Vad är ett systemfält eller menyfält?

I vårt hjälpcenter hänvisar vi till fälten högst uppe eller nere på din datorskärm som systemfält (Windows/Linux) eller menyfält (Mac). Systemfältet eller menyfältet har Dropbox-ikonen som används för att öppna Dropbox-inställningarna.

Systemfältet eller menyfältet finns på olika platser beroende på operativsystem. Välj operativsystem för att läsa mer:

Linux

Placeringen av systemfältet är beroende av din Linux-installation. Systemfältet i Ubuntu visas t.ex. längst upp på skärmen och ser ut så här:

Dropbox i menyfältet

Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten.

Macintosh

Menyfältet visas längst upp på skärmen och ser ut så här:

Dropbox i menyfältet

Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten.

Vista/Win7/Win8/Win10

Systemfältet visas längst ned på skärmen och ser ut så här:

Dropbox i systemfältet

Om du inte ser Dropbox-ikonen kan den vara automatiskt dold av Windows. Klicka på den lilla vita pilen för att visa alla ikoner i systemfältet. Klicka på Dropbox-ikonen för att öppna menyn till Dropbox-klienten.

Jag ser inte Dropbox-ikonen i system- eller menyfältet. Försvann den?

Dropbox-ikonen visas i systemfältet eller menyfältet endast om Dropbox-klienten har laddats ner till datorn. Ibland verkar det som Dropbox-ikonen försvinner, eftersom klienten inte är aktiv på datorn. Lös detta genom att ladda ner (eller ladda ner på nytt) Dropbox-klienten och logga in på ditt Dropbox-konto när du blir ombedd.

Andra artiklar om Dropbox-ikonen och synkning