Hoeveel opslagruimte heb ik bij Dropbox?

De hoeveelheid opslagruimte bij Dropbox wordt berekend op basis van de totale opslagruimte die het materiaal van je Dropbox-account inneemt. Afhankelijk van je Dropbox-abonnement heb je een bepaald quotum aan opslagruimte in je account. Zodra de limiet van dit quotum wordt bereikt, stopt de synchronisatie en kun je in je Dropbox-account geen bestanden meer toevoegen of wijzigen.

Je account gebruikt opslagruimte voor:

De volgende bestandstypen worden niet meegenomen bij het berekenen van je opslagruimte:

Gedeelten in dit artikel:

Hoeveel opslagruimte heb ik in mijn persoonlijke Dropbox-account?

De gebruikte opslagruimte in je persoonlijke Dropbox-account bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Controleer de balk onder Opslagruimte. Hierop zie je hoeveel opslagruimte de gewone bestanden en gedeelde bestanden samen innemen in je account.
    • Gewone bestanden: de totale opslagruimte van bestanden en mappen in je account die niet zijn gedeeld.
    • Gedeelde bestanden: de totale opslagruimte van de gedeelde mappen in je account.

Opmerking: Dit is exclusief de gedeelde mappen die je niet hebttoegevoegd aan je account.

Hoeveel opslagruimte heb ik in het Dropbox-account van mijn team?

De gebruikte opslagruimte in het Dropbox-account van je team bekijken:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op je avatar.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op Abonnement.
  5. Controleer de balk onder Opslagruimte. Hierop zie je hoeveel opslagruimte de gewone bestanden en gedeelde bestanden samen innemen in je account.
    • Gewone bestanden: de totale opslagruimte van bestanden en mappen van alle teamleden die niet zijn gedeeld.
    • Gedeelde bestanden: de totale opslagruimte van teammateriaal en gedeelde mappen waar de teamleden toegang toe hebben.

Opmerkingen:

• Gedeelde mappen worden voor het hele team maar één keer meegeteld.
  • Gedeelde mappen van een account dat niet van jouw team is, worden meegeteld.
  • Gedeelde mappen die kunnen worden teruggezet naar het account van een teamlid, worden meegeteld.
  • Deze berekening wordt ongeveer elke 6-8 uur bijgewerkt.
  • Bij de berekening voor een team wordt het materiaal van een uitgeschakeld Dropbox-account meegeteld als dit niet is overgedragen, definitief is verwijderd of als het in de versiegeschiedenis van het team voorkomt.

Opslaglimieten voor leden

Als opslaglimiet voor leden is ingeschakeld, wordt op de abonnementspagina van je account zowel de opslagruimte van je account als teamlid als die van het volledige Dropbox Business-team weergegeven.

Hoe zie ik hoeveel opslagruimte een teamlid gebruikt?

Het gebruik van opslagruimte van een teamlid bekijken:

1. Meld je aan als beheerder op dropbox.com met je aanmeldgegevens.
  2. Klik op Beheerconsole.
  3. Klik op Leden.
  4. Onder de kolom Gebruik kun je de opslagruimte per teamlid zien.

Onder deze berekening vallen:

• Bestanden en mappen die niet zijn gedeeld
  • Gedeelde mappen waarvan het teamlid eigenaar is
  • Gedeelde mappen die eigendom zijn van Dropbox-accounts die niet tot het Dropbox Business-team behoren

Onder deze berekening vallen niet:

• Teammappen
  • Gedeelde mappen waarvan andere teamleden eigenaar zijn
  • Gedeelde folders die naar het account van het lid kunnen worden teruggezet

Opmerking: Deze berekening wordt ongeveer elke 6-8 uur bijgewerkt. Als je direct een berekening voor een teamlid wilt zien, klik je op de naam van een lid. Op de pagina van het lid kun je zien hoeveel opslagruimte er wordt gebruikt.