Ik heb geen toegang meer tot mijn e-mailadres en kan mijn wachtwoord dus niet wijzigen. Wat moet ik doen?

Zoals bij veel online services moet je een actief e-mailadres hebben om een Dropbox-account te maken. Bovendien moet je het e-mailaccount kunnen openen om het wachtwoord van je Dropbox-account opnieuw in te stellen. Dankzij deze beveiligingsmaatregel kunnen we je account beschermen tegen ongeoorloofde toegang.

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres van je Dropbox-account, kunnen we je niet helpen met het herstellen van de toegang tot je account. Er zijn wel een paar andere methoden die je kunt proberen om toegang te krijgen.

Toegang tot een Dropbox-account herstellen als je weet wat het wachtwoord van je account is

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres van je Dropbox-account maar nog wel weet wat je wachtwoord is, kun je je aanmelden bij je Dropbox-account en meteen je e-mailadres wijzigen.

Toegang tot een Dropbox-account herstellen met de hulp van je e-mailprovider

Neem contact op met je e-mailprovider om toegang tot je e-mailaccount te herstellen als je geen toegang meer hebt tot je e-mailadres. Alleen je e-mailprovider is in staat en gemachtigd om je te helpen met het herstellen van de toegang tot je e-mailadres. Dropbox is geen e-mailprovider en kan namens jou geen contact opnemen met een e-mailprovider.

Toegang tot een Dropbox-account herstellen nadat het wachtwoord automatisch opnieuw is ingesteld

Dropbox laat af en toe wachtwoorden verlopen als voorzorgsmaatregel om accounts te beschermen. Probeer je opnieuw aan te melden bij je Dropbox-account en vergelijk de weergegeven melding met deze foutmelding om te zien of dit bij jouw account is gebeurd.

• Wordt deze foutmelding niet weergegeven en heb je geen toegang tot het e-mailadres of wachtwoord van je Dropbox-account? Dan kunnen we de toegang tot dat account niet herstellen.
  • Wordt deze foutmelding wel weergegeven en heb je al een automatisch antwoord per e-mail van ons ontvangen? Leg dan in een antwoord op de e-mail uit dat deze foutmelding wordt weergegeven.

Toegang tot een Dropbox-account herstellen via een ander gekoppeld apparaat

Als je geen toegang hebt tot je account op dropbox.com of op een van je gekoppelde apparaten, heb je mogelijk je account gekoppeld aan een ander apparaat. Misschien heb je Dropbox wel gebruikt op je pc thuis en een telefoon of tablet, en ben je op een van deze apparaten nog aangemeld bij de app.

Als dit het geval is, gebruik je dit apparaat om je bestanden te verplaatsen naar een nieuw account:

In beide gevallen sla je de bestanden op in een lokale map op je computer of mobiele apparaat, waarna je ze uploadt naar een nieuw Dropbox-account.

Wat je moet doen als de bovenstaande stappen niet werken

Zoals te lezen is in dit artikel, kunnen we je uit veiligheidsoverwegingen niet helpen met het herstellen van de toegang tot je Dropbox-account als je geen toegang meer hebt tot het e-mailadres van het account en niet weet wat het wachtwoord is. Alleen de e-mailprovider kan toegang tot een e-mailaccount herstellen. Als je dankzij de e-mailprovider opnieuw toegang krijgt tot je e-mail, kun je een link voor het opnieuw instellen van je wachtwoord voor je Dropbox-account aanvragen.