{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Een computer, telefoon of tablet ontkoppelen of opnieuw koppelen aan Dropbox

Wanneer je je computer ontkoppelt van je Dropbox-account, gebeurt het volgende:

• Bestanden en mappen worden niet langer gesynchroniseerd met de Dropbox-map op die computer. Dropbox wordt in feite uitgeschakeld.
  • De bestanden en mappen zelf blijven ongewijzigd in je Dropbox-map staan.

Een computer ontkoppelen op dropbox.com

Als je het account wilt wijzigen waaraan je computer is gekoppeld, moet je eerst de computer ontkoppelen in je accountinstellingen of in de voorkeuren van de desktopapp:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je naam bovenaan een willekeurige pagina om het accountmenu te openen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Open het tabblad Beveiliging.
  5. Klik in het gedeelte Apparaten op de X naast de naam van de computer die je wilt ontkoppelen.

Dropbox Plus-, Professional- en Basic-gebruikers

Wanneer je een apparaat op dropbox.com ontkoppelt, kun je ook de Dropbox-map extern verwijderen van dat apparaat.

Voor gebruikers van Slimme synchronisatie

Als je een apparaat ontkoppelt zonder de bestanden te verwijderen, blijven eventuele alleen-online bestanden op de computer staan als lege bestanden. Als je alle bestanden wilt opslaan op je computer, raden we aan naar het apparaat te gaan om alle bestanden lokaal te maken voordat je het apparaat ontkoppelt.

Instructies weergeven voor:

Android

Ontkoppelen via de Android-app

1. Open de Dropbox-app en tik op de menuknop.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Kies het account dat je wilt ontkoppelen.
  4. Tik op Afmelden bij deze Dropbox.
    • Je kunt ook tikken op Afmelden bij alle accounts in het hoofdmenu van Instellingen.

Je apparaat wordt nu ontkoppeld en Dropbox vraagt je of je het aan een ander account wilt koppelen of een nieuw account wilt maken.

iPad

Ontkoppelen via de iPad-app

1. Open de Dropbox-app en tik op de tab Instellingen rechtsonder in het menu of de zijbalk.
  2. Kies het account dat je wilt ontkoppelen.
  3. Schuif omlaag en tik op iPad van Dropbox ontkoppelen.
  4. Tik op iPad ontkoppelen om je keuze te bevestigen.

Je apparaat wordt nu ontkoppeld en Dropbox vraagt je of je het aan een ander account wilt koppelen of een nieuw account wilt maken.

iPhone

Ontkoppelen via de iPhone-app

1. Open de Dropbox-app en tik op het persoonpictogram rechtsonder in het scherm.
  2. Tik op het tandwielpictogram.
  3. Kies het account dat je wilt ontkoppelen.
  4. Schuif omlaag en tik op Afmelden bij Dropbox.
  5. Tik op iPhone ontkoppelen om je keuze te bevestigen.

Je apparaat wordt nu ontkoppeld en Dropbox vraagt je of je het aan een ander account wilt koppelen of een nieuw account wilt maken.

Linux

Een computer ontkoppelen via de desktopapp

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  3. Selecteer het tabblad Account.
  4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen... en bevestig je keuze.
Wanneer je je computer ontkoppelt, wordt je in Dropbox gevraagd je opnieuw aan te melden.

Een computer opnieuw koppelen via de desktopapp

Als je je met hetzelfde account aanmeldt, wordt het synchroniseren van de Dropbox-map op de bestaande locatie probleemloos door de toepassing hervat. Als de locatie of de naam van de map is gewijzigd, moet je deze locatie selecteren of de inhoud van de mappen handmatig samenvoegen (volgens onderstaande instructies).

Als je je computer aan een ander account koppelt, ziet de app dat er al een andere Dropbox-map bestaat op de computer. In dat geval zie je twee opties:

• Andere locatie kiezen: Als je je nieuwe Dropbox-map op een andere locatie dan je bestaande map wilt hebben, kun je met deze optie een andere locatie kiezen voor de nieuwe Dropbox-map die bij het account hoort dat je koppelt.
  • Installeren: Als je je nieuwe Dropbox-map op dezelfde locatie als je bestaande map wilt hebben, kies je deze optie. Hiermee krijgt de bestaande Dropbox-map de naam Dropbox (oud) en wordt er een nieuwe Dropbox-map gemaakt voor het account dat je nu koppelt.

De inhoud van twee Dropbox-accounts handmatig samenvoegen

Handmatig samenvoegen is handig als je al je bestanden wilt overzetten naar een nieuwe Dropbox of als je twee accounts met verschillende bestanden wilt samenvoegen. Volg onderstaande stappen om je Dropbox-accounts samen te voegen.

• Opmerking: Bij het samenvoegen wordt geen lidmaatschap overgebracht naar gedeelde mappen, alleen de mappen zelf worden overgebracht. Als je ervoor kiest om accounts samen te voegen, is het mogelijk dat je opnieuw lid moet worden van gedeelde mappen waar je voorheen lid van was.

