Kontakta Dropbox support om saknade eller skadade filer

Dropbox support kan hjälpa dig att återskapa saknade eller skadade filer. Det här kräver dock ytterligare information från dig så att vår personal kan definiera problemet och lösa det. Följ noga anvisningarna i den här artikeln.

Definiera problemet

Det finns flera olika orsaker till saknade eller skadade filer. Dropbox support behöver din hjälp för att förstå exakt vad som hände innan de kan lösa problemet. Ta först reda på vilken typ av återställning du behöver innan du går vidare med stegen i den här artikeln.

När du vet vilken typ av återställning du behöver, fortsätt att läsa den här artikeln om att tillhandahålla den här informationen till Dropbox support.

Hämta en händelselänk

Stegen för att hämta en händelselänk är samma oavsett återställningstyp. Följ stegen för att hämta händelselänken/-länkarna du behöver och ge dem till Dropbox support.

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Gå till dropbox.com/events.
    • Om händelsen du söker ägde rum i den delad mapp klickar du på rullgardinsmenyn Alla och väljer den delade mappen du vill undersöka.
  3. Sök efter händelsen som inkluderar filerna du vill återskapa och klicka sedan på Filnamn och [X] filer till.
    • Om händelsen inte visar Filnamn och [X] filer till anger du namnet på varje påverkad fil eller mapp när du talar med Dropbox support.
  4. Kopiera länken från webbläsarens adressfält.
    • Om du har flera händelser måste du hämta en händelselänk för var och en. De går dock att skicka in i samma supportbegäran.
    • För kontoåterställning:Tillhandahåll en länk till den äldsta händelsen du vill att Dropbox ska ångra. Det här kan vara begränsat till enskilda mappar eller utökat till hela det odelade innehållet på ditt konto.
    • För kontoåterställning med delade mappar: Tillhandahåll en länk till varje delad mapp du vill återställa.
  5. Kopiera länken i webbläsarens adressfält

6. Kontakta Dropbox support.

Jag hittar ingen händelselänk. Vad gör jag?

Om du inte hittar en händelse som motsvarar ditt problem går det att kontakta oss och vår supportpersonal försöker att hitta händelselänkarna åt dig.

Obs! Följ noga anvisningarna om att kontakta oss . Dropbox supportpersonal behöver specifik information från dig för att slutföra återställningen.

Kontakta Dropbox support

Läs först informationen i avsnittet Hämta en händelselänk ovan. Du måste veta exakt vilken åtgärd du vill att Dropbox support vidtar åt dig. Du måste även tillhandahålla all nödvändig information till supportpersonalen innan det går att slutföra en återställning.

Om du redan har en öppen supportbegäran:

Svara Dropbox support med följande information:

1. Identifierade händelselänkar.
    • Om det inte gick att hitta en händelselänk ger du så mycket som möjligt av följande information:
      • Två eller tre namn på exempelfiler (du måste ge exakta filnamn)
      • Ungefärlig sökväg, inklusive eventuella delade mappar där filerna ligger (till exempel: Dropbox/Mapp A/Undermapp/Delad mapp/Fil.pdf)
      • Ungefärligt datum då filerna påverkades eller saknades
  2. Vilken återställningstyp du vill ha.
    • Ångra endast händelserna du anger
    • Återställ en eller flera delade mappar
    • Fullständig återställning av kontot
  3. Ett skriftligt tillstånd så att Dropbox support får vidta åtgärder för din räkning på ditt konto (kopiera och klistra in det här meddelandet i mejlet):
    • Ja, jag förstår vad återställning innebär och ger er tillstånd att vidta den åtgärden på mitt Dropbox-konto.

Läs mer om de olika återställningarna som finns.

Obs!

För Dropbox Basic-användare och många Dropbox Plus-användare raderas filer permanent 30 dagar efter den ursprungliga raderingen. Dessa filer kan inte ens Dropbox support återskapa.

Teammedlemmar i Dropbox Business och Dropbox Plus-användare som har köpt utökad versionshistorik har en längre tidsperiod under vilken filerna går att återskapa.

Om du måste öppna en ny supportbegäran:

1. Logga in på dropbox.com.
  2. Öppna Dropbox supportsida och följ anvisningarna nedan:
    1. Välj Dropbox-kontots typ.
    2. Klicka på Filåterställning.
    3. Klicka på Ångra ett stort antal ändringar i filer och mappar.
    4. Klicka på Ångra ett stort antal ändringar.
  3. Förklara problemet du har i supportbegäran, att du har försökt att hitta en händelselänk och ange sedan andra relevanta händelselänkar.
    • Om det inte gick att hitta en händelselänk ger du så mycket som möjligt av följande information:
      • Två eller tre namn på exempelfiler (du måste ge exakta filnamn)
      • Ungefärlig sökväg, inklusive eventuella delade mappar där filerna ligger (till exempel: Dropbox/Mapp A/Undermapp/Delad mapp/Fil.pdf)
      • Ungefärligt datum då filerna påverkades eller saknades
  4. Vilken återställningstyp du vill ha.
    • Ångra endast händelserna du anger
    • Återställ en eller flera delade mappar
    • Fullständig återställning av kontot
  5. Ett skriftligt tillstånd så att Dropbox support får vidta åtgärder för din räkning på ditt konto (kopiera och klistra in det här meddelandet i mejlet):
    • Ja, jag förstår vad återställning innebär och ger er tillstånd att vidta den åtgärden på mitt Dropbox-konto.

Obs!

För Dropbox Basic-användare och många Dropbox Plus-användare raderas filer permanent 30 dagar efter den ursprungliga raderingen. Dessa filer kan inte ens Dropbox support återskapa.

Teammedlemmar i Dropbox Business och Dropbox Plus-användare som har köpt utökad versionshistorik har en längre tidsperiod under vilken filerna går att återskapa.