Använda funktionen Koppla en dator på en mobil enhet

Funktionen Koppla en dator är ett valfritt sätt att installera klienten. Men denna funktion kan du göra följande:

• Skapa ett Dropbox-konto
  • Starta processen för kontokoppling på din iOS- eller Android-enhet
  • Slutföra en kontokoppling genom att använda en QR-kodläsare

Lägga till en dator i kontot:

Android

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på menyikonen.
  3. Tryck på kugghjulsikonen.
  4. Tryck på Koppla en dator.
  5. Du blir tillfrågad om du befinner dig nära datorn – om du är det trycker du på Ja.
  6. Öppna en webbläsare på datorn och gå till dropbox.com/connect.
    • Du bör se en QR-kod som ser ut som Dropbox-logotypen
  7. Använd Dropbox mobilapp för att skanna QR-koden.
    • Appen talar om för datorns webbläsare att den ska börja ladda ner Dropbox installationsprogram
  8. Installera appen.

iPad

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Senaste.
  3. Tryck på kugghjulsikonen.
  4. Tryck på Koppla en dator.
  5. Du blir tillfrågad om du befinner dig nära datorn – om du är det trycker du på Ja.
  6. Öppna en webbläsare på datorn och gå till dropbox.com/connect.
    • Du bör se en QR-kod som ser ut som Dropbox-logotypen
  7. Använd Dropbox mobilapp för att skanna QR-koden.
    • Appen talar om för datorns webbläsare att den ska börja ladda ner Dropbox installationsprogram
  8. Installera appen.

iPhone

1. Öppna Dropbox-applikationen.
  2. Tryck på Senaste.
  3. Tryck på kugghjulsikonen.
  4. Tryck på Koppla en dator.
  5. Du blir tillfrågad om du befinner dig nära datorn – om du är det trycker du på Ja.
  6. Öppna en webbläsare på datorn och gå till dropbox.com/connect.
    • Du bör se en QR-kod som ser ut som Dropbox-logotypen
  7. Använd Dropbox mobilapp för att skanna QR-koden.
    • Appen talar om för datorns webbläsare att den ska börja ladda ner Dropbox installationsprogram
  8. Installera appen.

Vad händer om jag har problem med funktionen Koppla en dator? Måste jag använda den?

Om du har problem med Koppla en dator, eller om du inte kan skanna QR-koden, behöver du inte använda den. Du bör kunna avbryta och stänga skärmen när som helst och slutföra installationen direkt på datorn.

Obs! Om du för närvarande inte har några filer på kontot ser du prompten Koppla en dator under fliken Filer på dropbox.com.