Jezelf beschermen als een onbekend apparaat aan je account is gekoppeld

Er is altijd een wachtwoord nodig om een apparaat te koppelen aan een Dropbox-account. Als je een apparaat ziet dat je niet herkent, heb je je misschien op een nieuw apparaat aangemeld bij je Dropbox-account en dat apparaat per ongeluk geautoriseerd. Het is ook mogelijk dat iemand toegang heeft tot je e-mailaccount of wachtwoord. Dit kan gebeuren als je ooit je e-mailadres en wachtwoord aan anderen hebt gegeven.

Zorg eerst dat je je e-mailaccount beschermt. Beveilig dan je Dropbox-account door de stappen te volgen in dit artikel.

Secties in dit artikel:

De locatie vinden van een apparaat dat is gekoppeld aan je Dropbox

Dropbox registreert het IP-adres van elk apparaat waarmee je account wordt geopend. Met het IP-adres kun je ontdekken op welke locatie en met welke internetprovider iemand zich heeft aangemeld.

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Wijs het ? (vraagteken) naast het apparaat aan om het IP-adres te zien dat het laatst is geregistreerd. Het IP-adres wordt bijgewerkt wanneer een gekoppeld apparaat verbinding maakt met internet.

Je kun een service voor het opzoeken van IP-adressen gebruiken voor gedetailleerde informatie.

Opmerking: De locatie-informatie is niet altijd nauwkeurig. Sommige IP-adressen worden aan het verkeerde land gekoppeld. Als het land niet klopt, kun je het controleren met een online zoekfunctie voor IP-adressen.

Een apparaat ontkoppelen

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Beveiliging.
  5. Klik op de X naast het apparaat dat je wilt ontkoppelen.

Wanneer je een apparaat ontkoppelt, wordt synchronisatie uitgeschakeld om verdere toegang tot je account te voorkomen.

Je Dropbox-account en je e-mailaccount beveiligen

• Wijzig het wachtwoord voor je Dropbox-account. Let op dat je een sterk wachtwoord gebruikt dat je niet voor een andere service gebruikt. Wanneer hackers gevoelige informatie van één service hebben ontdekt, gebruiken ze die vaak om toegang te krijgen tot accounts bij andere services. Dit is mogelijk doordat veel mensen hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere services.
  • Wijzig het wachtwoord van het e-mailaccount dat je gebruikt voor je Dropbox-account.
  • Ontkoppel andere onbekende apparaten, websessies en apps die zijn gekoppeld aan je account. Ga daarvoor naar de pagina Beveiliging.
  • Stel tweestapsverificatie in. Hiermee kun je je account ook beschermen als je wachtwoord bekend is geworden.

Opmerking: De Dropbox-map is een gewone map op je computer en dus net zo veilig als elke andere map op je computer. We raden je aan gewoonten aan te leren voor veilig werken om zo je hele computer te beschermen. Stel onder meer een wachtwoord in voor het aanmelden bij je account en voor het openen van je account vanuit de slaapstand, een screensaver of een vergrendelingsscherm.