Een computer of mobiel apparaat ontkoppelen van Dropbox of opnieuw koppelen met Dropbox

Wanneer je je computer ontkoppelt van je Dropbox-account, gebeurt het volgende:

• Bestanden en mappen worden niet langer gesynchroniseerd met de Dropbox-map op die computer. Dropbox wordt in feite uitgeschakeld.
  • De bestanden en mappen zelf blijven ongewijzigd in je Dropbox-map staan.

Een computer ontkoppelen op dropbox.com

Als je het account wilt wijzigen waaraan je computer is gekoppeld, moet je eerst de computer ontkoppelen in je accountinstellingen of in de voorkeuren van de desktopapp:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je naam bovenaan een willekeurige pagina om het accountmenu te openen.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Beveiliging.
  5. Klik in het gedeelte Apparaten op de X naast de naam van de computer die je wilt ontkoppelen.
Een lijst met apparaten in het tabblad Beveiliging van de Dropbox-accountinstellingen
Klikken op de X om een apparaat te ontkoppelen.

Gebruikers van Dropbox Plus en Dropbox Business

Wanneer je een apparaat op dropbox.com ontkoppelt, kun je ook de Dropbox-map extern verwijderen van dat apparaat.

Instructies weergeven voor:

Android

Ontkoppelen via de Android-app

1. Tik op de knop Menu in de Dropbox-app.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op de knop Apparaat ontkoppelen van Dropbox.
  4. Tik op de knop Apparaat ontkoppelen om je keuze te bevestigen.

Je apparaat wordt nu ontkoppeld en Dropbox vraagt je of je het aan een ander account wilt koppelen of een nieuw account wilt maken.

iPad

Ontkoppelen via de iPad-app

1. Tik op de tab Instellingen rechtsonder in het menu of de zijbalk.
  2. Blader omlaag en tik op de knop iPad van Dropbox ontkoppelen.
  3. Tik op de knop iPad ontkoppelen om je keuze te bevestigen.

Je apparaat wordt nu ontkoppeld en Dropbox vraagt je of je het aan een ander account wilt koppelen of een nieuw account wilt maken.

iPhone

Ontkoppelen via de iPhone-app

1. Tik op de tab Instellingen rechtsonder in het scherm.
  2. Blader omlaag en tik op de knop iPhone van Dropbox ontkoppelen.
  3. Tik op de knop iPhone ontkoppelen om je keuze te bevestigen.

Je apparaat wordt nu ontkoppeld en Dropbox vraagt je of je het aan een ander account wilt koppelen of een nieuw account wilt maken.

Linux

Een computer ontkoppelen via de desktopapp

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.

Het Dropbox-pictogram in het systeemvak
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  3. Selecteer het tabblad Account.
  4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen... en bevestig je keuze.
Knop Deze Dropbox ontkoppelen in de voorkeuren van Dropbox
De knop Ontkoppelen in de desktopapp

Wanneer je je computer ontkoppelt, wordt je in Dropbox gevraagd je opnieuw aan te melden.

Een computer opnieuw koppelen via de desktopapp

Als je je met hetzelfde account aanmeldt, wordt het synchroniseren van de Dropbox-map op de bestaande locatie probleemloos door de toepassing hervat. Als de locatie of de naam van de map is gewijzigd, moet je deze locatie selecteren of de inhoud van de mappen handmatig samenvoegen (volgens onderstaande instructies).

Als je je computer aan een ander account koppelt, ziet de app dat er al een andere Dropbox-map bestaat op de computer. In dat geval zie je twee opties:

• Andere locatie kiezen: Als je je nieuwe Dropbox-map op een andere locatie dan je bestaande map wilt hebben, kun je met deze optie een andere locatie kiezen voor de nieuwe Dropbox-map die bij het account hoort dat je koppelt.
  • Installeren: Als je je nieuwe Dropbox-map op dezelfde locatie als je bestaande map wilt hebben, kies je deze optie. Hiermee krijgt de bestaande Dropbox-map de naam Dropbox (oud) en wordt er een nieuwe Dropbox-map gemaakt voor het account dat je nu koppelt.

De inhoud van twee Dropbox-accounts handmatig samenvoegen

Handmatig samenvoegen is handig als je al je bestanden wilt overzetten naar een nieuwe Dropbox of als je twee accounts met verschillende bestanden wilt samenvoegen. Volg onderstaande stappen om je Dropbox-accounts samen te voegen.

• Opmerking: Bij het samenvoegen wordt geen lidmaatschap overgebracht naar gedeelde mappen, alleen de mappen zelf worden overgebracht. Als je ervoor kiest om accounts samen te voegen, is het mogelijk dat je opnieuw lid moet worden van gedeelde mappen waar je voorheen lid van was.

Instructies voor handmatig samenvoegen:

In dit voorbeeld is account A het account waaruit je inhoud wilt kopiëren en account B het tweede account waarin je alle samengevoegde bestanden wilt zetten.