Instructies voor handmatig samenvoegen:

In dit voorbeeld is account A het account waaruit je inhoud wilt kopiëren en account B het tweede account waarin je alle samengevoegde bestanden wilt zetten.

Als je bestanden of mappen met dezelfde naam van de ene map naar de andere kopieert, krijgen de nieuw gekopieerde bestanden een (1) achter de naam, waarmee wordt aangegeven dat ze verschillen van de bestaande versie. Je moet handmatig beslissen wat je met deze dubbele bestanden wilt doen.

1. Synchroniseer al het materiaal van account A naar een computer. Dit doe je door je aan te melden bij je desktopapp en het materiaal van account A te synchroniseren met dit apparaat. Ga na of alle inhoud van account A is gesynchroniseerd door te controleren of Selectieve synchronisatie is uitgeschakeld.
  2. Nadat account A is gesynchroniseerd, kun je het account ontkoppelen met de bovenstaande instructies.
  3. Meld je aan bij account B en kies Installeren. Als je twee persoonlijke accounts samenvoegt, krijgt de Dropbox-map voor account A de naam Dropbox (oud) en maakt account B gebruik van de nieuwe Dropbox-map.
  4. Zoek de map Dropbox (oud) voor account A op je computer en open deze.
  5. Zoek de Dropbox-map van account B op en open deze.
  6. Kopieer of verplaats de bestanden uit de map Dropbox (oud) (account A) naar de nieuwe Dropbox-map (account B). Als in een bericht wordt gemeld dat er al een bestand met de naam .dropbox bestaat in je nieuwe Dropbox-map, kies je Niet kopiëren.
  7. Het samenvoegen is voltooid zodra je klaar bent met het kopiëren of verplaatsen van alle gewenste inhoud naar de Dropbox-map voor account B en de wijzigingen zijn gesynchroniseerd.

Mac

Je Mac-computer ontkoppelen via de desktopapp

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren… in het menu.
  3. Selecteer het tabblad Account.
  4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen... en bevestig je keuze.
Wanneer je je computer ontkoppelt, wordt je in Dropbox gevraagd je opnieuw aan te melden.

Je Mac-computer opnieuw koppelen via de desktopapp

Als je je met hetzelfde account aanmeldt, wordt het synchroniseren van de Dropbox-map op de bestaande locatie probleemloos door de toepassing hervat. Als de locatie of de naam van de map is gewijzigd, moet je deze locatie selecteren of de inhoud van de mappen handmatig samenvoegen (volgens onderstaande instructies).

Als je je computer aan een ander account koppelt, ziet de app dat er al een andere Dropbox-map bestaat op de computer. In dat geval zie je twee opties:
  • Andere locatie kiezen: als je je nieuwe Dropbox-map op een andere locatie dan je bestaande map wilt hebben, kun je met deze optie een andere locatie kiezen voor de nieuwe Dropbox-map die bij het account hoort dat je koppelt.
  • Installeren: Als je je nieuwe Dropbox-map op dezelfde locatie als je bestaande map wilt hebben, kies je deze optie. Hiermee krijgt de bestaande Dropbox-map de naam Dropbox (oud) en wordt er een nieuwe Dropbox-map gemaakt voor het account dat je nu koppelt.

De inhoud van twee Dropbox-accounts handmatig samenvoegen

Handmatig samenvoegen is handig als je al je bestanden wilt overzetten naar een nieuwe Dropbox of als je twee accounts met verschillende bestanden wilt samenvoegen. Volg onderstaande stappen om je Dropbox-accounts samen te voegen.

• Opmerking: Bij het samenvoegen wordt geen lidmaatschap overgebracht naar gedeelde mappen, alleen de mappen zelf worden overgebracht. Als je ervoor kiest om accounts samen te voegen, is het mogelijk dat je opnieuw lid moet worden van gedeelde mappen waar je voorheen lid van was.

Instructies voor handmatig samenvoegen:

In dit voorbeeld is account A het account waaruit je inhoud wilt kopiëren en account B het tweede account waarin je alle samengevoegde bestanden wilt zetten.

1. Synchroniseer al het materiaal van account A naar een computer. Dit doe je door je aan te melden bij je desktopapp en het materiaal van account A te synchroniseren met dit apparaat. Ga na of alle inhoud van account A is gesynchroniseerd door te controleren of Selectieve synchronisatie is uitgeschakeld.
  2. Nadat account A is gesynchroniseerd, kun je het account ontkoppelen met de bovenstaande instructies.
  3. Meld je aan bij account B en kies Installeren. Als je twee persoonlijke accounts samenvoegt, krijgt de Dropbox-map voor account A de naam Dropbox (oud) en maakt account B gebruik van de nieuwe Dropbox-map.
  4. Zoek de map Dropbox (oud) voor account A op je computer en open deze.
  5. Zoek de Dropbox-map van account B op en open deze.
  6. Kopieer of verplaats de bestanden uit de map Dropbox (oud) (account A) naar de nieuwe Dropbox-map (account B). Als in een bericht wordt gemeld dat er al een bestand met de naam .dropbox bestaat in je nieuwe Dropbox-map, kies je Niet kopiëren.
  7. Het samenvoegen is voltooid zodra je klaar bent met het kopiëren of verplaatsen van alle gewenste inhoud naar de Dropbox-map voor account B en de wijzigingen zijn gesynchroniseerd.

