Skapa fotoalbum

Album är det enklaste sättet att ordna och dela foton och videor i Dropbox. Foton som läggs till i ett album kopieras inte i din Dropbox. De sparas fortfarande enbart på sina ursprungliga platser.

Skapa ett album på sidan Foton

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Gå till photos.dropbox.com.
  3. Klicka uppe till höger på varje foto du vill lägga till i ett album. En blå ram och en bock visas
  4. Klicka på prickarna () och välj Lägg till i album...

5. Skapa ett album från fotosidan

6. Klicka på Skapa nytt album i popup-fönstret och ange albumnamnet.

Vad händer om ändringar i album inte synkas?

Foton som läggs till i delningsbara album på photos.dropbox.com synkas inte med din dator som vanliga mappar. Även om foton i ett album redan finns på datorn (i den lokala Dropbox-mappen), ordnas de kanske inte på samma sätt i albumet som de visas på dropbox.com.

Om du vill ladda ner en separat kopia som endast innehåller fotona i albumet gör du så här:

1. Gå till photos.dropbox.com och öppna det album du vill ladda ner.
  2. Markera alla foton som du vill ladda ner med knappen Markera alla högst upp på albumsidan.
  3. Klicka på ikonen och välj Ladda ner. Då laddas en zip-fil ner med alla foton i albumet.