1. Synchroniseer al het materiaal van account A naar een computer. Dit doe je door je aan te melden bij je desktopapp en het materiaal van account A te synchroniseren met dit apparaat. Ga na of alle inhoud van account A is gesynchroniseerd door te controleren of Selectieve synchronisatie is uitgeschakeld.
  2. Nadat account A is gesynchroniseerd, kun je het account ontkoppelen met de bovenstaande instructies.
  3. Meld je aan bij account B en kies Installeren. Als je twee persoonlijke accounts samenvoegt, krijgt de Dropbox-map voor account A de naam Dropbox (oud) en maakt account B gebruik van de nieuwe Dropbox-map.
  4. Zoek de map Dropbox (oud) voor account A op je computer en open deze.
  5. Zoek de Dropbox-map van account B op en open deze.
  6. Kopieer of verplaats de bestanden uit de map Dropbox (oud) (account A) naar de nieuwe Dropbox-map (account B). Als in een bericht wordt gemeld dat er al een bestand met de naam .dropbox bestaat in je nieuwe Dropbox-map, kies je Niet kopiëren.
  7. Het samenvoegen is voltooid zodra je klaar bent met het kopiëren of verplaatsen van alle gewenste inhoud naar de Dropbox-map voor account B en de wijzigingen zijn gesynchroniseerd.

Als je bestanden of mappen met dezelfde naam van de ene map naar de andere kopieert, krijgen de nieuw gekopieerde bestanden een (1) achter de naam, waarmee wordt aangegeven dat ze verschillen van de bestaande versie. Je moet handmatig beslissen wat je met deze dubbele bestanden wilt doen.

Macintosh

Je Mac-computer ontkoppelen via de desktopapp

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.

Het Dropbox-pictogram op de menubalk

2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  3. Selecteer het tabblad Account.
  4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen... en bevestig je keuze.

Knop Deze Dropbox ontkoppelen in de voorkeuren van Dropbox
De knop Deze Dropbox ontkoppelen in de desktopapp

Wanneer je je computer ontkoppelt, wordt je in Dropbox gevraagd je opnieuw aan te melden.

Je Mac-computer opnieuw koppelen via de desktopapp

Als je je met hetzelfde account aanmeldt, wordt het synchroniseren van de Dropbox-map op de bestaande locatie probleemloos door de toepassing hervat. Als de locatie of de naam van de map is gewijzigd, moet je deze locatie selecteren of de inhoud van de mappen handmatig samenvoegen (volgens onderstaande instructies).

Aanmeldscherm Mac-client
Aanmeldscherm in de desktopapp

Als je je computer aan een ander account koppelt, ziet de app dat er al een andere Dropbox-map bestaat op de computer. In dat geval zie je twee opties:

Mac-installatieopties
Je ziet twee opties: Andere locatie kiezen of Installeren
  • Andere locatie kiezen: Als je je nieuwe Dropbox-map op een andere locatie dan je bestaande map wilt hebben, kun je met deze optie een andere locatie kiezen voor de nieuwe Dropbox-map die bij het account hoort dat je koppelt.
  • Installeren: Als je je nieuwe Dropbox-map op dezelfde locatie als je bestaande map wilt hebben, kies je deze optie. Hiermee krijgt de bestaande Dropbox-map de naam Dropbox (oud) en wordt er een nieuwe Dropbox-map gemaakt voor het account dat je nu koppelt.

• Map Dropbox (oud)
    Dropbox (oud)

De inhoud van twee Dropbox-accounts handmatig samenvoegen

Handmatig samenvoegen is handig als je al je bestanden wilt overzetten naar een nieuwe Dropbox of als je twee accounts met verschillende bestanden wilt samenvoegen. Volg onderstaande stappen om je Dropbox-accounts samen te voegen.

• Opmerking: Bij het samenvoegen wordt geen lidmaatschap overgebracht naar gedeelde mappen, alleen de mappen zelf worden overgebracht. Als je ervoor kiest om accounts samen te voegen, is het mogelijk dat je opnieuw lid moet worden van gedeelde mappen waar je voorheen lid van was.

Instructies voor handmatig samenvoegen:

In dit voorbeeld is account A het account waaruit je inhoud wilt kopiëren en account B het tweede account waarin je alle samengevoegde bestanden wilt zetten.

1. Synchroniseer al het materiaal van account A naar een computer. Dit doe je door je aan te melden bij je desktopapp en het materiaal van account A te synchroniseren met dit apparaat. Ga na of alle inhoud van account A is gesynchroniseerd door te controleren of Selectieve synchronisatie is uitgeschakeld.
  2. Nadat account A is gesynchroniseerd, kun je het account ontkoppelen met de bovenstaande instructies.
  3. Meld je aan bij account B en kies Installeren. Als je twee persoonlijke accounts samenvoegt, krijgt de Dropbox-map voor account A de naam Dropbox (oud) en maakt account B gebruik van de nieuwe Dropbox-map.
  4. Zoek de map Dropbox (oud) voor account A op je computer en open deze.
  5. Zoek de Dropbox-map van account B op en open deze.
  6. Kopieer of verplaats de bestanden uit de map Dropbox (oud) (account A) naar de nieuwe Dropbox-map (account B). Als in een bericht wordt gemeld dat er al een bestand met de naam .dropbox bestaat in je nieuwe Dropbox-map, kies je Niet kopiëren.
  7. Het samenvoegen is voltooid zodra je klaar bent met het kopiëren of verplaatsen van alle gewenste inhoud naar de Dropbox-map voor account B en de wijzigingen zijn gesynchroniseerd.

