Het Dropbox-wachtwoord opnieuw instellen

Je kunt op meerdere manieren je wachtwoord opnieuw instellen. Ga voor de eenvoudigste manier naar de pagina  Wachtwoord vergeten en volg de aanwijzingen:

Als je liever niet die pagina gebruikt, probeer dan een van de andere opties in dit artikel.

Ik kan me helemaal niet aanmelden bij mijn account

1. Ga naar dropbox.com in je webbrowser.
  2. Klik op Aanmelden.
  3. Klik op Wachtwoord vergeten?
  4. Voer het e-mailadres in waarmee je het account hebt gemaakt.
  5. Controleer je postvak en klik op de link in de e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Je wachtwoord opnieuw instellen op dropbox.com

Ik ben al aangemeld bij de Dropbox-website

1. Open dropbox.com in je webbrowser.
  2. Klik op je naam bovenaan het scherm.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op de tab Beveiliging.
  5. Klik op Wachtwoord vergeten?
  6. Voer het e-mailadres in waarmee je het account hebt gemaakt.
  7. Controleer je postvak en klik op de link in de e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Je wachtwoord opnieuw instellen terwijl je bent aangemeld op dropbox.com

Opmerking: Als je de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord niet hebt ontvangen, controleer je de map met spam in je postvak. Kun je de e-mail nog steeds niet vinden? Voeg no-reply@dropbox.com toe aan je adresboek en probeer de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord opnieuw te verzenden.

Ik ben aangemeld bij de Dropbox-app op mijn computer

Als de Dropbox-desktopapp op je computer is gekoppeld aan je account, kun je op die manier je wachtwoord opnieuw instellen.

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op het pictogram met de wereldbol en je wordt naar dropbox.com geleid.
  3. Klik op je naam bovenaan het scherm.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Klik op de tab Beveiliging.
  6. Klik op Wachtwoord vergeten?
  7. Voer het e-mailadres in waarmee je het account hebt gemaakt.
  8. Controleer je postvak en klik op de link in de e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Opmerking: Gebruik je de Dropbox-desktopapp? Dan heb je je wachtwoord alleen nodig wanneer je de app voor het eerst installeert of wanneer je je computer (opnieuw) koppelt aan je Dropbox-account. In het tabblad Beveiliging van de accountinstellingen op dropbox.com stel je toegang tot je Dropbox-account in.

Gebruikers van Dropbox Business

Als je beheerder de functie Eenmalige aanmelding (SSO) heeft ingeschakeld, kun je mogelijk je wachtwoord niet opnieuw instellen via Dropbox. Gebruikers hebben door deze functie alleen toegang tot Dropbox via de aanmeldpagina van het bedrijf. Neem contact op met je beheerder om na te gaan of deze functie is ingeschakeld. Als eenmalige aanmelding (SSO) is ingeschakeld voor je team, voer je je e-mailadres in en laat je het wachtwoordveld leeg op de aanmeldpagina's van Dropbox.

Meer informatie over toegang tot Dropbox als eenmalige aanmelding (SSO) is ingeschakeld voor je team

Ik heb alles geprobeerd, maar ik kan mijn wachtwoord nog steeds niet opnieuw instellen

Als je alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord nog steeds niet hebt ontvangen, kunnen wij je mogelijk helpen. Voor aanvullende hulp:

1. Verzend een ticket, als je dit nog niet hebt gedaan.
  2. Als je een ticket hebt verzonden en via een automatische e-mail van ons dit artikel hebt geopend, beantwoord je die e-mail.
    • Opmerking: bevestig ons dat je de stappen in dit artikel hebt geprobeerd, en dus ook dat je no-reply@dropbox.com hebt toegevoegd aan het adresboek van je postvak.

We doen ons best om je te helpen. Het merendeel van de problemen met de e-mail voor het opnieuw instellen van een wachtwoord kan echter worden opgelost via een of meer van de methoden in dit artikel.