De functie Camera-upload in- of uitschakelen

Als je camera-uploads wilt inschakelen op je mobiele apparaat, moet je het volgende doen:

• Je computer koppelen aan je persoonlijke Dropbox-account.
  • Je persoonlijke account upgraden naar Dropbox Plus.

Instructies weergeven voor:

Android

Met de functie Camera-upload worden foto's en video's automatisch geüpload van je telefoon of tablet naar je map Camera-uploads. Je kunt de werking en de hoeveelheid bandbreedte voor camera-uploads definiëren in de instellingen van de app.

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op de menuknop.
  3. Tik op het tandwielpictogram (of Instellingen in oudere versies van de app).
  4. Blader naar het gedeelte Camera-upload.
  5. Tik op Camera-upload inschakelen of op Camera-upload uitschakelen.

De functie Camera-upload is standaard ingesteld om alleen uploads toe te staan bij een wifiverbinding. Je kunt deze instelling als volgt wijzigen:

1. Tik op de knop Menu in de Dropbox-app.
  2. Tik op het tandwielpictogram (of Instellingen in oudere versies van de app).
  3. Blader naar het gedeelte Camera-upload.
  4. Kies Alleen wifi of Wifi of data-abonnement onder Methode voor uploaden.
    • Je kunt voor je data-abonnement uploads ook beperken tot 25 MB en minder.

Bij het handmatig uploaden van bestanden gebruikt de Dropbox-app de verbinding die beschikbaar is, waaronder dus mogelijk je data-abonnement. Je kunt zo nodig camera-uploads uitschakelen in de instellingen van de app.

iPad

Met de functie Camera-upload worden foto's en video's automatisch geüpload van je telefoon of tablet naar je map Camera-uploads. Je kunt camera-uploads inschakelen in de instellingen van de app.

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Start.
  3. Tik op het tandwielpictogram bovenaan het scherm.
  4. Tik op Camera-upload.
  5. Schakel in het volgende scherm de optie Camera-upload in of uit.

iPhone

Met de functie Camera-upload worden foto's en video's automatisch geüpload van je telefoon of tablet naar je map Camera-uploads. Je kunt camera-uploads inschakelen in de instellingen van de app.

Camera-uploads inschakelen

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Start.
  3. Tik op het tandwielpictogram bovenaan het scherm.
  4. Tik op Camera-upload.
  5. Schakel in het volgende scherm de optie Camera-upload in of uit.

Linux

De functie Camera-upload is alleen beschikbaar op:

• Windows-computers
  • Mac-computers
  • Mobiele apparaten met iOS
  • Mobiele apparaten met Android

Macintosh

Met de functie Camera-upload worden de foto's en video's vanaf je telefoon, camera, SD-kaart of andere media-apparaten automatisch geüpload wanneer je het apparaat aansluit op je computer. De instellingen voor camera-uploads vind je in de voorkeuren van de desktopapp.

Camera-uploads inschakelen

Als je camera-uploads wilt inschakelen, heb je de nieuwste versie van de desktopapp nodig.

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de menubalk.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Klik op Voorkeuren…
  4. Zet Camera-upload inschakelen aan of uit in het tabblad Importeren.

Vista/Win7/Win8/Win10

Met Camera-upload worden de foto's en video's vanaf je telefoon, camera, SD-kaart of vele andere media-apparaten automatisch toegevoegd als je het apparaat aansluit op je computer. Deze functie is wel afhankelijk van een correcte werking van de functie Automatisch afspelen in Windows. Instellingen voor automatisch afspelen vinden:

1. Open het Configuratiescherm van je computer.
  2. Klik op Hardware en geluiden.
  3. Klik op Automatisch afspelen.

Wanneer je hebt bevestigd dat Automatisch afspelen is geconfigureerd, controleer je of je de nieuwste versie van de Dropbox-desktopapp hebt. Vervolgens kun je camera-uploads gebruiken.

Camera-uploads inschakelen

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak.
  2. Klik op het tandwielpictogram.
  3. Selecteer Voorkeuren…
  4. Klik op Instellingen voor automatisch afspelen wijzigen in het gedeelte Camera-upload.
  5. De instellingen voor automatisch afspelen worden weergegeven in een nieuw venster.
    • Als je camera-uploads wilt inschakelen, klik je op het menu naast de media-apparaten en selecteer je Afbeeldingen en video's importeren met Dropbox.
    • Als je camera-uploads wilt uitschakelen, klik je op het menu naast de camera, telefoon of een ander media-apparaat en selecteer je Geen actie ondernemen.

Windows Phone

Met de functie Camera-upload worden foto's die zijn genomen met je telefoon automatisch geüpload naar je map Camera-uploads. Je kunt camera-uploads regelen in de instellingen van de app.

Camera-uploads inschakelen

1. Open het tabblad Bestanden, Foto's of Favorieten.
  2. Tik op het pictogram met de drie puntjes ( ... ).
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Tik op Camera-upload.
  5. Zet Camera-upload aan of uit.

Windows-tablet

Met de functie Camera-upload worden foto's die zijn genomen met je tablet automatisch geüpload naar je map Camera-uploads. Je kunt camera-uploads configureren in de instellingen van de app.

