Contact opnemen met Dropbox Support over ontbrekende of beschadigde bestanden

Dropbox Support kan je helpen bij het terugzetten van ontbrekende of beschadigde bestanden. Hiervoor hebben onze medewerkers echter extra informatie van je nodig, zodat ze het probleem precies kunnen identificeren en oplossen. Volg de instructies in dit artikel nauwkeurig.

Het probleem identificeren

Ontbrekende of beschadigde bestanden kunnen meerdere oorzaken hebben. Dropbox Support heeft je hulp nodig om beter te begrijpen wat er precies is gebeurd, voordat onze medewerkers het probleem voor je kunnen oplossen. Voordat je doorgaat met een van de stappen in dit artikel, moet je bepalen welk soort herstelactie je nodig hebt.

Wanneer je weet welk soort herstelactie je nodig hebt, lees je verder om te achterhalen hoe je deze informatie het beste kunt verstrekken aan Dropbox Support.

Een link naar een gebeurtenis ophalen

De stappen om een link naar een gebeurtenis op te halen zijn altijd dezelfde, ongeacht het soort herstelactie dat je nodig hebt. Volg deze stappen om de nodige links naar gebeurtenissen op te halen en geef ze door aan Dropbox Support.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar dropbox.com/events.
    • Als je een gebeurtenis zoekt die zich heeft voorgedaan in een gedeelde map, klik je op het vervolgkeuzemenu Alle gebeurtenissen en selecteer je de gedeelde map.
  3. Zoek de gebeurtenis voor de bestanden die je wilt terugzetten en klik vervolgens op Bestandsnaam en nog [X] bestanden.
    • Als voor jouw gebeurtenis Bestandsnaam en nog [X] bestanden niet wordt weergegeven, vermeld je de naam van alle getroffen bestanden of mappen tijdens je contact met Dropbox Support.
  4. Kopieer de link uit het adresveld van je browser.
    • Als je meerdere gebeurtenissen hebt, heb je voor elke gebeurtenis een link nodig. Je kunt ze wel allemaal tegelijk verzenden in één supportverzoek.
    • Voor het terugdraaien van accounts - Geef een link naar de oudste gebeurtenis die je door Dropbox Support ongedaan wilt laten maken. Dit kan worden beperkt tot individuele mappen of worden uitgebreid tot alle niet-gedeelde inhoud in je account.
    • Voor het terugdraaien van afzonderlijke gedeelde mappen: geef een link naar elke gedeelde map die je wilt terugzetten.
  5. Neem contact op met Dropbox Support.

Ik kan de link naar een gebeurtenis niet vinden. Wat moet ik doen?

Als je de gebeurtenis die overeenkomt met je probleem niet kunt vinden, kun je contact met ons opnemen zodat een supportmedewerker de link naar de gebeurtenis voor jou kan proberen te vinden.

Opmerking: Volg de instructies om contact met ons op te nemen nauwkeurig. Dropbox Support heeft specifieke informatie van je nodig om herstelacties uit te voeren.

Contact opnemen met Dropbox Support

Zorg dat je de informatie in het gedeelte Link naar een gebeurtenis ophalen hebt gelezen. Je moet precies weten welke actie je door Dropbox Support wilt laten uitvoeren. Je moet ook alle nodige informatie verstrekken aan een supportmedewerker voordat we de herstelactie kunnen voltooien.

Als je al een supportverzoek hebt geopend:

Neem contact op met Dropbox Support en houd daarbij de volgende gegevens bij de hand:

1. Een of meer links naar gebeurtenissen die je hebt geïdentificeerd.
    • Als je geen link naar een gebeurtenis hebt gevonden, voeg je zoveel mogelijk van de volgende informatie toe:
      • Twee of drie bestandsnamen (zorg dat je de juiste namen opgeeft)
      • Het bestandspad (zo goed mogelijk), inclusief gedeelde mappen, waar de bestanden zich zouden moeten bevinden (bijvoorbeeld: Dropbox/Map A/Submap/Gedeelde map/Bestand.pdf)
      • De datum (zo goed mogelijk) waarop de bestanden zijn getroffen of verdwenen
  2. Welk soort herstelactie je nodig hebt.
    • Alleen de gebeurtenissen ongedaan maken die jij opgeeft
    • Een of meer gedeelde mappen terugdraaien
    • Het volledige account terugdraaien
  3. Een verklaring waarin je Dropbox Support toestemming geeft om de nodige acties uit te voeren in je account (kopieer en plak deze verklaring in je e-mail):
    • 'Ja, ik begrijp wat een herstelactie inhoudt en ik geef je de toestemming om deze actie uit te voeren in mijn Dropbox-account.'

Meer informatie over de specifieke soorten herstelacties die beschikbaar zijn

Opmerking:

Voor Dropbox Basic-gebruikers en veel Dropbox Plus-gebruikers worden bestanden 30 dagen na de oorspronkelijke verwijdering definitief verwijderd. Deze bestanden kunnen niet meer worden teruggezet, ook niet door Dropbox Support.

Dropbox Business-teamleden en Dropbox Plus-gebruikers die de add-on Uitgebreide versiegeschiedenis hebben aangeschaft, kunnen bestanden gedurende een langere periode terugzetten.

Als je een nieuw supportverzoek moet openen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar de pagina van Dropbox Support en volg dit pad:
    1. Selecteer je type Dropbox-account.
    2. Klik op Bestandsherstel.
    3. Klik op Een groot aantal wijzigingen van bestanden en mappen ongedaan maken.
    4. Klik op Een groot aantal wijzigingen ongedaan maken.
  3. Beschrijf het probleem dat je ondervindt in het supportverzoek, vermeld dat je hebt geprobeerd om de link naar de gebeurtenis te vinden en voeg andere relevante links naar gebeurtenissen toe.
    • Als je geen link naar een gebeurtenis hebt gevonden, voeg je zoveel mogelijk van de volgende informatie toe:
      • Twee of drie bestandsnamen (zorg dat je de juiste namen opgeeft)
      • Het bestandspad (zo goed mogelijk), inclusief gedeelde mappen, waar de bestanden zich zouden moeten bevinden (bijvoorbeeld: Dropbox/Map A/Submap/Gedeelde map/Bestand.pdf)
      • De datum (zo goed mogelijk) waarop de bestanden zijn getroffen of verdwenen
  4. Welk soort herstelactie je nodig hebt.
    • Alleen de gebeurtenissen ongedaan maken die jij opgeeft
    • Een of meer gedeelde mappen terugdraaien
    • Het volledige account terugdraaien
  5. Een verklaring waarin je Dropbox Support toestemming geeft om de nodige acties uit te voeren in je account (kopieer en plak deze verklaring in je e-mail):
    • 'Ja, ik begrijp wat een herstelactie inhoudt en ik geef je de toestemming om deze actie uit te voeren in mijn Dropbox-account.'

Opmerking:

Voor Dropbox Basic-gebruikers en veel Dropbox Plus-gebruikers worden bestanden 30 dagen na de oorspronkelijke verwijdering definitief verwijderd. Deze bestanden kunnen niet meer worden teruggezet, ook niet door Dropbox Support.

Dropbox Business-teamleden en Dropbox Plus-gebruikers die de add-on Uitgebreide versiegeschiedenis hebben aangeschaft, kunnen bestanden gedurende een langere periode terugzetten.