Verwijderde bestanden of mappen in Dropbox terugzetten

Secties in dit artikel:

Een verwijderd bestand of een verwijderde map terugzetten

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Bestanden in de linkerzijbalk.
  3. Klik op Verwijderde bestanden in de linkerzijbalk.
  4. Zoek het verwijderde bestand of de verwijderde map en klik op de naam.
  5. Klik op Terugzetten.

Je kunt bestanden terugzetten als je hiervoor bewerkingsrechten hebt. Bestanden waarvoor je alleen-lezen toegang hebt, zijn zichtbaar op de pagina Verwijderde bestanden, maar je kunt ze niet terugzetten.

Opmerking: het proces kan even duren als je veel bestanden wilt terugzetten.

Meerdere bestanden of mappen terugzetten

Als je een Dropbox Basic-account (gratis) of Plus-account hebt, kun je alle bestanden en mappen terugzetten die je in de afgelopen 30 dagen hebt verwijderd. Als je een Dropbox Professional- of Business-account hebt, heb je 120 dagen om bestanden terug te zetten.

1. Klik op Verwijderde bestanden weergeven in de rechterzijbalk.
  2. Alle verwijderde bestanden en mappen worden grijs weergegeven in de lijst. Wijs naar het gewenste bestand of de gewenste map en klik op ... (pictogram met drie puntjes).
    • Opmerking: je kunt meerdere bestanden of mappen tegelijk selecteren door het selectievakje in te schakelen.
  3. Klik op de knop Terugzetten om het verwijderde bestand of de verwijderde map terug te zetten.

Heb je een gedeelde map verwijderd? Je kunt de map opnieuw toevoegen aan je Dropbox.

Bekijken hoe je bestanden eenvoudig terugzet met Dropbox

Ik heb een gedeelde map verwijderd. Heeft dit gevolgen voor de andere leden van de map?

Als je in Dropbox een gedeelde map verwijdert, heeft dat alleen gevolgen voor jouw account. Je verlaat gedeelde mappen die je verwijdert. Als je een gedeelde map verlaat door deze te verwijderen, verdwijnt de map uit je account. Andere leden hebben nog wel toegang. Je kunt de map altijd opnieuw toevoegen aan je Dropbox-account. Als je afzonderlijke bestanden verwijdert uit een gedeelde map, worden die echter wel verwijderd voor alle leden van de gedeelde map.