Camera-uploads inschakelen

1. Veeg naar rechts om de balk Charms te openen.
  2. Tik op Instellingen.
  3. Tik op Camera-upload.
  4. Zet Camera-upload aan of uit.

Camera-uploads en Dropbox Business-accounts

• Foto's en video's die vóór 9 april 2014 zijn toegevoegd, blijven in je zakelijke Dropbox staan.
  • Vanaf 9 april 2014 worden camera-uploads alleen ondersteund in persoonlijke Dropbox-accounts.
  • De pagina Foto's op dropbox.com laat alleen de foto's zien die zijn opgeslagen in je persoonlijke Dropbox.

Deze veranderingen zijn bedoeld om persoonlijke en zakelijke bestanden van elkaar gescheiden te houden. Als je foto's en video's wilt toevoegen aan een Dropbox Business-account, kun je afzonderlijke bestanden selecteren en ze handmatig toevoegen.

Als je camera-uploads wilt inschakelen op je mobiele apparaat, moet je een van de volgende acties uitvoeren:

• Je computer koppelen aan je persoonlijke Dropbox-account.
  • Je persoonlijke account upgraden naar Dropbox Plus.

Meer informatie over het gebruik van foto's in een Dropbox Business-account

De uploadsnelheid van camera-uploads verbeteren

Je kunt de Dropbox-desktopapp gebruiken om camera-uploads te versnellen. Als je in de desktopapp de functie Camera-upload inschakelt, worden je foto's en video's automatisch geüpload wanneer je je mobiele apparaat aansluit op je computer. Het uploaden zou nu ook sneller moeten verlopen.

Camera-uploads inschakelen in de desktopapp:

1. Zorg dat je de nieuwste versie van de desktopapp hebt geïnstalleerd.
  2. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  3. Klik op het tandwielpictogram in het venster Meldingen.
  4. Selecteer Voorkeuren.
  5. Klik op de tab Importeren.
  6. Schakel het selectievakje Camera-uploads inschakelen in.
  7. Je kunt kiezen of je alleen foto's of foto's en video's wilt uploaden.

De volgende keer dat je je telefoon aansluit, wordt je gevraagd of je de foto's en video's op dat apparaat wilt importeren in Dropbox. Klik op Ja. De camera-uploads worden uitgevoerd. Dropbox kijkt nu elke keer dat je dit apparaat aansluit op je computer of er nieuwe foto's en video's zijn, waarna die automatisch worden geüpload.

Het bericht 'Wachten op sneller netwerk' voor camera-uploads

Het bericht 'Wachten op sneller netwerk' wordt in de volgende situaties weergegeven voor camera-uploads:

• Je apparaat wacht op een 3G- of snellere verbinding (4G, wifi enzovoort).
  • Roaming is ingeschakeld op je apparaat (in dit geval maakt de Dropbox-app geen gebruik van je abonnement voor mobiele data).
  • Je apparaat heeft een wifi- en dataverbinding (2G of lager) en er is een probleem opgetreden met de wifiverbinding.

Controleer of je een sterke wifiverbinding hebt. Als dit het probleem niet oplost, meld je je af en weer aan bij de Dropbox-app. Je doet dit als volgt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Start.
  3. Tik op het tandwielpictogram.
  4. Tik op Instellingen.
  5. Tik op Afmelden bij Dropbox.

Het bericht 'Camera-upload uitgesteld' voor camera-uploads

Wanneer je de functie Camera-upload inschakelt op je iOS-apparaat, uploadt de Dropbox-app alle bestaande foto's van je camerarol naar Dropbox.

Sommige oudere versies van de Dropbox-app hebben een probleem met het uploaden van bestaande foto's. Dit probleem doet zich voor in de volgende gevallen:

• Je hebt Camera-upload voor de eerste keer ingeschakeld op een moment waarop je geen verbinding met internet had (bijvoorbeeld terwijl je apparaat in de vliegtuigmodus stond).
  • Je hebt Camera-upload voor de eerste keer ingeschakeld terwijl je iOS-apparaat was ingesteld om alleen verbinding te maken via Mobiele data, en Camera-upload was ingesteld om alleen te werken wanneer je apparaat verbinding had via wifi.

Nieuwe foto's die zijn gemaakt nadat je opnieuw verbinding met internet had, zijn wel geüpload naar Dropbox.

Dit probleem doet zich niet voor in versie 17.2 en hoger van de Dropbox-app. Gebruik je een eerdere versie, dan zijn je camera-uploads tijdelijk stopgezet totdat je de Dropbox-app hebt bijgewerkt naar een hogere versie.

Je kunt als volgt controleren welke versie van de Dropbox-app je gebruikt:

1. Open de Dropbox-app.
  2. Tik op Start.
  3. Tik op het tandwielpictogram en scrol naar het gedeelte Appversie.

Gebruik je een versie die ouder is dan 17.2, dan kun je de app heel eenvoudig bijwerken:

1. Open de App Store op je iOS-apparaat.
  2. Zoek naar 'Dropbox'.
  3. Tik op Werk bij.