komen.

Systeemeigen bestandstypen

Bestandstypen die door Apple worden ondersteund, kun je in de Dropbox-app weergeven door erop te tikken.

• Afbeeldingen (.jpg, .tiff, .gif)
  • Muziek (.mp3, .aiff, .m4a, .wav)
  • Films (.mov, .mp4, .m4v)
  • Microsoft Word-documenten (.doc, .docx)
  • Microsoft PowerPoint-presentaties (.ppt, .pptx)
  • Microsoft Excel-spreadsheets (.xls, .xlsx)
  • Adobe PDF (.pdf)
  • Keynote-presentaties (.key)
  • Pages-documenten (.pages)
  • Numbers-spreadsheets (.numbers)
  • Webpagina's (.htm, .html)
  • Tekst- en Rich Text-bestanden (.csv, .txt .rtf en nog veel meer)