Het Dropbox-wachtwoord opnieuw instellen

Als je je wachtwoord weet, kun je je aanmelden op dropbox.com en je wachtwoord wijzigen in je accountinstellingen.

Als je je niet kunt aanmelden bij je Dropbox-account, is het het makkelijkst om naar de pagina Wachtwoord vergeten te gaan om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Je kunt ook een van de onderstaande methodes proberen.

Je wachtwoord opnieuw instellen op dropbox.com

1. Open dropbox.com in je webbrowser.
  2. Klik op Aanmelden.
  3. Klik op Wachtwoord vergeten?
  4. Voer het e-mailadres in waarmee je het account hebt gemaakt.
  5. Controleer je postvak en klik op de link in de e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Je wachtwoord wordt automatisch toegepast op alle computers en mobiele apparaten die zijn gekoppeld aan je account. Bekijk welke apparaten zijn gekoppeld aan je Dropbox-account nadat je je wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Je wachtwoord opnieuw instellen in de desktopapp

1. Klik op het Dropbox-pictogram in het systeemvak of de menubalk.
  2. Klik op het pictogram met de wereldbol en je wordt naar dropbox.com geleid.
  3. Klik op je naam bovenaan het scherm.
  4. Klik op Instellingen.
  5. Selecteer het tabblad Beveiliging.
    • Als je tegelijk bent aangemeld bij een persoonlijk en zakelijk account, bevat het tabblad Beveiliging een gedeelte voor elk account.
  6. Klik op Wachtwoord wijzigen.
  7. Voer het e-mailadres in waarmee je het account hebt gemaakt.
  8. Controleer je postvak en klik op de link in de e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.

Gebruik je de Dropbox-desktopapp? Dan heb je je wachtwoord alleen nodig wanneer je de app voor het eerst installeert of wanneer je je computer (opnieuw) koppelt aan je Dropbox-account. Bekijk welke apparaten zijn gekoppeld aan je Dropbox-account nadat je je wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Je wachtwoord opnieuw instellen in de mobiele Dropbox-app

Als je geen toegang meer hebt tot het e-mailaccount dat is gekoppeld aan je Dropbox-account, kun je je wachtwoord opnieuw instellen door een melding te sturen naar je telefoon of tablet. Hiervoor moet je zijn aangemeld bij de mobiele Dropbox-app op een iOS- of Android-apparaat.

1. Meld je aan op dropbox.com of in de mobiele Dropbox-app met je verlopen wachtwoord.
  2. Klik op Ik kan mijn account niet herstellen met deze pagina
  3. Klik op Ja.
  4. Klik op Meldingen verzenden. Vervolgens worden meldingen verzonden naar al je gekoppelde apparaten.
  5. Wanneer je de melding op je gekoppelde apparaat ziet, klik je op Details.
  6. Als je je wachtwoord opnieuw instelt in een webbrowser, klik je op Doorgaan. Als je je wachtwoord opnieuw instelt in de Dropbox-app, tik je op Ja.
  7. Voer je nieuwe e-mailadres in.
  8. Klik op Verzenden
  9. Je ontvangt een link voor het opnieuw instellen van je wachtwoord in het postvak van je nieuwe e-mailadres.
  10. Klik op Wachtwoord opnieuw instellen
  11. Geef je nieuwe wachtwoord op.
  12. Klik op Verzenden.

Nadat je wachtwoord opnieuw is ingesteld, wordt het e-mailadres van je Dropbox-account vervangen door je nieuwe e-mailadres. Bekijk welke apparaten zijn gekoppeld aan je Dropbox-account nadat je je wachtwoord opnieuw hebt ingesteld.

Je wachtwoord wijzigen (als je het oude wachtwoord nog weet)

Als je al bent aangemeld op dropbox.com, kun je je wachtwoord wijzigen in je accountinstellingen.

1. Open dropbox.com in je webbrowser.
  2. Klik op de avatar bovenaan een pagina.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Selecteer het tabblad Beveiliging.
    • Als je tegelijk bent aangemeld bij een persoonlijk en zakelijk account, bevat het tabblad Beveiliging een gedeelte voor elk account.
  5. Klik in het gedeelte Wachtwoord op Wachtwoord wijzigen.
  6. Voer het e-mailadres in waarmee je het account hebt gemaakt.
  7. Controleer je postvak en klik op de link in de e-mail om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
    • Als je de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord niet hebt ontvangen, controleer je de map met spam in je postvak. Kun je de e-mail nog steeds niet vinden? Voeg no-reply@dropbox.com toe aan je adresboek en probeer de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord opnieuw te verzenden.

Bekijk welke apparaten zijn gekoppeld aan je Dropbox-account nadat je je wachtwoord hebt gewijzigd.

Je wachtwoord opnieuw instellen als je lid bent van een Dropbox Business-team

Als je beheerder de functie Eenmalige aanmelding heeft ingeschakeld, kun je het wachtwoord voor je zakelijke Dropbox-account mogelijk niet opnieuw instellen. Vraag je beheerder om hulp bij het opnieuw instellen van het wachtwoord voor Dropbox Business.

Ik heb alles geprobeerd, maar ik kan mijn wachtwoord nog steeds niet opnieuw instellen

Als je alle bovenstaande stappen voor probleemoplossing hebt geprobeerd en de e-mail voor het opnieuw instellen van je wachtwoord nog steeds niet hebt ontvangen, stuur je ons een supportticket.

We doen ons best om je te helpen. Het merendeel van de problemen met de e-mail voor het opnieuw instellen van een wachtwoord kan echter worden opgelost via een of meer van de methoden in dit artikel.