Problemen met camera-uploads oplossen

Met de functie Camera-uploads worden foto's en video's automatisch van je computer, telefoon of tablet geüpload naar je Dropbox-account. Ga naar ons overzicht van camera-uploads voor informatie over deze functie.

Veelgestelde vragen die in dit artikel aan de orde komen

Veelvoorkomende foutmeldingen

Wat doe ik als camera-uploads niet werkt?

Probeer deze snelle stappen voor het oplossen van problemen met camera-uploads als deze functie niet werkt zoals je verwacht:

• Maak verbinding met wifi.
    • Dit is niet altijd nodig, maar het kan zijn dat camera-uploads langzamer is als je geen sterk signaal hebt.
  • Schakel de vliegtuigmodus in en maak vervolgens verbinding met wifi (zodat je telefoon alleen verbonden is met wifi en niet met een datanetwerk).
  • Maak verbinding met een ander wifi-netwerk.
  • Sluit je computer, telefoon of tablet aan op een voedingsbron en zorg ervoor dat de batterij wordt opgeladen.
    • Camera-uploads kan langzamer werken als je batterij bijna leeg is.
  • Werk Dropbox bij naar de nieuwste versie van de app.
  • Werk het besturingssysteem van je apparaat bij naar de nieuwste versie.
  • Verwijder of deactiveer alle andere apps die automatisch geüploade foto's van je computer, telefoon of tablet ontvangen (bijv. Google Foto's of iCloud Foto's).
  • Alleen iOS: schakel locatievoorzieningen in.
    • Camera-uploads wordt onderbroken als na een bepaalde tijd geen wijziging in de locatie wordt gedetecteerd.

Kan ik de bestemming van mijn foto's wijzigen in een andere map?

Als je camera-uploads gebruikt, worden je foto's altijd in de map Camera-uploads geplaatst. Je kunt de bestemming van je foto's niet wijzigen in een andere map. Maar je kunt de foto's wel verplaatsen naar een andere map, nadat ze naar de map Camera-uploads zijn geüpload.

Waarom is mijn batterij leeg nadat ik camera-uploads heb gebruikt?

Wanneer je camera-uploads voor het eerst synchroniseert met je Dropbox-account, kan dit een groot deel van je batterijvermogen verbruiken. Nadat de foto's op je telefoon zijn geüpload, wordt het batterijgebruik weer normaal.

De Dropbox-app is zo geprogrammeerd dat deze stopt met automatisch uploaden wanneer je batterij bijna leeg is, om de batterij te sparen.

Als je nog steeds problemen hebt met de batterij, probeer je deze eenvoudige stappen om het probleem op te lossen.

Waarom ontbreken sommige bestanden in de map Camera-uploads?

Om dubbele items te voorkomen, controleert camera-uploads of een foto of video eerder is geüpload. Foto's en video's die al zijn geïmporteerd met camera-uploads, worden niet opnieuw geüpload, ook niet als je de bestanden hebt verwijderd uit je account.

Als je aan je map Camera-uploads foto's en video's wilt toevoegen die je al eerder hebt geüpload, kun je ze handmatig uploaden naar je map Camera-uploads.

RAW-bestanden

Sommige RAW-bestanden kun je mogelijk niet uploaden met camera-uploads. Ga voor meer informatie over goedgekeurde bestandsindelingen voor afbeeldingen naar de Android MediaStore of de pagina voor iOS-ontwikkelaars.

Waarom zie ik foto's van iemand anders in mijn map Camera-uploads?

Als je foto's van iemand anders in je map Camera-uploads ziet, zijn er een paar mogelijkheden:

• Op de pagina Beveiliging kun je zien welke apparaten zijn gekoppeld aan je account en kun je onbekende apparaten verwijderen.
  • Je kunt zien wie de foto's heeft geüpload en zo kom je er mogelijk ook achter hoe ze daar terecht zijn gekomen.

Maar hoe zijn die foto's daar dan terecht gekomen?

Als je een telefoon of tablet aansluit op een computer met de Dropbox-desktopapp, wordt je in een pop-upvenster gevraagd of je camera-uploads wilt gebruiken. Dus als iemand bijvoorbeeld je computer heeft gebruikt om een telefoon op te laden, heeft die persoon misschien op OK geklikt zonder zich daarvan bewust te zijn.

Hoe kom je erachter wie foto's heeft geüpload naar je account?

Je kunt controleren van wie de foto's zijn en zo achterhalen hoe ze daar terecht zijn gekomen. Dit doe je als volgt:

1. Wijs een van de bestanden aan.
  2. Klik op (drie puntjes).
  3. Klik op Versiegeschiedenis. Meer informatie over hoe je de Versiegeschiedenis kunt vinden
  4. Zoek naar een naam naast Toegevoegd door.

De pagina Beveiliging vinden en apparaten ontkoppelen

Op de pagina pagina Beveiliging zie je welke apparaten zijn gekoppeld aan je account en kun je onbekende apparaten ontkoppelen. Dit doe je als volgt:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar (profielfoto).
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Scrol naar Apparaten
  6. Klik op de X om een apparaat te ontkoppelen.