Så här hittar du Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet eller menyfältet

Uppdaterat Sep 14, 2023

Dropbox-klienten har en Dropbox-ikon i aktivitetsfältet (Windows) eller menyfältet (Mac).

Från Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet/menyfältet kommer du alltid snabbt tillbaka till ditt material, direkt från datorn. Med den får du enkel åtkomst till följande:

Om dina filer är helt synkade ser det ut som en solid svart Dropbox-ikon utan andra ikoner. Om du har olästa meddelanden kommer den här ikonen att ha en röd cirkel med ett vitt nummer. Läs mer om synkningsikonen i Dropbox-klienten för Windows och Linux och macOS.

Aktivitetsfältet finns längst ner till höger på skärmen där du kan hitta datum och tid.

Om du inte ser Dropbox-ikonen kan den vara automatiskt dold av Windows. Klicka på den lilla vita pilen för att visa alla ikoner i aktivitetsfältet.

Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten. När du har klickat på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet kan du komma åt och hantera dina Dropbox-inställningar genom att klicka på din profilbild (avatar eller initialer) i det övre högra hörnet.

Placeringen av aktivitetsfältet beror på din Linux-installation. Systemfältet i Ubuntu visas t.ex. längst upp på skärmen och ser ut så här.

Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten. När du har klickat på Dropbox-ikonen i aktivitetsfältet kan du komma åt och hantera dina Dropbox-inställningar genom att klicka på din profilbild (avatar eller initialer) i det övre högra hörnet.

taskbar-linux

Jag ser inte Dropbox-ikonen i aktivitets- eller menyfältet. Försvann den?

Dropbox-ikonen visas i aktivitetsfältet eller menyfältet endast om Dropbox-klienten har laddats ner till datorn och körs. Ibland verkar det som att Dropbox-ikonen försvinner, eftersom klienten inte är aktiv på datorn.

För att åtgärda detta kan du starta om eller ladda ner (eller ladda ner igen) Dropbox-klienten och logga in på ditt Dropbox-konto när du blir ombedd.