Als je bestanden of mappen met dezelfde naam van de ene map naar de andere kopieert, krijgen de nieuw gekopieerde bestanden een (1) achter de naam, waarmee wordt aangegeven dat ze verschillen van de bestaande versie. Je moet handmatig beslissen wat je met deze dubbele bestanden wilt doen.

Vista/Win7/Win8/Win10

Je Windows-computer ontkoppelen via de desktopapp

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak. Mogelijk moet je op de pijl klikken om alle pictogrammen in het systeemvak weer te geven.

Het Dropbox-pictogram in het systeemvak

2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Voorkeuren... in het menu.
  3. Selecteer het tabblad Account.
  4. Klik op Deze Dropbox ontkoppelen... en bevestig je keuze.
Knop Deze Dropbox ontkoppelen in de voorkeuren van Dropbox
De knop Ontkoppelen in de desktopapp

Wanneer je je computer ontkoppelt, wordt je in Dropbox gevraagd je opnieuw aan te melden.

Je Windows-computer opnieuw koppelen via de desktopapp

Als je je met hetzelfde account aanmeldt, wordt het synchroniseren van de Dropbox-map op de bestaande locatie probleemloos door de toepassing hervat. Als de locatie of de naam van de map is gewijzigd, moet je deze locatie selecteren of de inhoud van de mappen handmatig samenvoegen (volgens onderstaande instructies).

Aanmeldscherm Windows-client
Aanmeldscherm in de desktopapp

Als je je computer aan een ander account koppelt, ziet de app dat er al een andere Dropbox-map bestaat op de computer. In dat geval zie je twee opties:

Windows-installatieopties
Je ziet twee opties: Andere locatie kiezen of Installeren

• Andere locatie kiezen: Als je je nieuwe Dropbox-map op een andere locatie dan je bestaande map wilt hebben, kun je met deze optie een andere locatie kiezen voor de nieuwe Dropbox-map die bij het account hoort dat je koppelt.
  • Installeren: Als je je nieuwe Dropbox-map op dezelfde locatie als je bestaande map wilt hebben, kies je deze optie. Hiermee krijgt de bestaande Dropbox-map de naam Dropbox (oud) en wordt er een nieuwe Dropbox-map gemaakt voor het account dat je nu koppelt.

• Map Dropbox (oud)
    Dropbox (oud)

De inhoud van twee Dropbox-accounts handmatig samenvoegen

Handmatig samenvoegen is handig als je al je bestanden wilt overzetten naar een nieuwe Dropbox of als je twee accounts met verschillende bestanden wilt samenvoegen. Volg onderstaande stappen om je Dropbox-accounts samen te voegen.

• Opmerking: Bij het samenvoegen wordt geen lidmaatschap overgebracht naar gedeelde mappen, alleen de mappen zelf worden overgebracht. Als je ervoor kiest om accounts samen te voegen, is het mogelijk dat je opnieuw lid moet worden van gedeelde mappen waar je voorheen lid van was.

Instructies voor handmatig samenvoegen:

In dit voorbeeld is account A het account waaruit je inhoud wilt kopiëren en account B het tweede account waarin je alle samengevoegde bestanden wilt zetten.

1. Synchroniseer al het materiaal van account A naar een computer. Dit doe je door je aan te melden bij je desktopapp en het materiaal van account A te synchroniseren met dit apparaat. Ga na of alle inhoud van account A is gesynchroniseerd door te controleren of Selectieve synchronisatie is uitgeschakeld.
  2. Wanneer het synchroniseren van account A is voltooid, kun je het account ontkoppelen volgens de bovenstaande instructies.
  3. Meld je aan bij account B en kies Installeren. Als je twee persoonlijke accounts samenvoegt, krijgt de Dropbox-map voor account A de naam Dropbox (oud) en maakt account B gebruik van de nieuwe Dropbox-map.
  4. Zoek de map Dropbox (oud) voor account A op je computer en open deze.
  5. Zoek de Dropbox-map van account B op en open deze.
  6. Kopieer of verplaats de bestanden uit de map Dropbox (oud) (account A) naar de nieuwe Dropbox-map (account B). Als in een bericht wordt gemeld dat er al een bestand met de naam .dropbox bestaat in je nieuwe Dropbox-map, kies je Niet kopiëren.
  7. Het samenvoegen is voltooid zodra je klaar bent met het kopiëren of verplaatsen van alle gewenste inhoud naar de Dropbox-map voor account B en de wijzigingen zijn gesynchroniseerd.

Als je bestanden of mappen met dezelfde naam van de ene map naar de andere kopieert, krijgen de nieuw gekopieerde bestanden een (1) achter de naam, waarmee wordt aangegeven dat ze verschillen van de bestaande versie. Je moet handmatig beslissen wat je met deze dubbele bestanden wilt doen.