Afbeeldingen, video en andere media toevoegen aan Dropbox Paper

Maak je Paper-documenten interessanter door afbeeldingen, video en ander media toe te voegen in de tekst van het document. Je kunt in Paper de volgende acties uitvoeren:

• Media rangschikken zoals jij dat wilt.
  • Bestanden van andere services insluiten in Paper-documenten.

Media invoegen in Paper-documenten

Je kunt op verschillende manieren media opnemen in een Paper-document:

• Klik op een lege regel in je Paper-document en klik vervolgens op het pictogram met twee rechthoeken. Kies het bestand dat je wilt toevoegen vanaf je computer of vanuit Dropbox.
  • Sleep een mediabestand van je computer rechtstreeks naar een Paper-document.
  • Kopieer en plak een mediabestand of URL.
  • Tik in de mobiele app op het camerapictogram wanneer je een document bewerkt.

In alle gevallen wordt de afbeelding automatisch weergegeven.

Nadat je een afbeelding hebt ingevoegd, kun je een bijschrift toevoegen:

1. Klik op de afbeelding om deze te selecteren.
  2. Klik op Schrijf een bijschrift onderaan de afbeelding.
  3. Typ het bijschrift.

Galerijen en rangschikking van afbeeldingen

Als je afbeeldingen naast elkaar in je document zet met slepen en neerzetten of kopiëren en plakken, worden ze automatisch gerangschikt in een galerijweergave.

Je kunt de afbeeldingen anders rangschikken door ze te slepen naar een andere locatie op de pagina. Hun formaat wordt automatisch aangepast. Ondersteunde bestandstypen zijn .png, .tiff, .jpeg, .gif en meer.

Wanneer je een afbeelding over het hele scherm wilt maken of de oriëntatie van een afbeelding op de pagina wilt wijzigen, klik je eenmaal op de afbeelding en kies je een optie in het geopende menu.

Opmerking: je kunt alleen afzonderlijke afbeeldingen verplaatsen of vergroten, niet afbeeldingen die naast elkaar staan in een galerij.

De indeling van een beeld kiezen

Lightbox voor afbeeldingen

Klik op een afbeelding in een document om de lightbox voor afbeeldingen te openen. Vanuit de lightbox kun je het volgende doen:

• De afbeelding in de volledige grootte bekijken.
  • Opmerkingen bij de afbeelding bekijken, beantwoorden en oplossen.
  • Klikken tussen afbeeldingen in het document.

Media insluiten in documenten

Paper ondersteunt het insluiten van video- en audiobestanden, evenals andere documenttypen. Met sommige bestandstypen, zoals Figma of Google Maps, is interactie mogelijk.

Je kunt ze net zo insluiten als je bij afbeeldingen zou doen: een link kopiëren en plakken, een link verslepen of het pictogram + (plus) gebruiken. Paper ondersteunt alle bestandstypen die je kunt bekijken in de voorbeeldweergave van Dropbox, evenals:

• Facebook
  • Figma
  • Framer
  • Gist
  • Github-problemen in openbare opslagplaatsen
  • Google Agenda
  • Google Documenten
  • Google Drive
  • Google Maps
  • Google Spreadsheets
  • Google Presentaties
  • Instagram
  • Invision
  • Marvel
  • Pastebin
  • Pinterest
  • Prezi
  • Slideshare
  • Soundcloud
  • Speaker Deck
  • Spotify
  • Trello
  • Twitter
  • Vimeo
  • XKCD
  • YouTube