Låsa upp och radera en kopia av en delad mapp

Uppdaterat Jan 02, 2024

Om du kopierade en delad mapp från din Dropbox-mapp till en annan plats på datorn och du endast hade skrivskyddad behörighet till den delade mappen är det möjligt att kopian är skrivskyddad.

Den här artikeln beskriver hur du låser upp mappen och raderar den från din dator.

Du behöver ändra den kopierade mappens behörighet så att du kan radera den. Så här ändrar du behörigheter:

1. Högerklicka på den låsta mappen.
  2. Välj Egenskaper.
  3. Klicka på fliken Säkerhet .
  4. Klicka på Redigera...under Grupper eller användarnamn.
  5. Välj ditt användarnamn.
  6. Kryssa i rutan under Tillåt bredvid Fullständig behörighet.
  7. Klicka på Tillämpa.
  8. Klicka på OK.
Du måste ändra behörigheten för den kopierade mappen till Läs och skriv, och sedan flytta den till papperskorgen för att radera den.
Du behöver ändra den kopierade mappens behörighet till Skriv och sedan radera den.