Dropbox Paper op een mobiel apparaat gebruiken

Bijgewerkt Dec 04, 2023

Dropbox Paper is een werkruimte voor online documenten die is ontworpen voor creatief werk. Hiermee kan je in real time samenwerken, taken toewijzen, een takenlijst maken en nog veel meer.

Je kunt een Paper-document aanmaken vanuit je Dropbox-account op dropbox.com, de mobiele Dropbox-app of de mobiele Dropbox Paper-app. Onze mobiele Dropbox Paper-apps zijn beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten.

Lees verder om alles te leren over onze Dropbox Paper-app voor Android en iOS.

Welke functies biedt de mobiele app van Dropbox Paper?

De mobiele Dropbox Paper-app maakt het volgende voor je mogelijk:

• Bestaande Paper-documenten bewerken en nieuwe maken
  • Pushmeldingen ontvangen
  • Toegang krijgen tot offline documenten
  • Snelzoeken
  • Rechtstreeks vanuit de app documenten delen

Hoe deel ik een document vanuit de mobiele Paper-app?

Een document delen vanuit de Paper-app voor Android:

1. Open een document.
  2. Kies het pictogram voor delen (twee personen).
  3. Typ het e-mailadres of de naam van de persoon met wie je jouw documenten wilt delen.
  4. Zoek het verzendpictogram (papieren vliegtuigje).

Een document delen vanuit de Paper-app voor iPhone en iPad:

1. Open een document.
  2. Tik op “
  3. Tik op Mensen uitnodigen.
  4. Typ het e-mailadres of de naam van de persoon met wie je jouw documenten wilt delen.
  5. Tik op Verzenden.

Kan ik mijn documenten offline bewerken met de mobiele Paper-app?

Ja, offline bewerken is mogelijk voor alle documenten die je eerder hebt geopend in de mobiele Paper-app.

Je kunt lezen, bewerken en reageren zonder internetverbinding. Wijzigingen synchroniseren met Paper wanneer je weer online komt. Wanneer je offline werkt, zie je op je documenten een banner met de tekst Geen internetverbinding (Android) of Offline bekijken en bewerken (iOS).

Waar kan ik al mijn meldingen zien?

Alle meldingen die je ontvangt van je mobiele Paper-app zijn zichtbaar op het tabblad Meldingen.

Hoe organiseer ik Paper-documenten in mappen vanaf mijn mobiele apparaat?

Op de mobiele Paper-app kan je door je mappen bladeren, je mappen op naam zoeken en toegang krijgen tot alle inhoud van je map. Je kunt ook documenten toevoegen aan een map. Dit doe je als volgt:

1. Open een document.
  2. Tik op “” (drie puntjes verticaal op Android) of "…" (drie puntjes horizontaal op iPhone/iPad) in de rechterbovenhoek.
  3. Tik op Verplaatsen.
  4. Selecteer de map waarnaar je de documenten wilt verplaatsen.

In de Paper-app voor Android kun je ook mappen aanmaken en de naam ervan wijzigen.

Mappen aanmaken in de Paper-app voor Android

1. Tik linksboven op Bladeren (Paper-pictogram ).
  2. Tik op Mappen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Tik rechtsonder op het pictogram voor een nieuwe map (blauwe map).
  4. Voer een naam in voor de map.
  5. Tik op het vinkje rechtsboven.

De naam van een map wijzigen in de Paper-app voor Android

1. Tik linksboven op Bladeren (Paper-pictogram ).
  2. Tik op Mappen in het vervolgkeuzemenu.
  3. Selecteer de map waarvan je de naam wilt wijzigen.
  4. Tik rechts bovenin op “” (verticale ellipsis).
  5.  Tik op Naam wijzigen
  6. Voer een nieuwe naam in voor de map.
  7. Tik op het vinkje rechtsboven.
highlight icon

Let op: Je kunt geen mappen aanmaken of een de naam ervan wijzigen in de Paper-app voor iOS

Hoe schakel ik tussen werk- en privé-account op de mobiele Paper-app?

Als je twee Dropbox-accounts hebt gekoppeld, kun je hiertussen schakelen in de mobiele Paper-app. Dit doe je als volgt:

1. Open de mobiele Paper-app.
  2. Ga naar het tabblad Account (persoonpictogram).
  3. Tik op de accountnaam waarnaar je wilt overschakelen.
highlight icon

Let op: Als je het account waarnaar je wilt overschakelen niet ziet, moet je eerst je tweede account (persoonlijk of zakelijk) koppelen door op Account toevoegen te tikken.