Stödet för OS X Tiger 10.4 och OS X Leopard 10.5 upphör från Dropbox – varför och vad kan jag göra?

Från den 23 mars 2015 är Dropbox-klienten inte längre tillgänglig för hämtning på OS X Tiger 10.4 eller OS X Leopard 10.5. Om du för närvarande kör Dropbox-klienten på de här versionerna av OS X kan du inte längre logga in på ditt befintliga konto eller skapa ett nytt konto genom klienten.

Du kan loggas ut ur kontot på klienten redan den 18 maj 2015 och kan inte logga in igen förrän du uppgraderat till OS X Snow Leopard 10.6 eller senare.

Om du blir utloggad på grund av ändringen bör du känna till att inga ändringar görs på kontot. Dina filer och foton är skyddade.

Du kan fortfarande nå kontot – eller skapa ett nytt konto – på Dropbox-webbplatsen eller på andra kompatibla datorer och mobilenheter.

Varför blir det så?

Vi släpper regelbundet nya versioner av Dropbox-klienten med fler funktioner, bättre prestanda och förbättrad säkerhet, och dessa versioner är inte alltid kompatibla med äldre operativsystem.

Vad ska jag göra?

1. Uppdatera till en nyare version av OS X (Snow Leopard 10.6 eller senare).
  2. Få åtkomst till kontot från Dropbox-webbplatsen eller från en enhet med ett operativsystem som stöds

Jag kör redan en nyare version av OS X

Om du får ett meddelande från oss men tror att du redan kör en nyare version av OS X kanske du har ditt konto kopplat till flera datorer eller mobilenheter. Meddelandet kan skickas även om du bara har en enhet som kör en äldre version av OS X. Ta bort kopplingen till enheter som kanske kör äldre versioner av OS X:

1. Logga in på Dropbox-webbplatsen
  2. Klicka på ditt namn längst upp till höger
  3. Klicka på Inställningar
  4. Välj fliken Säkerhet och bläddra tills du hittar de kopplade enheterna
  5. Klicka på”x”bredvid den enhet du vill ta bort kopplingen för

Andra resurser