Wat kan ik doen als mijn audio- of videobestanden niet worden afgespeeld in de mobiele Dropbox-app?

Bijgewerkt Nov 21, 2023

Als je video- of audiobestand niet wordt afgespeeld in de mobiele Dropbox-app, controleer je het volgende:

• Op je mobiele apparaat moet een app van derden zijn geïnstalleerd die die bestandsindeling kan afspelen.
    • Voor de mobiele Dropbox-app zijn apps uit de Google Play Store (Android) of de App Store (Apple) nodig om video- en audiobestanden af te spelen
    • Als je geen app wilt downloaden om je mediabestanden af te spelen, kun je ook een app gebruiken zoals de desktopapp Handbrake, waarmee je bestanden geconverteerd worden naar afspeelbare bestandstypen die worden ondersteund door Dropbox
  • De mobiele Dropbox-app gebruikt de mediaspelers van andere ontwikkelaars dan Dropbox op je mobiele apparaat om video- en audiobestanden af te spelen.
  • Als je geen app van derden wilt downloaden die het betreffende bestandstype kan afspelen, kun je een app gebruiken die bestanden kan converteren (zoals de desktopapp HandBrake). Het bestand wordt hiermee geconverteerd naar een indeling die kan worden afgespeeld.
  • Apple-apparaten: Apple converteert de meeste bestanden naar een afspeelbare indeling zonder dat het nodig is een andere app te gebruiken (middels het Apple HTTP Live Streaming-protocol (HLS)). Hiervoor moet je wel verbinding hebben met internet.
    • Als je niet bent verbonden met internet, zul je een app van derden moeten gebruiken die het betreffende bestandstype kan afspelen