Så här ger du läsbehörighet till dina filer med delade länkar

Du kan dela en länk till en fil eller mapp från dropbox.com, datorn, mobilen eller surfplattan. Personer som får en delad länk eller delad fil kan dock inte ändra den ursprungliga filen på något sätt.

Är du Dropbox Professional- eller Business-kund kan du ange behörigheter för dina delade länkar.

Så här delar du med en länk från dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över filen eller mappen du vill dela och klicka på Dela när den visas.
  3. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  4. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från datorn

1. Installera Dropbox-klienten på datorn om du inte redan har gjort det.
  2. Högerklicka på filen och klicka på Kopiera Dropbox-länk.
  3. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där andra kan komma åt den.

Så här delar du med en länk från mobilen eller surfplattan

1. Gå till den fil eller mapp du vill dela.
  2. Tryck på ikonen med tre punkter ”(...)”.
  3. Tryck på Dela.
  4. Tryck på Skapa länk.
    • Har en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela intill Alla med länken får visa.
  5. Välj bland alternativen hur du vill dela länken.