{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Så här ger du läsbehörighet till dina filer med delade länkar

Det finns flera sätt att tillåta personer att visa dina filer i Dropbox men inte redigera dem. Läsbehörighet är bäst när du behöver dela en fil med en stor målgrupp eller om du vill få feedback på en fil.

För att ge någon läsbehörighet kan du göra följande:

1. Skapa en delad länk

Med en delad länk kan alla med länken komma åt din fil. Delar du en länk till en fil behöver inte personerna som får länken ha något Dropbox-konto för att kunna visa filen.

Är du Dropbox Professional- eller Business-kund kan du ange behörigheter för dina delade länkar för att begränsa vem som får visa dem.

2. Lägg till någon i en fil eller mapp

Lägg till någon i en fil om du vill att bara vissa personer ska få åtkomst till filen. Personer du lägger till i en fil måste ha ett Dropbox-konto.

Avsnitt i den här artiklen:

Så här delar du en länk till en fil eller mapp

Du kan dela en länk till en fil eller mapp från dropbox.com, datorn, mobilen eller surfplattan. Personer som får en delad länk eller delad fil kan dock inte ändra den ursprungliga filen på något sätt.

Är du Dropbox Professional- eller Business-kund kan du ange behörigheter för dina delade länkar.

Dela en mapp från dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över filen eller mappen du vill dela och klicka på Dela när den visas.
  3. Klicka på Skapa en länk om det inte har skapats någon länk.
    • Klicka på Kopiera länk om det redan har skapats en länk.
  4. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller någon annanstans där personer kan komma åt den.

Dela en länk från datorn

1. Om du inte redan har gjort det ska du installera Dropbox-klienten på din dator.
  2. Högerklicka eller Ctrl-klicka på filen.
    • I Windows: Välj Dela … och sedan Skapa länk.
    • I Mac och Linux: Klicka på Kopiera Dropbox-länk.
  3. Länken kopieras till urklipp. Du kan sedan klistra in den i ett mejl, meddelande eller inlägg i sociala media.

Dela en länk från mobilen eller surfplattan

1. Gå till den fil eller mapp du vill dela.
    • I Android: Tryck på neråtpilen intill filnamnet.
    • I iOS: Tryck på ikonen med tre prickar () intill filnamnet.
  2. Tryck på Dela.
  3. Tryck på Skapa länk.
    • Om en länk till denna fil eller mapp redan delats trycker du på Dela Bredvid Alla med länken kan visa.
  4. Välj hur du vill dela länken, exempelvis via mejl, sms eller inlägg på sociala medier.
  5. Fyll i information efter behov för att skicka eller publicera länken.

Så här lägger du till någon i en fil

Du kan ge någon läsbehörighet till en fil på hans/hennes Dropbox-konto genom att lägga till personen i filen. Du kan lägga till någon i en fil från dropbox.com, datorn, mobilen eller surfplattan.

Obs! Personer du lägger till i en fil måste ha ett Dropbox-konto. Om du delar en fil med en mejladress som inte är kopplad till något Dropbox-konto kan den personen skapa ett konto eller använda ett befintligt konto med en annan mejladress.

Lägg till någon i en fil på dropbox.com

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Håll muspekaren över filen eller mappen du vill dela och klicka på Dela när den visas.
  3. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
    • Delar du en länk till en mapp ska du välja Kan visa på rullgardinsmenyn.
  4. Lägg till ett meddelande om filerna och klicka på Dela.
    • Professional- och Business-användare, samt vissa Plus-användare, kommer att se alternativ i popup-fönstret för att ställa in ett lösenord och/eller utgångsdatum för länken.

Lägg till någon från datorn

1. Om du inte redan har gjort det ska du installera Dropbox-klienten på din dator.
  2. Högerklicka på filen eller mappen och välj Dela …
  3. Välj Kan visa.
  4. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
  5. Klicka på Bjud in.

Lägg till någon i en fil från mobilen eller surfplattan

1. Gå till den fil eller mapp du vill dela.
    • I Android: Tryck på neråtpilen intill filnamnet.
    • I iOS: Tryck på ikonen med tre prickar () intill filnamnet.
  2. Tryck på Dela.
  3. Ange namn på eller mejladresser till de personer som behöver åtkomst till filerna.
  4. Under alternativet Dessa personer, välj Kan visa.
  5. Lägg till ett meddelande om filerna och tryck på Skicka.