Als je bestanden of mappen met dezelfde naam van de ene map naar de andere kopieert, krijgen de nieuw gekopieerde bestanden een (1) achter de naam, waarmee wordt aangegeven dat ze verschillen van de bestaande versie. Je moet handmatig beslissen wat je met deze dubbele bestanden wilt doen.

Windows

Je Windows-computer ontkoppelen via de desktopapp

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak. (Mogelijk moet je op de pijl klikken om alle pictogrammen in het systeemvak weer te geven.)
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren… in het menu.
  3. Selecteer het tabblad Account.
  4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen... en bevestig je keuze.
Wanneer je je computer ontkoppelt, wordt je in Dropbox gevraagd je opnieuw aan te melden.

Je Windows-computer opnieuw koppelen via de desktopapp

Als je je met hetzelfde account aanmeldt, wordt het synchroniseren van de Dropbox-map op de bestaande locatie probleemloos door de toepassing hervat. Als de locatie of de naam van de map is gewijzigd, moet je deze locatie selecteren of de inhoud van de mappen handmatig samenvoegen (volgens onderstaande instructies).

Als je je computer aan een ander account koppelt, ziet de app dat er al een andere Dropbox-map bestaat op de computer. In dat geval zie je twee opties:
  • Andere locatie kiezen: als je je nieuwe Dropbox-map op een andere locatie dan je bestaande map wilt hebben, kun je met deze optie een andere locatie kiezen voor de nieuwe Dropbox-map die bij het account hoort dat je koppelt.
  • Installeren: Als je je nieuwe Dropbox-map op dezelfde locatie als je bestaande map wilt hebben, kies je deze optie. Hiermee krijgt de bestaande Dropbox-map de naam Dropbox (oud) en wordt er een nieuwe Dropbox-map gemaakt voor het account dat je nu koppelt.

De inhoud van twee Dropbox-accounts handmatig samenvoegen

Handmatig samenvoegen is handig als je al je bestanden wilt overzetten naar een nieuwe Dropbox of als je twee accounts met verschillende bestanden wilt samenvoegen. Volg onderstaande stappen om je Dropbox-accounts samen te voegen.

• Opmerking: Bij het samenvoegen wordt geen lidmaatschap overgebracht naar gedeelde mappen, alleen de mappen zelf worden overgebracht. Als je ervoor kiest om accounts samen te voegen, is het mogelijk dat je opnieuw lid moet worden van gedeelde mappen waar je voorheen lid van was.

Instructies voor handmatig samenvoegen:

In dit voorbeeld is account A het account waaruit je inhoud wilt kopiëren en account B het tweede account waarin je alle samengevoegde bestanden wilt zetten.

1. Synchroniseer al het materiaal van account A naar een computer. Dit doe je door je aan te melden bij je desktopapp en het materiaal van account A te synchroniseren met dit apparaat. Ga na of alle inhoud van account A is gesynchroniseerd door te controleren of Selectieve synchronisatie is uitgeschakeld.
  2. Wanneer het synchroniseren van account A is voltooid, kun je het account ontkoppelen volgens de bovenstaande instructies.
  3. Meld je aan bij account B en kies Installeren. Als je twee persoonlijke accounts samenvoegt, krijgt de Dropbox-map voor account A de naam Dropbox (oud) en maakt account B gebruik van de nieuwe Dropbox-map.
  4. Zoek de map Dropbox (oud) voor account A op je computer en open deze.
  5. Zoek de Dropbox-map van account B op en open deze.
  6. Kopieer of verplaats de bestanden uit de map Dropbox (oud) (account A) naar de nieuwe Dropbox-map (account B). Als in een bericht wordt gemeld dat er al een bestand met de naam .dropbox bestaat in je nieuwe Dropbox-map, kies je Niet kopiëren.
  7. Het samenvoegen is voltooid zodra je klaar bent met het kopiëren of verplaatsen van alle gewenste inhoud naar de Dropbox-map voor account B en de wijzigingen zijn gesynchroniseerd.

Als je bestanden of mappen met dezelfde naam van de ene map naar de andere kopieert, krijgen de nieuw gekopieerde bestanden een (1) achter de naam, waarmee wordt aangegeven dat ze verschillen van de bestaande versie. Je moet handmatig beslissen wat je met deze dubbele bestanden wilt doen.