Radera ett Dropbox‐konto

När du raderar ditt Dropbox-konto raderas alla dina data från dropbox.com och dina enheter kopplas bort från Dropbox. När du raderar ditt Dropbox-konto händer följande:

  • Alla datorer, mobiler och surfplattor som är kopplade till ditt konto slutar synkas
  • Du har inte åtkomst till ditt konto på dropbox.com
  • Det går inte att redigera filer i delade mappar
  • Dina filer ligger kvar i Dropbox-mappen på datorn
  • Filer som du delat i delade mappar är fortfarande tillgängliga för mappens medlemmar
  • Dina filer raderas från Dropbox-servrar

Användare av Dropbox Basic, Plus och Professional

  1. Logga in på dropbox.com.
  2. Klicka på avataren.
  3. Klicka på Inställningar.
  4. Under Allmänt klickar du på Radera konto.

Raderar du ditt konto börjar vi radera de Dropbox-filer du har i Dropbox efter 30 dagar. Markerar du en fil på ditt konto för permanent radering raderar vi den permanent normalt inom 60 dagar.

Om du säger upp en Dropbox Plus- eller Professional-prenumeration nedgraderas kontot till ett Dropbox Basic-konto. Om du vill kan du sedan radera kontot permanent. 

Viktigt: Det går inte att ångra radering av ett Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-konto.

Dropbox Business teamadministratörer

Om du avbryter en Dropbox Business-prenumeration nergraderas alla medlemmar till Dropbox Basic-konton. Dessa konton är dock fortfarande kopplade genom ett gratisteam. Teammedlemmar kan lämna teamet när som helst.

Följ dessa steg om du vill radera ett team permanent, tillsammans med alla medlemmarnas kontouppgifter och filer:

  1. Radera alla teamets medlemmar.
  2. Säg upp Dropbox Business-prenumerationen.
  3. Radera ditt eget konto.

Dropbox Business teammedlemmar

Om du är Dropbox Business-teammedlem får du inte radera konton eller säga upp din prenumeration. Kontakta teamadministratören om du är teammedlem och vill radera ditt konto.

Teamadministratörer i Dropbox Business får radera teammedlemmar. Som en säkerhetsåtgärd kan teamadministratörer återställa en teammedlem inom sju dagar efter radering.

Annars kan teamadministratörer överföra den raderade teammedlemmens konto till en annan aktiv teammedlem för att behålla data och filer associerade med en raderad teammedlems konto. 

Notera

  • Filerna i en raderad användares delade mappar fortsätter att vara tillgängliga för andra medlemmar i den delade mappen. De återstående medlemmarna i en delad mapp kan öppna, redigera, radera eller permanent radera dessa filer, beroende på vilka behörigheter för den delade mappen teamets administratör ställt in.
  • Kopior av dina filer är fortfarande tillgängliga för teamet efter kontoradering. Kontakta teamadministratören om du har frågor om organisationens datalagringspolicy, säkerhetskopiering eller andra skyldigheter.

Vad händer om mitt arbetskonto raderas från ett team i Dropbox Business?

Tråkigt att höra. Berätta hur vi kan bli bättre:

Tack för din feedback! Berätta för oss hur artikeln hjälpte dig:

Tack för din feedback!

Svar från community

    Andra sätt att få hjälp

    Community

    Twitters support

    Guidad hjälp

    Andra sätt att få hjälp

    Community

    Twitters support

    Guidad hjälp

    Andra sätt att få hjälp

    Community

    Twitters support

    Kontakta vår support