Spela videor på en mobilenhet

Android

Dropbox Android-app använder den interna videospelaren i operativsystemet Android. Många av videorna i din Dropbox kanske redan stöds, beroende på enhet och version av operativsystemet Android.

Om du skulle ha en video som inte stöds internt finns det många tillgängliga applikationer som utformats för att koda dem för korrekt uppspelning. Vi rekommenderar den kostnadsfria skrivbordsapplikationen Handbrake (för Windows, Mac och Linux). Läs Handbrakes onlinedokumentation för detaljerad information om hur du konverterar för din mobilenhet.

Läs mer

Du får bäst konverteringsresultat om du uppfyller kriterierna på din mobilenhet. Dropbox Android-applikationen kan exempelvis spela upp valfri video som din mobilenhet kan hantera. Androids operativsystem kan spela upp H.263 .3gp- och .mp4-filer, H.264 AVC .3gp- och .mp4-filer, samt MPEG-4 SP .3gp-filer. Vissa funktioner, som skärmstorlek och minne, varierar mellan olika enheter. Du kan läsa telefonens användarhandbok eller hjälpdokumentation för mer specifik information.

iPad

När du är ansluten till internet spelar Dropbox iOS-applikationen upp nästan vilket videofilsformat som helst. Vi använder Apples HLS-protokoll (HTTP Live Streaming), som har utformats specifikt för att streama filer till din iPhone eller iPad. Strömningens kvalitet beror på din trådlösa anslutningshastighet.

iOS och Dropbox-applikationen har stöd för flera olika videoformat, inklusive:

• .mov
  • .mp4
  • .m4v
  • .mkv
  • .avi
  • .wmv
  • .flv
  • .asf

Om du gör en videofil tillgänglig för offlineåtkomst och iOS inte stöder den, måste du öppna den med en tredjepartsapp som stöder formatet.

Läs mer

I sådana fall där du kanske behöver konvertera en videofil till ett iOS-vänligt format rekommenderar vi den kostnadsfria skrivbordsapplikationen Handbrake (för Windows, Mac och Linux). Handbrake har bekväma videoförinställningar för konvertering av videofiler för iPhone eller iPad. Läs onlinedokumentationen för Handbrake för detaljerad information om dess förinställningar och hur du använder dem.

Du måste uppfylla specifika kriterier när du konverterar genom att använda något annat än iTunes eller de Handbrake-förinställningar som omnämns ovan. Dropbox-applikationen kan spela upp följande iOS-kompatibla filmformat:

• H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline-profilen med AAC-LC-stereoljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz i filformaten .mov, .mp4 och .m4v
  • H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bilder per sekund, Baseline-profil upp till nivå 3.0 med AAC-LC-stereoljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz i filformaten .mov, .mp4 och .m4v
  • MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bilder per sekund, Simple-profilen med AAC-LC-stereoljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz i filformaten .mov, .mp4 och .m4v

iPhone

När du är ansluten till internet spelar Dropbox iOS-applikationen upp nästan vilket videofilsformat som helst. Vi använder Apples HLS-protokoll (HTTP Live Streaming), som har utformats specifikt för att streama filer till din iPhone eller iPad. Strömningens kvalitet beror på din trådlösa anslutningshastighet.

iOS och Dropbox-applikationen har stöd för flera olika videoformat, inklusive:

• .mov
  • .mp4
  • .m4v
  • .mkv
  • .avi
  • .wmv
  • .flv
  • .asf

Om du gör en videofil tillgänglig för offlineåtkomst och iOS inte stöder den, måste du öppna den med en tredjepartsapp som stöder formatet.

Läs mer

I sådana fall där du kanske behöver konvertera en videofil till ett iOS-vänligt format rekommenderar vi den kostnadsfria skrivbordsapplikationen Handbrake (för Windows, Mac och Linux). Handbrake har bekväma videoförinställningar för konvertering av videofiler för iPhone eller iPad. Läs onlinedokumentationen för Handbrake för detaljerad information om dess förinställningar och hur du använder dem.

Du måste uppfylla specifika kriterier när du konverterar genom att använda något annat än iTunes eller de Handbrake-förinställningar som omnämns ovan. Dropbox-applikationen kan spela upp följande iOS-kompatibla filmformat:

• H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bilder per sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline-profilen med AAC-LC-stereoljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz i filformaten .mov, .mp4 och .m4v
  • H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bilder per sekund, Baseline-profil upp till nivå 3.0 med AAC-LC-stereoljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz i filformaten .mov, .mp4 och .m4v
  • MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bilder per sekund, Simple-profilen med AAC-LC-stereoljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz i filformaten .mov, .mp4 och .m4v