Filtyper som går att förhandsvisa på dropbox.com

Det går att förhandsvisa många filtyper på dropbox.com. Vi uppdaterar den här artikeln när vi lägger till stöd för nya filtyper.

Förhandsvisa en fil

Det går att förhandsvisa en fil på dropbox.com på två olika sätt:

• Klicka på filens namn.
  • Klicka på kryssrutan intill filen. Klicka sedan på visningsprogrammets ikon (ett öga).

Obs! Det går inte att redigera en fil i förhandsvisning på dropbox.com. Ladda istället ner Dropbox-klienten för att snabbt öppna filer lokalt på datorn och redigera dem. Prova vår Office Online-integrering om du vill redigera en Microsoft Office-fil.

Filtyper som stöds

Filtyper som förhandsvisas som dokument

.csv

.doc

.docm

.docx

.ods

.odt

.pdf

.rtf

.xls

.xlsm

.xlsx

Filtyper som förhandsvisas som presentationer

.odp

.pps

.ppsm

.ppsx

.ppt

.pptm

.pptx

Filtyper som förhandsvisas som bild

.3fr

.ai

.arw

.bmp

.cr2

.crw

.dcs

.dng

.eps

.gif

.jpg

.jpeg

.mef

.mos

.mrw

.nef

.nrw

.orf

.pef

.png

.psd

.r3d

.raf

.rw2

.rwl

.sr2

.svg

.svgz

.tif

.tiff

Filtyper som förhandsvisas som video

.3gp

.3gpp

.3gpp2

.asf

.avi

.dv

.flv

.m2t

.m4v

.mkv

.mov

.mp4

.mpeg

.mpg

.mts

.oggtheora

.ogv

.rm

.ts

.vob

.webm

.wmv

Filer som förhandsvisas som ljud

.aac

.m4a

.mp3

.oga

.wav

Filtyper som blir länkar

.url

.webloc

.website

Filer som förhandsvisas som text

.as

.as3

.asm

.aspx

.bat

.c

.cc

.cmake

.coffee

.cpp

.cs

.css

.cxx

.diff

.erb

.erl

.groovy

.gvy

.h

.haml

.hh

.hpp

.hxx

.java

.js

.json

.jsx

.less

.lst

.m

.make

.markdown

.md

.mdown

.mkdn

.ml

.mm

.out

.patch

.php

.pl

.plist

.properties

.py

.rb

.sass

.scala

.scm

.script

.scss

.sh

.sml

.sql

.txt

.vb

.vi

.vim

.xhtml

.xml

.xsd

.xsl

.yaml

.yml

Fel vid förhandsvisning av filer

Går det inte att visa filer kan det bero på följande anledningar:

• Filen är för stor. Beakta följande högsta filstorlekar för populära filtyper
    • Word: 160 MB
    • Powerpoint: 288 MB
    • Excel: 40 MB
    • PDF: 80 MB
    • Bildfiler: 50 MB eller 50 megapixlar
    • Photoshop och .tiff: 200 MB
    • Text- och kodfiler: 4 MB
    • Videofiler: 18 GB (för video-miniatyrbild, själva förhandsvisningen av videofilen har ingen storleksbegränsning)
  • Filen är skadad
  • Filen är lösenordsskyddad
  • Filen har fel filnamnstillägg
  • Filen är DRM-skyddad (videofiler)
  • Webbläsaren har inte stöd för filen (ljudfiler)

Har du problem med att förhandsvisa eller visas det ett felmeddelande? Läs mer om felmeddelanden vid förhandsvisning, vad de innebär och hur de felen åtgärdas.

Läs mer

Om du vill förhandsvisa filer i Dropbox med Chrome ska du kontrollera att Chrome inte är inställd på att Blockera tredjeparts cookies och webbplatsdata. Du kan ändra denna inställning på Chromes sida för Innehållsinställningar under Cookies.

Lär dig mer om Chromes innehållsinställningar.

Speciella beaktanden för bild- och videofiler:

• För .psd-filer rekommenderar vi att du sparar dem med maximal kompatibilitet.
  • Video-codec skapad med GoToMeeting går att förhandsvisa.
  • När du sparar en video i Dropbox går det att titta på hela videon på en förhandsvisningssida.
    • Om en Dropbox Business-användare skapar en delad länk till en video kan mottagaren visa hela videon på en förhandsvisningssida. Det här gäller inte videor skapade av användare med en provperiod med Dropbox Business.
    • Om en användare med provperiod på Dropbox Plus eller Business skapar en delad länk till en video kan mottagaren visa endast upp till 15 minuter på en förhandsvisningssida. Mottagare kan ladda ner filen till datorn eller lägga till den i sitt Dropbox-konto om de vill visa hela videon.
    • Om en användare med provperiod på Dropbox Basic skapar en delad länk till en video kan mottagaren visa endast upp till 15 minuter på en förhandsvisningssida. Mottagare kan ladda ner filen till datorn eller lägga till den i sitt Dropbox-konto om man vill visa hela videon.