Vad är Dropbox-ikonen?

Första gången du ser Dropbox-ikonen visas ett hälsningsmeddelande. Vill du avvisa meddelandet kan du antingen klicka på ikonen eller gå igenom texten Läs mer.

Ikonen visas på alla filer i Microsoft Word, Powerpoint eller Excel sparade i Dropbox. Ikonen ger dig enkel åtkomst till några av Dropbox bästa funktioner:

• Visa vem som visar eller redigerar en fil. Ikonen visar bilden av eller initialerna för andra Dropbox Business-användare när de visar eller redigerar filen du har öppen. På så sätt undviker du att skapa separata versioner av filen.
  • Uppdatera till den senaste versionen av en fil. Om någon sparar en ny version av en fil medan du arbetar på den hjälper ikonen dig att ögonblickligen uppdatera till hans eller hennes version.
  • Dela omedelbart filen du arbetar med.Klicka på Dela en länk så kopieras länken automatiskt till urklipp. Klistra in länken i ett mejl, en chatt eller på andra ställen för att skicka filen säkert till vem som helst.
  • Be om feedback eller bidrag till en fil. Klicka på Kommentera för att kommentera filen från Dropbox-webbplatsen.
  • Visa versionshistorik för att hitta innehåll du har ändrat eller tagit bort. Klicka på Versionshistorik om du vill ångra ändringar och återställa till en äldre version av filen.
  • Flytta ikonen.Klicka på ikonen och dra den till valfri plats utmed filernas kanter.
  • Arbeta bättre med Microsoft Office-filer. Ikonen stöder för närvarande Microsoft Word, PowerPoint och Excel på Mac- och Windows-enheter. För Windows fungerar ikonen med filer i Office 2007, 2010, 2013 och 2016. För Mac fungerar ikonen med filer från Office 2011 och 2016.

Se hur ikonen fungerar:

Mer information om Dropbox-ikonen:

Obs! För filer sparade i kompatibilitetsläge (.xls, .ppt, .doc) visas inte Dropbox-ikonen när en annan person visar filen och du blir inte ombedd att uppdatera till den senaste versionen av filen. Säkerställ att ikonen rapporterar korrekt genom att spara om filen med Spara som och spara filerna i ett icke-kompatibelt filformat (.xlsx, .pptx, .docx).

Observera även att tidpunkten för när de nya funktionerna släpps och hur de fungerar kan variera från det som anges här. Dropbox erbjuder inga garantier för dessa funktioners prestanda.